Sari la conținut

Editare video Full HD

VE In urmatoarea perioada o  sa am treaba cu editarea video, vreau sa o ajut pe pitica sa faca niste tutoriale in care sa va invete, asa cum a promis, putin din arta origamiului.

Cum nu prea am folosit softuri de editare video ma intreb care ar fi cel mai bun/usor de folosit pentru asa ceva. Am cautat putin pe net si am dat de acest post in care se vorbeste despre cateva programe. Tind sa inclin spre Pinnacle Studio dar as mai vrea niste pareri de la cei care au mai facut chestii din astea.

A nu se uita ca softul trebuie sa stie prelucrare in format full HD. O alta chestie importanta ar mai fi resursele necesare. Nu pot sa zic ca am un calculator slab dar nu este chiar performant pentru editare video.

Am vrut sa incerc cu Adobe Premiere dar din pacate versiunea pe care o am CS3 nu suporta HD si oricum merge foarte greu si la filmele normale, nu vreau sa ma gandesc cum ar merge la ceea ce am eu nevoie.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Valy 17 Sep 2009 @ 15:56

    Si eu am incercat anul trecut Premiere si nu merge, noi am cumparat un Sony HD si deocamdata folosim doar softul care a venit cu camera. Abia astept sa vad ce sugestii iti vor fi aduse.
    Bafta

    Raspunde
  2. ocsike 17 Sep 2009 @ 20:31

    Pinacle Studio il am pentru ca am placa de captura Pinacle dar nu l-am folosit…
    In schimb am folosit
    Sony Vegas Studio
    Power Director si
    VirtualDub care nu cred ca are pentru full HD
    si totusi prefer Power director pentru ca are mai multe plugin-uri si obtiuni cu o interfata destul de simpla. Acest program este folosit des si de cei care fac filmari pentru nunti si evenimente…

    Raspunde
  3. Silver 18 Sep 2009 @ 01:57

    :) Incearca gama ulead pro x2

    Raspunde
  4. criserb 18 Sep 2009 @ 08:22

    Pana la urma am folosit Premiere, a mers si chiar imi place cum merge. Singura chestie e ca se misca cam greu, dar probabil e de la calcul meu.

    O sa la incerc si pe cele recomandate de voi, poate gasesc ceva mai bun.

    Raspunde
  5. mircea galati 29 Oct 2009 @ 09:27

    eu folosesc toata gama de ulead si merge destul de bine dar recunosc ca nu am folosit inca adobe premier despre care am auzit numai lucruri bune.

    Raspunde
  6. I.B 12 Nov 2009 @ 06:04

    Incearca FInal cut (pt MAC).

    Raspunde
  7. criserb 12 Nov 2009 @ 08:41

    Din pacate nu am MAC…

    Raspunde
  8. sorin 5 Dec 2009 @ 17:43

    Recomand calduros Premiere Pro.
    Nimic altceva nu se compara!

    – Editarea nu e doar cut paste.

    Respect,
    Sorin

    Raspunde
  9. Natalia 7 Oct 2010 @ 21:46

    Am lucrat full HD in Edius. Fata de Premiere pare mai simplu de utilizat.

    Raspunde
  10. Gratian 30 May 2012 @ 23:18

    mai bine incercati un program nu prea sofisticat dar care are funtia de editare HD dupa ce am cautat zeci de programe la care nu sau potrivit serialu am gasit in sfarsit un program simplu si rapid care isi face treaba foarte bine pentru un editor amator recomand Camtasia 7 dupa parerea mea pentru cineva care nu are prea multe pretenti e numai bun

    Raspunde
  11. Ionut 15 Jun 2016 @ 22:15

    recomand cu mare placere EDIUS 7 sau mai nou 8, e un program extraordinar doar trebuie sa-l intelegi un pic recunoaste absolut toate formatele video posibile si nu ii trebuie multe resurse (memorie si procesor)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)