Sari la conținut

eMAG – DOMO scor 1-0

emag-domo

Va mai aduceti aminte de vremea cand eMAG a gresit preturile?

Cel mai mare retailer online de produce electronice si electrocasnice din Romania, eMag, a vandut televizoare de 2.700 de lei la numai 180 de lei.

“Desi pentru cei care s-au trezit devreme azi oferta a fost o afacere nesperata si pentru noi o pierdere importanta, ne asumam eroarea si mergem inainte“, a spus Radu Apostolescu, adaugand ca pierderile companiei se ridica la 132.000 de lei, din aceasta cauza.

Asa s-au comportat cei de la eMAG, fara comentarii, fara discutii. Si-au asumat greseala.

Mai jos vedeti cum a reactionat DOMO dupa ce oamenii au comandat cateva tablete Samsung Galaxy Tab 3 (1000 – 2000) zic eu.

Stimate client, din cauza unei erori a sistemului,produsul comandat Tableta Samsung T311 a fost afisat eronat, motiv pentru care suntem nevoiti sa anulam toate comenzile.Contravaloarea achitata in avans va fi deblocata in cel mai scurt timp. Multumim pentru intelegere! Echipa Domo.ro

Jalnic.

Chestia asta cu pretul o sa se repete la Domo de cate ori vor ei, pentru ca au asa ceva in termeni si conditii.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

Acum va intreb, cum as mai putea eu sa am incredere sa cumpar vreodata de la ei?

P.S. Cei care vor sa vada cum este cu pretul pe net sa citeasca acest articol, este foarte bine documentat.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
25 comentarii
  1. Pato Basil 30 Jan 2014 @ 15:49

    Si pana la urma ce facem, o lasam asa?

    Raspunde
  2. criserb 30 Jan 2014 @ 15:54

    @Pato Basil – Fiecare cum crede, eu insa am sa depun o plangere la OPC.

    Raspunde
  3. Marius 30 Jan 2014 @ 16:18

    Se intampla si la case mai mari. De exemplu la MediaMarkt in Austria. Am cumparat online un produs la 15EUR care de fapt costa 60 (eroare de calcul a discountului). A doua zi, dis-de-dimineata au anulat toate comenzile si au returnat banii oferindu-ti posibilitatea de a reface comanda la pretul de 60EUR/produs.

    Raspunde
  4. just-me 30 Jan 2014 @ 16:23

    pret derizoriu si asta spune tot. te-ai cam facut de maro tragand cu dintii de Domo.
    mi se pare normal sa nu livreze atata timp cat era o greseala.
    nu am chef sa ma cert si nici nu o sa o fac dar daca chiar crezi 100% ca ai dreptate, vorbeste cu un avocat sa vezi si tu ce si cum, altfel ne batem cu pumnii in piept si suntem zmei doar in online ;)

    Raspunde
  5. Suzy 30 Jan 2014 @ 16:28

    “Produsul comandat, Tableta Samsung T311, din cauza unei erori de sistem, a
    fost afisat eronat, motiv pentru care comanda plasata a fost anulata.
    Contravaloarea achitata in avans va fi deblocata in cel mai scurt timp.
    Va siguram ca am incercat informarea cat mai rapida a clientilor nostri. In
    cazul actual, informarea s-a realizat prin intermediul unui sms.”

    Asta este raspunsul celor de la Domo.. Totusi, sa ne amuzam cam dupa cate ore de la “problema” au trimis ei sms-ul :)

    In speranta ca acest incident nu va afecta colaborarea noastra viitoare, va
    stam in continuare la dispozitie!

    Raspunde
  6. vartejul 30 Jan 2014 @ 16:39

    Poate ca legal cei de la Domo au dreptate, dar la nivelul imaginii au pierdut ! Dupa eroarea de acum cativa ani a celor de la emag si ambalata frumos pentru public , acestia au castigat mii de clienti din simpatie pentru faptul ca au livrat produsele chiar si asa cu preturile gresit afisate !Dar iti trebuie ceva bibilica sa faci dintr-o mica pierdere un castig pe un termen relativ scurt !

    Raspunde
  7. criserb 30 Jan 2014 @ 16:49

    @just-me – defineste “pret derizoriu”. Tie ti se pare derizoriu 300 lei? Norocul tau, celor mai multi nu cred ca li se pare…

    Raspunde
  8. Coffee 30 Jan 2014 @ 18:01

    Cred ca nu ii intetereseaza asa mult onlineul, au destule magazine fizice. eMag era in alta postura.

    Raspunde
  9. just-me 30 Jan 2014 @ 18:05

    da, e pret derizoriu. tableta costa ~1100 lei da ? e absolut logic ca e o greseala si ca pretul afisat (~300 lei) e gresit. nu scrie sa sunt reduceri, lichidari de stoc sau altele.

    e clar ca nu e vorba de reducere pentru ca reducerea ar fi de 10-20% (avand in vedere ca totusi tableta e cam in varful de gama al Samsung) in nici un caz de ~70% cat ar insemna 300 lei.

    sunt de acord ca poate nu le-a prins bine greseala asta si ca poate au de suferit macar pe termen scurt (ca romanu uita repede..) dar ii inteleg. in locul lor as fi facut la fel (desi poate as fi fost putin mai diplomat si mai atent in exprimare si actiuni).

    din punctul meu de vedere, ideea e alta (si se refera in primul rand la tine, pentru ca prin intermediul blogului am ajuns sa te cunosc intr-o foarte foarte foarte foarte mica masura; de aceea nu pot vorbi despre ceilalti care au facut comanda): ai o facultate, stii cu ce se mananca online`u, ai experienta.. de aceea nu inteleg de ce tii asa cu dintii de subiect cand, logica mea spune ca esti destul de destept sa iti dai seama ca e o greseala si sa treci peste. poate tot insisti pe subiect ca da bine pentru blog, habar n`am. daca e asa, e treaba ta, ograda ta si faci ce vrei.

    o ultima fraza si termin, ca deja m`am intins cam mult: daca pe viitor voi da de greseli de genul, indiferent ca e vorba de frigidere, tablete, bilete de avion sau orice altceva voi da comanda (cum as fi dat si acum de ex.). daaaar, daca acea comanda va fi anulata (pe motiv bine intemeiat de pret gresit – eu stiind ca pretul e gresit in momentul in care am plasat comanda), o sa trec pur si simplu peste, fara galagie si fara nimic (asa cum as fi facut si acum, daca vedeam pontul la timp).

    Raspunde
  10. criserb 30 Jan 2014 @ 18:10

    @just-me – Exact asa faceam si eu, mai ales ca nu imi plac tabletele din principiu. Am vazut pontul, am plasat comanda ca orice om. Pe mine m-a deranjat ca in loc sa dea un simplu SMS in care sa-si ceara scuze in prima faza au modificat specificatiile produsului, apoi au bagat alte poze. De ce?

    Ce rost au avut toate astea? Astea sunt chestiile care m-au deranjat, in rest este clar o greseala, asa cum am si zis de cand am prezentat pontul…

    Raspunde
  11. Obligatoriu 30 Jan 2014 @ 19:18

    Pai … cam nasoala treaba. DOMO ar trebui sanctionat drastic pentru aceasta eroare voita sau nu. Daca patiseria de la colt a fost la un pas de a fi inchisa definitiv deoarece la un control de la ANAF s-au gasit in sertarul de bani 3 lei in plus fata de ceea ce se batuse pe casa de marcat. acei 3 lei reprezentatu restul pe care unii clienti nu l-au mai ridicat. ANAF a suspendat activitatea societatii respective pentru o perioada de 30 de zile si amenda in valoare de 30.000 de lei. Exces de zel? probabil ca da, atata timp cat la noi nu se poate pune pe tejghea o cutie pe care sa scrie TIPS (ca afara). Cand F64 a anuntat ca magazinul va fi preluat de alt investitor toata presa a mers la conferinta sa afle (su stupoare) ca magazinul va fi preluat de Mos Cracciu, majoriatea nu au gustat gluma si cu siguranta nu vor mai raspunde la fel de prompt la conferintele de presa ale F64. in cazul DOMO …. ei bine, aici OPC ar trebui sa OBLIGE compania sa onoreze absolut toate comenzile plasate si confirmate, indiferent de modalitatea de plata. In plus ar trebui amendata si pentru publicitate mincinoasa, insa … cea mai drastica pedeapsa o poate acorda clientul. Clientul este cel mai bun si cel mai ieftin purtator de reclama, atata timp cat el este multumit. Ce face clientul? clientul vorbeste cu toti prietenii lui despre ce produs a cumparat, ce pret extraordinar a dat pe el, cat de bine s-au comportat angajatii companieii cu el, CLIENTUL sau in caz contrar va puteti inchipui ce le poate spune prietenilor. La urma urmei orice greseala trebuie asumata si sa suporte consecintele.

    Raspunde
  12. just-me 30 Jan 2014 @ 19:29

    tocmai d`asta era buna mai multa transparenta. nu cred ca au modificat intentionat. daca a fost o greseala in baza de date sau ceva de genu, posibil sa se fi incurcat borcanele. sau poate nu ;)

    Raspunde
  13. Bogdan 30 Jan 2014 @ 20:33

    Am si eu o curiozitate, dar daca ar fi sa cumpar un produs de la domo, sa-mi dau seama ca am facut o greseala cumparandu-l ca am vazut ca in alta parte este mai ieftin, am voie sa-l returnez si ei sa-mi dea banii inapoi (motivul meu nefiind ca e stricat sau alte probleme) si fara sa comenteze?

    Raspunde
  14. criserb 30 Jan 2014 @ 20:48

    @Bogdan – “Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv,in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau,in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.”

    Asa scrie la ei pe site, acum… cum o sa fie in realitate nu stiu…

    Raspunde
  15. szechuan 30 Jan 2014 @ 22:03

    din cate observ eu esti un fel de tigan….sincer sincer. De ce vrei sa profiti de o greseala si faci atat TAM_tam? DIN cate stiu esti programator…ti-ar placea ca cei de la mediafax sa te faca ca la nufarul ptr o greseala la ei pe site? sau ti-ar placea sa faca misto de tine si sa ceara drepturi de autor toti aia pe care ii copiezi la postari? hmmmm urasc tiganii!

    Raspunde
  16. criserb 30 Jan 2014 @ 23:24

    @szechuan – esti rasist prietene, vezi ca-i ilegal ;) Si da eu raspund pentru faptele mele, intotdeauna!

    Raspunde
  17. Radu 31 Jan 2014 @ 02:29

    Interesante Termenii si Conditiile lor: “In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.”

    Observ ca nu se specifica foarte clar ca pretul “gresit” trebuie sa fie neaparat MAI MIC. Asta-i faza de proces, daca se aduna vreo 200 care sa plateasca gras un avocat. :) Pentru ca daca “se gresea” si puneau pretul 2699 in loc de 1699, iar cateva zeci de bezmetici dadeau bani si cumparau, taceau chitic cei de la Domo, nu mai primea nimeni nici o instiintare si nici o scuza pentru eroare. Taceau chitic si-si frecau mainile… Sper sa dovedeasca vreun avocat mai capabil ca dreptatea nu-i doar de o singura parte.

    Raspunde
  18. XXX 31 Jan 2014 @ 12:38

    @criserb – Cele 10 zile de renuntare la cumparare se aplica doar in cazul in care produsul a fost livrat la adresa . Nu este chiar atat de simplu! In cazul in care ai ridicat produsul de la magazinele off-line, atunci ai 24-48h (in functie de politica fiecarui magazin) sa returnezi produsul. Mare atentie atunci cand faceti o comanda on-line sau off-line la termenii si conditiile impuse de comerciant, altfel riscati sa va luati o mare TEAPA! :)

    Raspunde
  19. Maria 31 Jan 2014 @ 12:58

    Acest tam tam inutil de a scoate in evidenta greselile Domo, se face pentru a evidentia si mai bine cat de fan esti Emag, ceea ce stiam. De la accepta anumite favoruri de la o firma in schimbul revlamei si pana la a da efectiv in cap cu antireclama rautacioasa si exagerata mi se pare cam mult. Da, am inteles si stiam ca esti fan inrait Emag, ii consideri cei mai buni (desi eu pot dovedi cu exemple clare ca un alt magazin are preturile mult mai mici-dar nu asta e important) dar nu trebuie sa ne tot scoti in evidenta asta….

    Raspunde
  20. criserb 31 Jan 2014 @ 14:04

    @Maria – am zis-o de cateva ori pana acum ca sunt fan eMAG, deci banuiesc ca asta este destul de clar. Si daca sunt fan, am zis si cand eMAG a gresit pentru ca asa este firesc. Acum a gresit Domo, n-am voie sa zic asta?

    @XXX – da, in cazul cumpararii de pe site, nu m-am gandit ca @Bogdan cumpara din magazin. Ai dreptate, in magazin sunt alte reguli cu privire la returnarea produselor.

    Raspunde
  21. Liviu 1 Feb 2014 @ 21:09

    1.Legal conditiile lor de pe site nu sunt valabile ! Nu pot fi mai presus de lege (vezi nwradu) .
    2.Ca si imagine au pierdut enorm dar nu prea ne intereseaza , conditia de pret derizoriu nu se putea impune pentru ca era 319 fata de 1319 (adica undeva la ~30% iar pentru o oferta exclusiv online parea destul de reala + inducere in eroare) (reducerile de BF au fost chiar 90%) sub aceasta valoare am inteles ca legal se considera acel pret sau lichidari de stoc.
    3.Din cele probabil 5000 de tablete comandate doar 15% au fost platite , si restul doar “rezervate” puteau fi onorate . Din cele 15% platite corect ar fi fost sa livreze 1 bucata (ca romanii bijnitari au luat 3-4) .
    4.Pretul cu care o cumpara ei – mare retailer oricum este 50-60% din pretul de la raft

    Ca si comparatie , prin greseala magazinului , am cumparat de la emag husa si am primit hdd-ul extern(de500GB de 330 ron) cu doar 65ron (acum 3 ani) , X10i cu 619ron in loc de 1619ron (si la fel mi-a fost anulata comanda , si ulterior reconfirmata – doar ca am asteptat 2 luni ca nu aveau atatea produse in stoc) si cam atat imi aduc aminte , deci indiscutabil 1-0 PENTRU EMAG

    Raspunde
  22. Mihai 15 Feb 2014 @ 21:54

    eu zic ca dreptatea este impartita insa din punct de vedere legal, atunci cand afisezi un pret , acela este pretul la care va trebui sa vinzi produsul. faptul ca au un paragraf in termeni si conditii nu ii scuteste de probleme.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)