Sari la conținut

Dozator pentru detergentul de vase

Sunt trei săptămâni de când am cumpărat un dozator pentru detergent din Ikea și de atunci mă tot minunez. Nu pentru că este cine știe ce invenție ci pentru că nu mă gândeam că poate să-mi fie așa de util.

DSC_3479

În primul rând arată mai ok acolo decât clasicul detergent de vaze, apoi, că de acolo și motivul pentru care scriu acest post… cât mă ține detergentul. Ceea ce vedeți în sticlă este ce mi-a rămas după trei săptămâni de spălat la greu.

Până acum spălam eu mult, dar acum, de când cu cel mic, spăl la greu tot felul de chestii. Nici nu-mi dau seama ce spăl atât, dar spăl. Cu toate astea detergentul meu se abia că se consumă. Nu stiu dacă vă dați seama din imagine, dar recipientul ăla nu cred că are 250ml, sau poate are.

Până să-l am consumam câte o sticlă de 1l de detergent pe lună sau poate chiar mai mult de atât. Acum, de trei săptămâni am consumat numai vreo 150ml în condițiile în care acum spăl considerabil mai mult.

Vă recomand să vă cumpărați și voi așa ceva. Știu că pare un lucru banal, pe care voi poate chiar îl aveți, dar pentru mine este o chestie mișto.

Nu trebuie să o luați neaparat de la Ikea, sunt în atâtea alte locuri, eu vă zicem doar de unde l-am luat eu și asta… fără să mă gândesc că-mi trebuie neaparat.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Shorin 27 Jan 2015 @ 08:30

    1. Felicitari pentru ala micu
    2. Din cate am observat eu, majoritate produselor Ikea mereu ofera o solutie eleganta la o nevoie uzuala. Ca si in cazul tau, rar obtii atata bucurie/mandrie de la un lucru atat de banal.
    Iti urez vase cat mai curate :D

    Raspunde
  2. Vlad 27 Jan 2015 @ 09:50

    Daca detergentul de vase face prea multa spuma poti sa pui 25% apa si 75% detergent, sau 30-60% si speli la fel de bine dar nu mai pierzi asa mult timp cu clatitul si faci economie si mai mare… spor la spalat!

    Raspunde
  3. Sorana 27 Jan 2015 @ 10:03

    Eu am dozator de detergent prins in perete si mi se pare mai ok.

    Raspunde
  4. Adrian Nicolae Cozma 28 Jan 2015 @ 10:15

    Buna ziua. Foarte bine faci. Resursele Pamantului nu se pot reface in ritmul in care consumam noi. Eu iti recomand pe langa acel dozator de detergent si un perlator pentru economisirea apei cunoscut sub denumirea de economizor. In general cand cumperi o baterie, ea bateria nu vine echipata cu un perlator pentru economisirea apei ci cu un perlator clasic care nu economiseste apa, in acest caz pentru fiecare minut in care lasi robinetul deschis se consuma intre 12-15 l de apa, insa cu un perlator pentru economisirea apei poti economisii pana la 10 l/m de apa, iar cum tu si sotia ta spalati mult gandeste-te cate apa nu ai mai consuma. Te rog sa citesti si acest articol: http://blog.serstill.ro/solutii-baie/economizoarele-tandrup-va-injumatateste-factura-de-apa/ Sa va traiasca bebe intr-u multi ani fericiti. :)

    Raspunde
  5. Raluca 28 Jan 2015 @ 17:08

    Eu am luat tot de la ikea dispenserul asta de detergent http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/50137289/ si l-am montat direct in blat. Chestia e ca dupa 6 luni a inceput sa faca figuri, in sensul ca partea metalica din interior zici ca a inceput sa fie mancata de detergent si ingreuneaza reumplerea… O sa vad cat rezista si cand se strica definitiv probabil o sa il inlocuiesc cu alta marca.
    Oricum de cand cu masina de spalat vase detergentul obisnuit rezista mult si bine :))

    Raspunde
  6. Dan 28 Jan 2015 @ 17:23

    Cristi, hai sa-ti arat ceva frumos de la IKEA : http://m.ikea.com/hr/hr/catalog/products/art/50137289/
    Doar ca trebuie sa dai o gaura in blat(eu am folosit o freza de 32mm)
    Ala care il ai tu e pt baie(cred).

    Raspunde
  7. criserb 28 Jan 2015 @ 23:47

    @Dan – mișto chestie, dar uite ce zice @Raluca chiar deasupra ta :) Totuși, la banii ăia o să-mi iau și eu probabil unul, arată mai mișto așa și dacă nu e bun, am să iau un alt brand și aia e :)

    Raspunde
  8. Dan 29 Jan 2015 @ 01:24

    E adevarat ce spune @Raluca mai sus.Ideea era tipul de dispenser introdus in blat.Acum ca e de la IKEA sau de la alt brand nu mai conteaza.Se pare ca IKEA mai are de lucru la calitate :)

    Raspunde
  9. Raluca 29 Jan 2015 @ 13:53

    @criserb – Dozator de introdus in blat am mai vazut intre timp si in magazinele Lem’s, dar nu stiu cum sunt ca si calitate.

    Raspunde
  10. Lauriano 4 Mar 2015 @ 15:08

    @Vlad – sau poti sa pui doar apa in tubul de lichid de spalat vase si nu mai clatesti deloc. WTF, esti tanar, umbli cu babisme din astea sa lungesti produsul. Tu esti din ala care tine apa in cada dupa ce face baie sa o foloseasca cu ligheanul pentru wc. Romanisme!

    Raspunde
  11. vlad 5 Mar 2015 @ 09:52

    Nu o fac ca sa lungesc produsul ci ca sa scad volumul de spuma generat de lichidul de spalat vase. Le clatesc mai repede si ies la fel de curate. Faptul ca tine mai mult un tub de lichid e un efect secundar benefic. Dar daca ai fi citit mai atent mesajul meu ai fi inteles asta.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)