Sari la conținut

E comod să comanzi online, dar de sărbători mai bine eviți

În trec prin feed-ul facebookcian tot felul de statusuri cu oameni care au comandat tot felul de chestii, pentru Crăciun, online, și încă nu le-au primit, și probabil că nici o să le mai primească în timp util.

Se întâmplă treaba asta in fiecare an și totuși se speră că o să se rezolve problemă. Și probabil o să se rezolve cândva, dar prea curând nu cred.

Cum v-am sfătuit de fiecare dată să comandați online, acum vă sfătuiesc să nu o mai faceți în perioadele aglomerate sau dacă o faceți să nu aveți pretenția să primiți comanda până într-o anumită dată. Chiar nu se poate. Există posibilitatea să primiți în timp util ceea ce comandați, dar este puțin probabil.

De sărbători tre’ să comandați din timp. Nu vă treziți la jumătatea lui decembrie, pentru că este cam târziu. Crăciunul pică în fiecare an pe 25 decembrie, deci știți asta, și atunci de ce lăsați pe ultima sută de metri?

Din cauza asta se aglomerează, pentru că nu doar tu lași pe ultima sută de metri, toți lasă, și atunci se ajunge la situația în care curierii nu mai fac față. Și nici magazinele. Au și ei un nr de angajați ok pentru nivelul mediu de comenzi dintr-un an. Acești oameni nu sunt suficienți atunci când comenzile cresc de câteva ori. E destul de logic.

Eh, din cauza asta nu primiți la timp ceea ce vă doriți.

Asta cu luatul din timp este valabilă și pentru cei care cumpără din offline, bănuiesc că nu vă place nebunia din oraș, nu vă place să vă pierdeți timpul în trafic sau la cozile din magazine?

Ei, și dacă nu vă place, de ce nu luați măsuri?

Eu n-am cumpărat nimic online luna asta, am luat din timp. Ce am uitat să iau, nu mai iau anul ăsta, prefer să stau cu cei dragi mai mult și mai liniștit. Le iau în ianuarie ceea ce am uitat să iau până acum. Se mai întâmplă să și uiți, dar pentru asta nu am să alerg de nebun pe străzi să iau până la urmă doar ceea ce găsesc și nu ceea ce caut cu adevărat.

Gata, nu vă mai țin, ați reținut ideea.

Sărbători fericite și liniștite să aveți.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Costin 22 Dec 2016 @ 11:17

    Ok ai perfectă dreptate legată de clienți, dar totuși ar trebui să ne uităm puțin și în grădina magazinelor online.
    La fel cum noi știm că luna asta este o perioadă aglomerată, la fel și marii retaileri din online știu asta. Și totuși rulează în continuare campanii de promoții și reduceri. Ba mai mult pentru a stimula vânzările unii și garantează livrarea până în Crăciun. Dar nu suplimentează forța de muncă.
    Și dacă tu, client final, comanzi ceva, pentru că acel magazin îți promite că va ajunge cadoul până în Crăciun și în realitate ajunge la 2 săptămâni după, cine e de vină? Cu cine te cerți?

    Raspunde
  2. criserb 22 Dec 2016 @ 11:47

    @Costin – normal că te cerți cu magazinul. Că nu au personal în plus este cumva de înțeles, ce nu înțeleg eu este de ce rulează campanii în condițiile în care știu că sunt în mare întârziere cu livrările.

    Răspuns (probabil) pentru că uite merge și așa și vânzările sunt din ce în ce mai mari, de la an la an…

    Raspunde
  3. Costin 22 Dec 2016 @ 12:40

    @criserb – E relativ simplu, dă al naibii de bine în rapoartele departamentelor de marketing. În perioada asta e o pâine de mâncat și încă una bună, de ce să ratăm momentul? Ce contează satisfacția clientului? Important este că l-am agățat și e blocat cu o comandă la noi.

    Partea mai proastă din toată afacerea asta este că frustrezi clientul care se frige odată și pe urmă se întoarce la shopping-ul offline.

    Raspunde
  4. criserb 22 Dec 2016 @ 13:02

    @Costin – o mică parte se întoarce, uite statistic vânzările lor cresc de la an la an în perioada asta. Cresc și totuși o parte renunță la a mai comanda online. Încă mai este piață de clienți noi.

    Raspunde
  5. Adi 27 Dec 2016 @ 08:48

    Luni 19.12.2016 am dat comanda de un telefon la Altex ( l-am si platit), seara am sunat la ei sa vad daca l-a ridicat curierul si mi-au raspuns ca nu , ca livrarea dureaza 7-10 zile in perioada asta din cauza curierului, marti am sunat din nou si tot asa era , marti seara am sunat mi-au spus ca nu l-a ridicat curierul si am anulat comanda ( am sunat si a doua oara sa imi comfirme ca comanda a fost anulata). Joi la amiaza ma suna curierul ca mi-a sosit telefonul…. Sarbatori fericite!!!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)