Sari la conținut

Dreptul la replica – Pensiunea ATRA din Valea Doftanei

Zilele trecute am share-uit pe facebook un articol de pe stirileprotv:

Ieri am primit pe mail opinia celor de la Pensiunea ATRA din Valea Doftanei si ma gandesc ca este normal sa fac publica aceasta informatie.


Poziția companiei TOP RESORTS care deține pensiunea ATRA din Valea Doftanei

Am fost neplăcut surprinși că în ultima săptămână, pensiunea ATRA din Valea Doftanei a fost victima unor acuzații neadevărate cu privire la deversarea apelor fecaloid menajere în lacul de acumulare Paltinu. Considerăm că aceste acuzații sunt nefondate și lucrăm îndeaproape cu autoritățile pentru a clarifica această situație.

Pensiunea ATRA deține propria stație de epurare a apelor uzate menajere, de tip Aquamax cu alimentare secvențiala (SBR) produsă de ATB UMWELT TECHNOLOGIEN GmbH GERMANIA. Aceasta este agrementată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului cu indicatori de calitate a apelor uzate ce se încadrează în limitele maxime admise de prevederile NTPA 001/2002 pentru evacuare în emisar. Echipamentul este revizuit conform programului de service al producătorului, ultima verificare efectuându-se în luna februarie a.c.

După epurare, apa este stocata într-un bazin etanș și apoi este refolosită.

Țeava care se află în partea superioară a bazinului cu apa epurată este o țeavă de aerisire prin care nu se face deversare de deșeuri. Este imposibilă deversarea fecalelor și a deșeurilor menajere din bazinul cu apă epurată.

În cadrul vizitei celor două autorități, nu s-au constatat dovezi care să susțină acuzațiile de contaminare cu dejecții și ape fecaloid menajere.

Pensiunea ATRA a fost construită în anul 2011 și în anul 2013 a câștigat titlul de „proiectul verde al anului”, ca o recunoaștere a filozofiei companiei noastre de a dezvolta un proiect în strânsă comuniune cu natura, respectând cele mai înalte standarde de mediu din domeniu.

Mai mult decât atât, compania noastră s-a implicat încă de la înființare în igienizarea zonei, organizând acțiuni de voluntariat și sesizând autoritățile în mai multe rânduri asupra nerespectării regimului deșeurilor din zonă, care riscau să transforme lacul Paltinu într-o groapă de gunoi.

Natura a fost cea care ne-a oferit acest loc minunat și ne reafirmăm respectul și dorința de a o menține cât mai curată.


Si atunci ma intreb, cine si de ce vrea sa faca rau acestei pensiuni, care dupa umila mea parere este una din cele mai frumoase pensiuni pe care le avem noi. Nu, nu am fost inca acolo, de cate ori am incercat pensiunea era full, dar am vazut atatea poze din zona incat pot sa afirm ca este o pensiune foarte frumoasa.

Deci, de ce tre’ sa facem rau unor oameni care chiar au facut ceva pentru turismul din tara asta?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Sher 14 Sep 2013 @ 13:05

    Nu trebuie sa iti ia ochii o simpla infirmare in scris. Daca erau nevinovati, nu mai ingropau in pamant o teava de 20m. Pentru corecta informare, trebuie mentionat ca si costurile de operare si mentenanta ale unei statii de epurare sunt foarte mari.

    Raspunde
  2. Ingrid 14 Sep 2013 @ 13:49

    Totusi in stire se afirma ca nu au putut face dovada ca au si folosit statia de epurare. Doar nu au pierdut actele doveditoare? Eu zic ca ceva nu este in regula aici.

    Raspunde
  3. EYE IN THE SKY 14 Sep 2013 @ 15:24

    Acuzatiile sunt grave. Problema asta nu ar trebui sa se rezolve doar din declaratii. Ar trebui anchetat la fata locului cu o echipa de specialisti, iar cine a gresit, sa plateasca.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)