Sari la conținut

Dropbox vs Google Drive

dropbox-vs-google-drive

Folosesc de vreo 3-4 ani Dropbox-ul. De vreo 2 il si platesc pentru a avea in cloud un spatiu de stocare de 100GB. Am fost si sunt foarte multumit de el.

De cateva zile am zis sa incerc si Google Drive pentru ca tot i-au dat drumul. L-am instalat si parea sa functioneze ok pana la un moment dat, cand am vazut ca pentru sincronizare uploadeaza de fiecare data fisierul intreg, si-l suprascrie online peste cel vechi.

In felul asta face trafic foarte mare pe net si chiar daca traficul nu e o problema, imi ingusteaza banda cu uploadul respectiv. In plus, eu lucrez cu fisiere mari, ajung si la 200 mega bucata. Pai daca eu salvez din cand in cand, nici nu apuca bine sa faca un upload si o ia de la capat cu alt upload… fac upload continuu cand lucrez.

In felul asta nu stiu cum isi doreste Google Drive sa reuseasca. Cei 5GB free pe care ii dau nu cred ca sunt o solutie chiar daca Dropbox-ul din cate stiu au free doar 2GB.

Dropboxul stie sa faca un upload. Acolo nu se uploadeaza un fisier intreg, au un algoritm care sincronizeaza numai partea noua din documentul pe care il modifici. Fac niste modificari in photoshop, pai atunci o sa uploadeza in cloud numai ceea ce se modifica. Nu suprascrie tot fisierul.

Pana nu o sa se mai destepte si Google Plus, eu raman la Dropbox. E mult mai bun ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. gaben.ro 17 May 2012 @ 00:30

    eu folosesc mult ge.tt care mi se pare absolut magic…
    dropboxul merge pana la 25 de G free (pentru fiecare prieten adus in retea primesti 250 M in plus)
    google drive mie mi se pare prea greoi. nu ma coafeaza deloc…
    iar sky drive – ul de la microsoft, are 25 de G free si office on cloud preinstalat…

    Raspunde
  2. Cip 17 May 2012 @ 00:46

    Eu folosesc Box, am 50 GB free. Initial aveam vreo 25, dar mi-au mai dat 25 pe ochi frumosi. Totul roz, doar ca nu folosesc aplicatie care sa sincronizeze un folder din calculator, efectiv iau si pun in el cand si ce imi trebuie. Am incercat si Drive si SkyDrive, dar mai mult ca experiment.. folosesc box mai mult pentru spatiul de stocare mai mare. Dropbox l-am incercat acu vreo 2(?) ani, doar ca nu prea imi trebuia si nu mai sunt deloc la curent cu el.

    Raspunde
  3. criserb 17 May 2012 @ 01:43

    @cip – pai asta e si idea Dropbox-ului, ai un folder pe un calaculator (in general My Dropbox, dar poate sa ii zica oricum) si tot ce ai in acel folder se sincronizeaza automat cu mai multe calculatoare (plus online) pe care ai conectat respectivul cont. Lucrez ceva acasa, cand ajung in am si acolo pe calculator fara ca eu sa-i dau vreo comanda sau ceva.

    @gaben – ge.tt e tot ca dropboxul? Sincer n-am auzit de el.

    Raspunde
  4. Iulian 17 May 2012 @ 02:14

    Eu folosesc de ceva timp Sugarsync, vreo 6GB free, si il tin strict pe folderul cu serverul apache pentru ce lucrez. Nu stiu daca la Dropbox merge sa setezi ce foldere sa-ti sincronizeze sau faci tu un folder anume. Cu Sugarsync, faci la fisiere existente, oricare si oricate ar fi. Functioneaza pe acelasi sistem cu Dropbox la upload, si anume asemanator cu un repository bitbucket.

    Singura chestie care nu se poate este ca din folderul selectat pentru sync nu poti sa dai ignore la un fisier de exemplu pe care nu vrei sa ti-l sincronizeze.

    Raspunde
  5. criserb 17 May 2012 @ 03:13

    @Iulian – la doropbox totul trebuie sa fie intr-un singur folder, mai nasol dar te obisnuiesti. Ti-am zis, eu am 100GB cam totul am in folderul respectiv. Stie sa sincronizeze anumite foldere (banuiesc ca si fisiere) daca nu le vrei sincronizate pe toate. Mai stie ca la un simplu click dreapta sa share-uiesc ceva cu tine, fara ca tu sa fii nevoit sa-ti instalezi vreo aplicatie.

    Dacu click dreapta, get link si am un link pe care pot sa ti-l dau tie. Tu il vezi in browser si poti sa iei de acolo ce ai nevoie… Sa zicem un fel de tranfer ro dar nu mai trebuie sa urc eu fisierul niciunde, este deja acolo, trebuie doar sa-i dau share.

    Raspunde
  6. william 17 May 2012 @ 11:55

    dar stiati diferenta dintre google si celelalte ?

    NU !

    pai sa va spun : tot ceea ce pui in google, devine proprietate google, si ei pot sa faca ce vor cu fisierele :D

    scrie un cod foarte greu si f util si punel pe google box;

    apoi numa asa te poti spanzura apoi

    folositi google cu incredere !

    Raspunde
  7. criserb 17 May 2012 @ 12:24

    @william – sunt curios ce legatura are ceea ce zici tu acolo cu ceea ce am scris eu in acest post?

    Raspunde
  8. LunaViteB 18 May 2012 @ 18:50

    Eu tot pe Dropbox raman. Pana nu gasesc unul care sa ofere 1TB gratuit.. nu renunt la cei 2 GB de la Dropbox :))

    Raspunde
  9. mardum 18 May 2012 @ 20:16

    @LunaViteB spatiu nelimitat ofera bitcasa. E in beta acum si merge foarte naspa. Si eu m-am bucurat cand am aflat de ei si m-am gandit ca imi pot stoca toate pozele la ei (~300GB), dar deocamdata nu se poate folosi.

    Dintre cele cunoscute, am incercat Dropbox (am ~13GB), SkyDrive (25GB), SugarSync (6GB), Box (50GB), Google Drive (5GB), dar pana acum m-am oprit tot la Dropbox.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)