Sari la conținut

E timpul sa-mi iau un acumulator extern?

Momax-iPower-S2In dimineata asta m-am uitat la iLike IT si am vazut ca Buhnici a prezentat un acumulator extern pentru telefoane mobile. De fapt el este un acumulator extern pentru mai multe chestii, nu neaparat pentru telefon. Merge sa incarci si o tableta si alte deviceuri pe USB, fara sa mai depinzi de o sursa de curent.

In marea majoritate a timpului am la indemana o sursa de curent, dar mai sunt si situatii in care mi-as dori asa ceva.

Buhnici se pare ca are Noontec PowerMe 9000 si spune ca este capabil sa-i incarce telefonul de 7 ori. Astfel poate sa stea departe de priza o saptamana intreaga.

Imi surade ideea, dar mi se pare putin cam mare bateria respectiva. Eu ma gandeam la un model mai mic, mai exact Momax iPower S2 care este si mai mic si mai usor. Diferenta dintre ele este de 3400 mAh in favoarea celei prezentate de George, dar si 120 de grame in plus.

Modelul care imi face mie cu ochii, Momax iPover S2 are 5600 mAh, deci nu o sa-mi mai incarce telefonul de 7 ori, o sa-l incarce de vreo 4 ori. Avantajul este ca o sa pot sa-mi incarc telefonul in buzunar, acumulatorul extern fiind mult mai putin voluminos.

Ma gandesc ca este totusi incomod sa car dupa mine un acumulator mare, unul mai mic este mai usor de transportat, mai usor de depozitat prin buzunare si nu cred ca o sa fiu departe de o sursa de energie pentru 7 zile. Bine, ar fi bine sa ma tina mai mult, dar eu acum ma gandesc in primul rand la dimensiune si greutate.

Sunt curios daca voi folositi astfel de acumulatori externi si daca sunt cu adevarat buni.

De asemenea, se poate incarca acumulatorul extern in timp ce se incarca si telefonul? Ma gandesc ca este aiurea sa stau cu doua incarcatoare in priza, cand as putea sa le leg in serie si sa folosesc o singura priza.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Andy 22 Jan 2013 @ 12:58

    Cand ma gandesc ca “pe vremuri” era important ca un telefon sa tina zile intregi… Acum moda e sa te cari zi de zi cu incarcatorul sau cablul usb dupa tine si nimeni nu plange, toata lumea vede asta ca un lucru normal. Nu ti-e doar de telefoanele care te tineau zile intregi ? :)

    Raspunde
  2. Iulian 22 Jan 2013 @ 13:00

    Vezi ca pe dx e mai ieftin, recomandat de zoso: http://dx.com/s/MOMAX+BAIPOWER27D

    Raspunde
  3. criserb 22 Jan 2013 @ 14:51

    @Andy – nu prea :) Si stii de ce, pe vremuri telefoanele alea erau bune pentru a vorbi, acum insa sunt ok la multe alte chestii. Le folosim pentru net, le folosim pentru aplicatiile care ne usureaza viata, le folosim pentru GPS… mai sunt unii care se uita la TV pe ele.

    E normal sa consume mai mult si sa nu mai tina asa cum eram invatati. Totusi sa speram ca in viitor o sa scoata astia ceva care o sa ne lase sa-l folosim macar 2 zile.

    Eu sunt multumti si de o zi, daca ma tine de dimineata pana seara, pentru mine e ok, dar sa stiu ca ma tine toata ziua fara probleme si fara restrictii.

    @Iulian – 10x, chiar sunt mult mai ieftine ;)

    Raspunde
  4. raul 22 Jan 2013 @ 15:06

    @Andy: si acum ma tine HTC 8x-ul meu cateva zile (3-4), dar nu il folosec pt net sua gps sau alte chestii. Doar sms si vorbit si din cand in cand mai urc o poza pe fb ;)

    @criserb: este interesant sa ai la indemama un astfel de tool. bine, eu cand nu sunt acasa/birou sau la cineva acasa… sunt in masina. mai util mi ar fi un incarcator de masina :))

    tare imi este team sa n u fie genul de gadget pe care il cumperi si il folosesti de 2 ori in viata.

    Raspunde
  5. Andy 22 Jan 2013 @ 17:12

    @criserb: eu folosesc momentan un Nokia E72 si e bun si la altceva decat la vorbit :) Totusi tine bateria mai mult decat la un smartphone recent desi poti face pe el aceleasi chestii (desigur, nu cu acelasi grad de confort ca pe un telefon cu touchscreen dar deh… ma descurc si asa).

    Raspunde
  6. sentrix 4 Mar 2015 @ 09:39

    @Andy – inca exista asa ceva doar ca nu au internet si facebook. Tu alegi ce vrei: telefon sau smartphone :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)