Sari la conținut

E buna sau nu tigara electronica?

tigara-electronica

Pentru ca am vazut-o eu pe o colega cu o astfel de tigara electronica, am zis ca trebuie sa incerc si eu.

Cum in viata am aruncat destui bani pe prostii, am zis ca asta sa fie cea mai mica problema. Daca e buna, e buna, daca nu asta e.

Incerc sa ma las de fumat. Ma rog, nu sunt inca foarte convins de lucrul asta, dar as vrea.

Asa ca, mi-am luat tigarea asta din poza alaturata.

Problema e ca nu stiu mare lucru despre ea. Stiu ce am citit pe net si ce mi-a zis colega dar… si ea o are de vreo 3 zile.

Va intreb pe voi, pe cei care fumati asa ceva de mai multa vreme, ma rog, fumat e mult spus :) e mai mult un abur pe care il scoate, are o aroma si cam atat. E buna de ceva?

Intreb in sensul in care ati reusit sa renutati la tigari, in sensul in care aceasta tigara e mai buna (la sanatate ma refer) ca una obisnuita.

Am auzit/citit, sicer va zic, ca nu e buna, ca bla bla. Dar eu cred ca este interesul producatorilor de tutun sa nu laude asa ceva, de acolo si zvonurile aiurea… Ce ar mai vinde ei daca dracia asta ar fi buna? :)

So, fumeaza cineva asa ceva? E ok? Aveti ceva sfaturi pentru un incepator?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. serbanra 17 May 2012 @ 03:27

    Uite aici un tutorial foarte interesant: http://www.videotutorial.ro/?p=8546

    Raspunde
  2. sorin 17 May 2012 @ 03:51

    Nu recomand tigari electronice pentru lasat de fumat. Nu o sa va lasati in veci de fumat atata timp cat continuati cu gestul, iar tigara electronica incurajeaza acest lucru.

    Cat despre calitate, un studiu a aratat ca nu este buna. Nu contine gudron, dar acel abur are in el ceva zeci de alte substante, unele mai daunatoare ca altele, inclusiv acea aroma nu este chiar sanatoasa.

    Si la un calcul sumar, nu cred ca vei economisi ceva. Ai dat ceva zeci de lei pe tigara si periodic o vei alimenta. Deci economie la bani nu cred ca faci:).

    Sfat! Ori te lasi de fumat brusc si renunti la orice idee de a mai fuma ceva. Ori fumezi tigari normale si asta e!…

    Asta e parerea mea. Poate altii au alte pareri!:)

    Raspunde
  3. pushtiu 17 May 2012 @ 03:56

    Coane… io bag io asa ceva, da` ce ai tu acolo e mai performant decat ce am eu, si pe mine nu ma tine bateria, asa ca atunci cand e la incarcat io mai bag si cate-o tigara :)).
    Daca te uiti mai atent in ea, e doar o baterie care alimenteaza o rezistenta care incalzeste o zeama din care iti iasa tie aburul respectiv. Daca-i rau sau bun aburu` ala ? Pai daca te uiti in compozitie, in functie de zeama pe care ti-o cumperi ea contine x substante care de altfel toate sunt continute si in tigara normala, printre care bineinteles si nicotina.
    Io aburesc o zeama de-i zice EcoPure, are mai putine ingrediente decat celelalte si-mi place mie la gust asa :).
    Parerea mea, nicotina are, ie placuta, cat bagi de-asta nu prea-ti tre` tigara, ca nicotina care-o vrei ti-o bagi din asta, asa ca singura chieste care o sa-ti lipseasca e gestul de aprinde si de a scruma. Avantaje… daca iti alegi bine zeama, aburu` de-l scoti e mai mult decat fumu` dintr-o tigara :)) si-i mai placut decat tigara, plus… nu mai pute! :)
    Mie chiar imi place mai mult sa aburesc asa decat sa fumez, da` ti-am zis, io mai trisez din cand in cand, si cateodata si de am baterie la asta, tot mai bag o tigaura… asa de pofta s-o aprind. Si-o aprind si p-orma nu-mi mai place, da` tot o fumez, si p-orma iara nu-mi mai trebe o vreme lunga…

    Sa-mi zici si mie dupa vreo 5-6 zile si parerea ta!

    Raspunde
  4. pantera mov 17 May 2012 @ 07:52

    Eu cunosc cateva persoane care fie s-au lasat, fie nu mai ‘fumeaza; decat din asta. Nu e vreo solutie miraculoasa, tot trebuie sa ai vointa sa te lasi, asta doar te ajuta.
    Dar economie e clar ca faci, dupa ce-o cumperi nu mai dai bani decat pe lichid, care e vreo 12 lei si te poate tine si cate o luna o sticluta. Si o data la 6 luni, trebuie inlocuita bateria pentru ca dupa ce iese din garantie se si strica.
    SI eu cred c sunt baliverne fazele cu daunatul, e cu siguranta mai putin daunatoare decat tigara pentru ca nu are loc procesul de ardere, deci nu inhalezi lipici, gudron, etc.

    Raspunde
  5. Pyuric 17 May 2012 @ 09:17

    Cred ca pana nu vei fi convins ca vrei intr-adevar sa te lasi de fumat, nu va face nicio diferenta. :P

    Raspunde
  6. Ciprian 17 May 2012 @ 10:02

    man dc ne mai intrebi daca oricum o cumperi? :D ia`o da`i cu teste si ne zici ce facusi :D

    Raspunde
  7. jules 17 May 2012 @ 11:22

    Mda, probabil singurul lucru la care vei face economie va fi partea cu banii.
    In rest, de ajutat sa te lasi nu prea.
    Ok, scapi de gudronul ala nenorocit, mirosul urit si putoarea specifica unei tigari.
    Dar nu te vei lasa de fumat cu asta. Si tot o sa mai fumezi tigari normale.
    Per total e o chestie ok.

    Raspunde
  8. carucioare 17 May 2012 @ 11:52

    ori te lasi, ori fumezi normal !

    Raspunde
  9. Amzis 17 May 2012 @ 12:39

    sunt o porcarie . am avut si eu acum vreo 2 ani si ma dureau dintii groaznic in timp ce fumam . cine stie ce solutii baga in filtrele alea .

    Raspunde
  10. Paul - spune 17 May 2012 @ 13:00

    Sti cum e aici ?
    Ai scapat de dracu si ai dat de tacsu…
    Unii zic ca e buna altii ca nu, dar are nicotina..

    Raspunde
  11. Adrian 17 May 2012 @ 16:37

    E strict creata pentru profit. O afacere si atat. Daca esti fumator adevarat, tine-te serios de treaba. Fa-o constiincios, fara ocolisuri. Daca vrei sa te lasi de fumat, fa-o!
    Un amic a venit in vizita weekendul trecut si pufaia dintr-o pipa din asta. Era caraghios, i se terminau bateriile ba nu mai avea rezerve :)

    Raspunde
  12. Adrian 17 May 2012 @ 16:40

    Cred ca mi-a intrat la spam comentariul :( Anyway ideea era sa te tii serios de fumat. Electronicele-s doar o afacere si atat!

    Raspunde
  13. criserb 17 May 2012 @ 16:51

    @Adrian – da, era in spam :)

    In principiu cred ca aveti dreptate. De lasat nu cred ca merge cu metoda asta, ori ma las de tot ori nu. Tigara asta electronica numa’ la lasat nu ma face sa ma gandesc :)

    Raspunde
  14. Adrian 17 May 2012 @ 16:59

    @criserb: Alternative pentru tutun : http://bit.ly/JxJlgj . Nu e bine sa te lasi de fumat chiar de tot :)

    Raspunde
  15. all3x 17 May 2012 @ 17:36

    prietena mea s-a lasat de fumat cu ajutorul unei tigari electronice… iti trebuie insa si dorinta sa te lasi si eventual cineva langa tine sa te sprijine si sa “iti dea peste mana” din cand in cand… ideea e ca ea a vrut sa renunte total dintr-o data dar fiind fumatoare de ani buni si bautoare de cafea tot simtea nevoie ca la cafea sa fumeze – ma rog, de fapt i se intiparise in minte obiceiul de a duce tigara la gura si a trage in piept in timp ce isi bea cafeaua… asa ca si-a luat o tigara electronica – cea mai ieftina pe care am gasit-o la oferta aici in Danemarca… la inceput tragea din ea ca nebuna reusind sa termine un cartus din ala de 200 de fumuri intr-o zi, fiindca nu ai acelasi reper ca la o tigara normala si nu stii cand sa te opresti… dar dupa o saptamana deja fuma din ce in ce mai putin iar dupa 3 saptamani de tigara electronica a renuntat complet si la ea…
    cat despre cat de sanatoasa e – o sa iti faci cruce daca te uiti pe lista de ingrediente ale unui cartus… numa substante cu denumiri ciudate si nici urma de ingredientele unei tigari adevarate… oricum avantajul e ca nu mai mirosi a tigara, nu iti mai miroase respiratia urat si daca o folosesti ca sa te lasi de fumat sa fim seriosi daca o fumezi o luna nu o sa mori mai repede de la ea… daca doar iti iei ca sa inlocuiesti tigara normala nu stiu ce sa iti zic…

    Raspunde
  16. jacob 17 May 2012 @ 23:59

    e buna ca masturbarea…ne prostim , ne simtem bine , dar cand mai dam si noi o buka. Aia care pufaie la chinezarie din asta in public, sigur baga tigari pe langa. E trendineza, e ecologista , ne vede lumea, dar acu pe bune , ia baga si tu o tigara…

    Raspunde
  17. pushtiu 18 May 2012 @ 01:22

    Ba,

    Zau asa, mai bagati-va mintile in cap. Cititi inainte sa credeti toate prostiile si reclamele idioate! criserb… ni aici: ala de-ti ziceam io, ce aburesc io: http://www.intellicig.com/research-and-development/ecopure-analysis/ si mi-l cumpar de pe vapori.ro.

    Are ca si ingrediente apa, nicotina, glicerina vegetala, si ethyl maltol… in afara de apa, toate astea chiar sunt continute si in tigara normala, doar ca la tigara normala se adauga o gramada foarte mare de alte chiestii, inclusiv benzine si cianuri si multe multe altele. Intr-o tigara normala sunt aproximativ vreo 12.000 de substante de tot felul, si-s calculate bine. Glicerina vegetala si ethyl maltol-u` ala sunt folosite si in medicamente.

    Chiestea aia de zice ca-i toxic, si are semnu` de toxic pe eticheta e din cauza nicotinei. Astia spun ca nicotina e extrem de toxica pentru organismul nostru, na si ? asta e! daca m-o pus dracu` sa ma apuc de fumat sa-mi placa nicotina… daca ti cont de recomandarile lor tot ce gasesti in magazine inclusiv mancare si citrice sunt toxice, mai nou si fructele sunt toxice si cancerigene. La zemurile care nu contin nicotina de exemplu nici nu apare semnu` de toxic pe eticheta.

    criserb, mai ti minte discutiile alea legate de narghilea? Ca si acolo lumea zice ca aia-i naspa ca-i daunatoare… mai ti tu minte de ce nu afecteaza narghileaua plamanu` spre deosebire de tigara? Da, si aia contine nicotina, si nicotina nu ie buna pentru organism, nicotina iti ingroasa sanjele si-ti beleste circulatia sanguina, asa-i! Io am vazut pe pielea mea cand a bagat asistoanta acu-n vena sa scoata sanje si nici macar nu picura, si inainte sa fumez stropea in toate directiile.

    P-orma legat de zeama ce-ti pui in tigara asta electronica, poi daca fumezi chinezaria aia de Dekang ieftina de nici nu scrie ce contine si din ce-i facuta(ca probabil e plastic topit si lunjit cu apa), la ce te-astepti ? Io unu` bag de-asta ecopure ca am incercat si chinezeasca si am zis ca s-o abureasca cine vrea, era innecacioasa, aroma naspa, si are si efecte laxative grave :)). Plus ca diferenta de pret… ecopure 23 de lei 10ml, chinezeasca 15 lei 10 ml. Avand in vedere ca 10 ml imi ajung vreo 9-10 zile nu-mi pasa de diferenta de pret. Asta chiar o aburesc cu placere… si se simte mai bine si ca tigara normala.

    Legat de faza cu ramai fara baterii si d-alea… Hai sa zic, io am un model mai vechi de tigara am DSE901 ala clasic, mica cat un kent lung. Bateria mea e de 180mAh, tu ce-ti iei acolo ai 1100. Io mi-o incarc de 2 ori pe zi, ca-i mica si nu tine, da` cu o baterie de rezerva cat e una la incarcat aburesc din cealalta, si pot sa mi-o incarc linistit la masina. Aia de 1100 tre` sa te tina si 2 zile, cred ca si pe mario l-ar tine 2 zile bateria aia :)), sa nu mai zic cum ar fi cu baterie de rezerva. Cu cartusele? cartusele pacii, ca-s doar niste rezervoare, bidonase mici de 0,7ml. Poti sa-ti iei unu` plin in buzunar daca vrei in caz ca se goleste, sau mai simplu porti cu tine o sticluta de 10 ml si cand s-a golit rezervoru` faci plinu`, ca la masina, nimic mai complicat, dureaza 30 de secunde sa-ti umplii rezerva. Io unu` imi iau destul de des rezervoare d-astea noi, ca asa-mi place mie, sa fie noua na, curata, ca-i 2 lei una, nu-i o avere. Altii trag de ele si o saptamana, sau chiar 2…

    Daca ar fi sa calculezi financiar ce-i mai ieftin, daca ai taia accizele din tigari ai ajunge la concluzia ca alea normale is mult mai ieftine decat astea, ca pachetul de tigari nu iasa la 12 lei din fabrica… stim cu totii cat suje statu` de pe noi sub forme de accize si la tigari, si la benzina(belirea-si ochii pe varf de frigaruie la gratar la magarii astia care mai si plang ca auzi la ei, n-au bani la bujet…)

    Raspunde
  18. Corina 21 Sep 2012 @ 21:18

    Sotul meu are foloseste tigara electronica de aproximativ 2 ani. A inceput cu DSE 901, apoi a trecut la Ego clasic, iar in prezent vapeaza din Ego-C.
    Tigari normale nu mai pune in gura pentru ca nu ii mai place gustul si nu mai poate sa le fumeze ca il ia durerea de cap. Eu zic ca este o alternativa foarte buna la tigarile normale si din punct de vedere al sanatatii, cat si al banilor. Inainte fuma cam 2 pachete pe zi si cheltuia cam 800-900 ron pe luna, iar acum cheltuie maxim 100 ron. Iar aromele pe care le foloseste sunt cele de la Liqua, care sunt produse cu arome italienesti (flavourart). Toate produsele pe care le-a luat au fost cumparate de la magazinul Chriscore.ro,care in prezent are show-room-ul pe Magheru. Angajatii de acolo sunt foarte draguti si te ajuta cu orice informatii ai nevoie.

    Raspunde
  19. cum m-am lasat de fumat 12 Oct 2016 @ 17:35

    Sincer, la mine a avut cele mai bune rezultate. Merita sa incerci o tigara electronica!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)