Sari la conținut

Doua vorbe despre eCostin

In primul rand vreau sa zic ca nu-l cunosc, nu am avut nici o legatura cu el doar il stiu din online, stiu ca-i plac motoarele si l-am surprins o data in trafic. Asta e tot ce stiu. Nu am nici o alta parere despre el ceea ce e firesc, nu poti sa judeci un om daca nu-l stii…

De ce scriu despre el? Pentru ca vreau sa ma ajute cineva sa inteleg un lucru;

De dimineata scriu un post, sau mai bine zis dau copy/paste pe blog unei chestii primite pe messenger. Un om isi gasise masina lovita de catre un motociclist si se dadeau acolo destule indicii despre motocicleta. Scriu pe blog, apoi dau pe twitter:

Aseara 20.10.2009 motocicleta cu nr B 70 GSX, suzuki, culoarea albastra a lovit… http://bit.ly/2E4oOX @eCostin poate te implici si tu

M-am adresat deci si lui eCostin pentru ca era singurul blogger pe care il stiam cu motor si ma gandeam ca e posibil sa aiba vreun cerc de motociclisti (asa stiam eu, ca ei umbla de obicei mai multi) in care poate sa intrebe sau sa-l citeasca…

Imi raspunde:

@criserb nu cunosc, nu ma intereseaza, nu ies cu motociclisti. Sorry :-)

Am inteles, asta e, omul nu cunoaste.

Mai departe, vine pe blog, il jigneste pe omul cu masina lovita si continua sa il ironizeze in alte comentarii…

Nu inteleg de ce atunci cand nu vrei sa ajuti un om trebuie sa-l faci si de cacat si nu inteleg de ce tot sustine ca daca fapta s-a intamplat pe strada pe strada ar fi trebuit cautat motociclistul si nu in online?

El e un blogger (printre altele probabil) si face exact acelasi lucru, transpune online chestiile intamplate in off-line, dar daca omul (cel cu masina) incearca sa-l gaseasca in acest mod pe cel ce i-a lovit-o e o mare problema…

Dar ceea ce ma uimeste si mai tare este ca problema bietului om nu conteaza, o ia la misto si nu are ce cauta in online pe cand problema unei alte persoane, o problema identica de altfel, o expune chiar el chiar inainte de a se strica de ras:

ecostin

Poate pentru ca Orlando nu este un oarecare si bagarea in seama e o chestie rromaneasca?

Nu inteleg, asta e motivul pentru care am scris postul, poate ma lamuriti voi…

 

P.S. Nu voi inceta vreodata sa ajut pe cineva atunci cand pot, chiar daca e o prostie, dupa parerea unora…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. Cami 21 Oct 2009 @ 21:52

    Serb: iti multumesc. Pentru ca, nu m-ai lasat sa-mi fac o parere proasta in seara asta. M-am enervat ingrozitor, si cand am vazut ca nimeni nu zice nimic de acest domn Cocioaba care jigneste pe toata lumea, am fost revoltata!!
    De unde atata rautate? Credeam ca acest internet e pentru a ajuta, nu pentru a ne face mai rai. De ce sa nu ajuti un om, atunci cand poti? Si cand nu te costa nimic? Macar lasa-i pe altii sa ajute, si nu te baga, daca nu esti de acord.
    Dovada e, ca eu ajut..cu postul meu pe acest blog. Iar acest bloger, nu o sa reuseasca niciodata sa stranga atatea comentarii la un post,cate am eu aici la tine pe blog.(1052 in acest moment)
    Mie imi place sa ajut, nu sa fiu rautacioasa.

    Raspunde
  2. dan 21 Oct 2009 @ 23:05

    Poate se comporta asa pt ca motociclistii ii urasc pe cei cu masini pt ca in .ro motociclistii nu prea sunt vazuti in trafic, si des sunt accidentati. Am un prieten motociclist care de doua ori a fost accidentat nefiind vazut in trafic. Poate de aici ura pt automobilisti … (zic si eu), asta e una, kestia cu nu ma intereseaza, si alte rautati gratuite asta e alta poveste… :) no comment here.

    Raspunde
  3. zoso 21 Oct 2009 @ 23:46

    are dreptate. mesajul ala e relativ inutil, daca exista martori.

    Raspunde
  4. kodeina 21 Oct 2009 @ 23:56

    bre, mie-mi place de costin de cind a facut filmuletu ala, in care era suparat pe biris ca i-a sters trompele.

    dar m-am dus la el pe blog si-am lasat un comentariu in care-i spuneam ca m-am indragostit de lamaia lui. asa la oha. esti un cirnat, costine, ca nu l-ai publicat. ti-o fi fost frica ca ti-o fur prin cablu utp.

    Raspunde
  5. criserb 21 Oct 2009 @ 23:58

    @zoso – Relativ… Omul a incercat sa-l gaseasca civilizat pe motociclist, prin metodele sale… lucrurile s-ar rezolva mult mai usor daca cei 2 s-ar intalni. Pentru ambele parti. Stii prea bine cum e politia ;) cat timp dureaza orice.. etc, etc.

    Raspunde
  6. zoso 22 Oct 2009 @ 00:06

    ai dreptate, eu fug de la locul accidentului si vreau sa rezolvam civilizat problema. dap.

    Raspunde
  7. Costin 22 Oct 2009 @ 00:08

    Zoso de ce vrei sa-ti faci trafic pe spatele meu? Te-ai orientat ca domnisoara Cami (ma scuzati, nu v-am retinut si celalalt nume) o sa stranga iarasi 14,342 de comentarii si iti vei dubla (probabil!!!) traficul pe un an de zile? Sincer acum, zi-mi in fatza si nu-mi infige cuţâtu pe la spate ca nu-i frumos!

    Criserb iti multumesc pentru tot!

    Raspunde
  8. Andrei Rinea 22 Oct 2009 @ 00:30

    OMG WTF PLM

    Doua categorii de oameni. Unii fraieri care iau apararea fraierilor (se stiu care) si altii care ii injura pe injuratori ca injura.

    Raspunde
  9. Costin 22 Oct 2009 @ 00:37

    Adanc spus Andrei… Si-ti multumesc! Victor e alaturi de tine!

    Raspunde
  10. Andrei Rinea 22 Oct 2009 @ 00:47

    :) nu e adanc e superficial (hac)

    Raspunde
  11. criserb 22 Oct 2009 @ 07:50

    Nu @zoso, eu nu fug, eu sunt cel cu masina lovita, cel care te cauta civilizat fara a mă duce la politie sa te dau in gat… cel care fuge este cel caruia ii luati voi apararea. Ai incurcat putin personajele ;)

    Raspunde
  12. zoso 22 Oct 2009 @ 08:02

    nu, sefule, nu ai inteles.

    tu ma cauti sa rezolvi civilizat, dar daca eu am lovit si fugit, ce sanse exista ca eu sa vreau sa rezolvam civilizat? come on, pune bibilica la contributie.

    e ca si cum ala care m-a bagat pe mine in sant ar fi oprit si ar fi zis “stiu ca nu poti dovedi in nici un fel ca eu eram pe banda ta si deci vinovat, dar am oprit sa iau vina asupra mea si sa stau pe la politie sa semnez acte pentru ca sunt asa e normal”.

    nu vreau sa fiu rautacios, dar articolul asta si tonul nu iti fac cinste.

    Raspunde
  13. Sby 22 Oct 2009 @ 09:12

    Nu inteleg care este problema lui Costin si care este partea infantila asa cum zice el…. mai toti motociclistii fac parte dintr-o comunitate on-line, fie forumuri dedicate motoarelor fie cluburi, asociatii samd. Am avut si eu motor si am prieteni care au si care fac parte dintr-o astfel de comunitate. La fel se intampla si cu posesorii de auto (mai de nisa ;) ) de exemplu daca as lovi pe cineva cu masina si as fugi (ceea ce nu as face ever) iar pagubitul are marca masinii si numarul masinii mele poate intra pe forum Audi/BMW si ar zice “am fost lovit de autoturismul cu numarul X” in secunda 2 toti stiu a cui e masina… si eu as proceda la fel sincer. Acum daca pe mine m-ar lovi unu si ar fugi, in max 20 min aflu proprietarul (care poate sa nu fie unu si acelasi cu cel care a condus) si incerc sa rezolv pe cale amiabila rapid, daca nu, sunt si alte modalitati de a rezolva o problema de acest gen ;) trust me. Da m-ar ataca grav daca un motorist mi-ar lovi masina si fuge… Mai toti se cred zmei, cumpara motoare de 2-3-4 hai max 10k euro ca na, e muuuult mai ieftin decat sa-si cumpere masini cu acealeasi perfomante care costa de la 50/60k in sus si se cred stapanii soselelor. Ideea e simpla, chiar daca mi-ar lovi o janta la masina as face spume, nu de alta dar jantele au costat cat motorul lui ;)

    Politia nu va face mare lucru, il va cita (in cel mai fericit caz) el nu se prezinta si tot asa, omu’ sta cu masina busita din cauza unui frustrat care se crede Rossi…

    Daca masina a fost renault, sa intre pe http://www.reno.ro si sa intrebe si pe acolo ;)

    Vad ca Costin a dat mai departe “recompensa” de la Orlando cu safe-ul…. la care ce sa vezi, unu cu o cagula pe cap si sa-l identifici?!?!?!?… un fel de find nemo…. pe cand in cazul cu masina sunt mult mai multe date de identificare ;) Poate daca dadea Orlando o stire ca masina lui a fost lovita de unu si a fugit, altfel statea situatia…. Ce ti-e si cu lumea asta… :)

    Raspunde
  14. ionut_d 22 Oct 2009 @ 09:32

    Criserb, inca mai crezi ca oamenii pot fi si buni? In Bucuresti?

    Raspunde
  15. Andrei Rinea 22 Oct 2009 @ 09:49

    Auzi Ionut, dar tu ce cauti in Bucuresti, ca din cate imi amintesc nu esti nascut aici?

    Raspunde
  16. Cami 22 Oct 2009 @ 09:55

    Politia il gaseste pe vinovat intr-o luna, sau 2 luni..sau mai mult . Am patit si eu treaba asta. Cel cu Clio se gandeste probabil, ca nu vrea sa-l gaseasa de Craciun, si pana atunci el sa stea fara masina.(Cine isi doreste sa stea in plina iarna fara masina?). Daca reuseste printr-o minune si cineva il cunoaste, se duce la politie si zice ca l-a gasit. E un secret pentru cineva, cat de repede se misca politia? E foarte simplu, cu cat apare mai repde, cu atat omu isi repara masina mai repede. E SUPER simplu! Ce atata rautate? Unii chiar nu mai stiu cum sa-si faca publicitate. De fapt, si la TV pitzipoancele tot prin scandal isi fac reclama, nu ma mai mira nimic.

    Raspunde
  17. ionut_d 22 Oct 2009 @ 09:56

    Multumesc Andrei pt interventie. M-ai ajutat mult in a-mi demonstra teoria.

    Cat de tari sunt in clanta unii si cat de batjocuritori… si cand vine ipotetica situatie sa fie ei victime cum se sucesc ei la 180 de grade…

    Raspunde
  18. criserb 22 Oct 2009 @ 10:04

    Ionut, nu cred ca putem generaliza, intotdeauna sunt si exceptii…

    Raspunde
  19. Ghiocel07 22 Oct 2009 @ 15:04

    Nu prea inteleg de ce va certati. Noi am facut turul Europei anul acesta, am ajuns cu bine la Arad, am parcat in fata blocului si dimineata cand am alimentat la PECO am vazut masina lovita. Seara cand am parcat chiar ne-am uitat la cat de frumoasa este, adica curata. Langa era parcata o dubita. Credeti ca a stat pana am venit noi sa ne spuna ca a lovit-o? Nu. Acum trebuie sa-mi stric Casco s-o repar. Nu era mai simplu pe asigurarea obligatorie a lui, daca o are? Baieti, nu conteaza ca sunteti in Bucuresti sau in provincie. Nu uitati ca traim in Romania si orice este posibil, mai putin politete in trafic. Scuze pentru interventie, dar chiar nu inteleg de ce atata patima intr-un post.

    Raspunde
  20. raca 23 Oct 2009 @ 00:47

    Criserb, daca vrei sa stii de ce a scris aberatii ecostica pe blogul lui, gandeste-te de ce l-ai bagat tu in povestea asta… Ma rog, sau puteti sa apareti surprinsi in continuare de vastele diferente culturale & shit.

    A, mai penibile decat telenovela in sine sunt filosofiile ample pe o tema atat de generoasa precum bike+car=love :)

    Una peste alta, unul dintre cele mai amuzante posturi – pe bune!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)