Sari la conținut

Electrolux Design Lab 2014

Opt proiecte românești au intrat în competiția Electrolux Design Lab 2014, acesta fiind cel mai mare număr de calificări la nivel mondial. Cele mai bune 100+ concepte, din 47 de țări din întreagă lume, sunt acum prezentate pe website-ul oficial al competiției. Publicul poate influența rezultatul concursului, votând proiectul preferat până pe 16 mai!

Cele mai bune concepte alese de către experții de la Electrolux și de către public vor intră în etapă următoare a competiției globale de design. Acestea vor concura pentru marele premiu de 5.000 de euro și un stagiu de practică plătit, de șase luni, la un centru global de design Electrolux. Temă competiției din acest an este „Crearea locuințelor sănătoase” („Creating Healthy Homes”), cu orientare spre trei domenii de interes: „Delectare culinară” („Culinary enjoyment”), „Îngrijirea țesăturilor” („Fabric care”) și „Purificarea aerului” („Air Purification”).

Cele opt concepte românești calificate în competiție sunt:

  • Instant Cleaning Glove – Ștefan Bogdan, Universitatea de Arte și Design din Timișoara
  • Trash Ball – Tripon Adelina, Universitatea de Vest din Timișoara
  • SET TO MIMIC – Sorina Rasteanu, Universitatea de Vest din Timișoara
  • G – fridge – Goran Ilijevic, Universitatea de Vest din Timișoara
  • GARDEN POD – Ovidiu Subtire, Universitatea de Vest din Timișoara
  • LOOM – Szilard Kui, Universitatea de Vest din Timișoara
  • AMO – Love people – George Preoteasa, The Alternative School for Creative Thinking, București
  • Self-cleaning troller – Cucu Lucian, Universitatea Politehnică din București

Eu zic să intrați pe site și să vă uitați peste proiecte, sunt foarte interesante și merită să primească votul vostru. Să-i ajutăm și noi pe tinerii români care chiar fac ceva interesant.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. nume 12 May 2014 @ 11:34

    Trash Ball mi se pare un concept numa’ bun de pus in practica. Trebuie neaparat sa facem ceva in privinta “deseurilor” pe care le producem zilnic. Un vot de la mine!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)