Sari la conținut

Edenland Park un parc de distracții aproape de București

casute in copaci_Edenland Park (6)În primăvara acestui an, la 20 de km de centrul Bucureștiului, a fost deschis publicului cel mai mare parc de aventură din țară, pe o suprafață de 20 ha. Edenland Park, situat în comuna Balotești, vine cu o ofertă diversificată de activități pentru locuitorii din București și din împrejurimi: 11 trasee în copaci, tir cu arcul, airsoft, paintball, căsuțe în copaci, Eden Jump (săritura în gol de la 15 m), ping pong, loc de joacă pentru copii, închirieri de biciclete.

Dintre toate celelalte locuri asemănătoare de la noi din țară, Edenland Park este cel mai mare și cel mai sigur pentru că cele 11 trasee în copaci sunt echipate cu sistemul de siguranță Linia Vieții, unic în România. Spre deosebire de traseele din alte parcuri, prevăzute cu 2 carabiniere detașabile, una dintre carabinierele de pe Linia Vieții, numită Zaza, deși rămâne mobilă, nu poate fi detașată, asigurând deplasarea în deplină siguranță, indiferent de vârstă sau pregătire fizică. Linia Vieții este la ora actuală cel mai avansat sistem de siguranță a traseelor în copaci în țări cu tradiție în domeniul parcurilor de aventură, precum Franța, Belgia sau America de Sud.

Pe traseele amplasate începând de la 1 m distanță de sol și până la 16 m, se pot aventura atât adulții, cât și copiii cu vârsta de minim 4 ani, iar gradele diferite de dificultate oferă opțiuni indiferent de forma fizică. Astfel, cei mici își pot începe aventura pe traseele Pici, Cercopitec, Veveriță sau Babuin, iar adulții pot ajunge să experimenteze în deplină siguranță și cele mai dificile trasee, precum Gibbon sau Gorila. Cea mai lungă tiroliană de pe trasee are 100 m lungime și este situată pe traseul roșu, la 16 m înălțime. Un traseu de dificultate medie are app. 150 m lungime și poate fi parcurs în cel mult 30 de minute.

Căsuțele în copaci, utilate pentru cazare peste noapte (curent, sistem de încălzire și baie proprie incluse), reprezintă o altă atracție și o noutate pentru România, o modalitate unică de a petrece cele mai liniștite și plăcute seri. Sunt disponibile pentru închiriere 2 căsuțe, Melcul (12 mp) și Cloșca cu pui (24 mp), dintre care cea din urmă este de 4 locuri, pentru familie cu 2 copii, iar prima este de 2 locuri.

Eden Jump-ul, săritura în gol de la 15 m, constituie o atracție pentru iubitorii de senzații tari și adrenalină, dar și pentru cei care vor să își depășească anumite temeri și să își recâștige curajul.

Tot aici, vizitatorii se pot relaxa în aer liber la o plimbare cu bicicleta prin pădure sau jucând ping pong. Cei care vor să își testeze sau să își îmbunătățească îndemânarea pot opta pentru tir cu arcul și airsoft, activități ușor accesibile oricui, indiferent de buget sau pregătire fizică.

Pentru grupurile de prieteni aflați în căutarea distracției, dar și pentru grupuri de colegi din diferite domenii profesionale, în care este necesară consolidarea spiritului de echipă și sporirea competitivității, Edenland Park pune la dispoziție un întreg teren de paintball, pe o suprafață de 3,5 hectare, amenajată special pentru a simula cât mai bine condițiile reale de pe câmpul de luptă: tranțee, șanțuri, poduri și turnuri.

În interiorul parcului există un loc de joacă special amenajat pentru cei mici (de la 2 la 7 ani), unde se pot organiza petreceri, dar și zone de relaxare, cu mese, bănci și foișoare, cu o capacitate totală de peste 250 de locuri.

Important de știut este că momentan nu există bilet de intrare în parc, oricine are acces la spațiu și relaxare. Fiecare vizitator își alege activitățile pe care dorește să le desfășoare și plătește costul acestor activități, în funcție de timpul petrecut în parc.

Deasemenea, firmele care organizează evenimente și sunt dispuse să renunțe la binecunoscutele spații din cafenele sau hoteluri, pentru a oferi participanților experiențe ieșite din comun, au posibilitatea de a face rezervări.

Mai jos aveți și câteva poze, pentru a vă face o idee mai bună ;)

casute in copaci_Edenland Park (3)

casute in copaci_Edenland Park (6)

trasee in copaci_Edenland Park (2)

trasee in copaci_Edenland Park (1)

Edenland Park (10)

Edenland Park (2)

casute in copaci_Edenland Park (11)

casute in copaci_Edenland Park (7)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)