Sari la conținut

Eu nu inteleg batranii

accident-constanta-statie-autobuz-mircea-cel-batranSincer nu ii inteleg, nu inteleg de ce se urca in mijloacele de transport in comun la ora 12 cand temperatura ajunge la 40 grade. Nu ii pot intelege. Au treaba, se duc in treburile lor, dar la ora 12?

Dimineata cand e mai racoare afara, ce fac?

Seara, cand temperatura scade cat de cat, ce fac?

Se trezesc ei sa se plimbe prin Bucuresti, ba nu, prin toata tara, tocmai la ora la cate temperatura atinge valori maxime.

Din cate ma gandesc eu, timp au, nu e ca si cum ar avea liber numai la ora 12, si atunci de ce, care este explicatia logica pentru plimbarea lor in miezul zilei?

Se anunta la TV, se fac tot felul de avertismente, si totusi lor nu le pasa. Se lupta cu caldura, se lupta cu varsta si din cand in cand mai cedeaza. Varsta nu ar trebui sa le dea mai multa intelepciune?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. Calin 3 Jul 2012 @ 21:09

    sunt omniprezenti. si la ora 9 dimineata e plin in centrele comerciale de ei. ii vad cand mai trec pe la Kaufland in drum spre birou, sa mai iau cate ceva, stau la cozi de cate 5-7 persoane. Ghici ce, la ora aia, la 9 dimineata: toti sunt in varsta. Si da, se plimba continuu :))) si dimineata, si la pranz, si seara. Nu cred ca exista o regula.:))

    Raspunde
  2. C 3 Jul 2012 @ 21:47

    Bre, eu iti dau dreptate dar vin si eu cu o intrebare. De ce te doare pe tine de niste oameni cu minte putina? Sunt majori, vaccinati, nu sunt rude cu tine ca sa plangi dupa ei, lasa-i in treaba lor sa se arunce si in Dambovita daca atat ii duce capul. E decizia lor si suporta consecintele. La fel, nu ai nevoie sa ii intelegi sau sa intelegi ce treburi au ei in miezul zilei. E adevarat ca nu mai ai loc de ei in transportul in comun si iei al treilea autobuz si intarzii la servici si blabla dar nu o sa se schimbe nimic curand asa ca nu trebuie sa ne stresam.
    Eu sunt tanar si tot evit pe cat posibil sa ies la pranz/dupamasa pentru ca mi se face oarecum rau.

    Raspunde
  3. octavian 3 Jul 2012 @ 22:10

    Eu ii inteleg. Sa iti dau 4 exemple:
    1. tb sa iti schimbi CI – te duci si vezi ce acte ai nevoie, le strangi, te duci inapoi, vezi ca iti mai tb alt act, te duci iar acolo, apoi vezi ca nu ai timbre, tb sa te duci la posta, etc… te prinde ora 12.
    2. tb sa platesti impozitul – te duci, stai la coada 3 ore si pleci la 12
    3. tb sa iti iei medicamente – nu gasesti la farmaciile din zona, incepi sa cauti alta farmacie, te uiti la ceas, s-a facut ora 12.
    4. tb sa mergi la piata – te duci in obor ca stii ca sunt preturile mai mici cu 30% si cum ai pensia 500 ron merita sa faci un efort sa ajungi acolo, chiar daca tu stai in alt zona. schimbi 2-3 mijloace de transport, ajungi in piata. in piata cauti cele mai ieftine produse, apoi pleci spre casa. ajungi acasa in jur de 12.

    Raspunde
  4. criserb 3 Jul 2012 @ 22:24

    @C & @octavian – nu sunt oameni cu putina minte. Sunt oamenii care au fost mult mai ok decat suntem noi sau generatia urmatoare. Vedeti cum se comporta la BAC… ma intre daca merita sa cada in drum in timp ce au anumite trebuiri pe care trebuie sa le faca “chiar atunci” in mijlocul codului galben…

    Raspunde
  5. Cristian Pirvu 3 Jul 2012 @ 22:29

    Vezi ca ai parinti…

    Raspunde
  6. criserb 3 Jul 2012 @ 22:32

    @Cristian Pirvu – tocmai. Sper din tot sufletul ca ei sa nu se plimbe pe strada in momentele astea caniculare. Asta e si motivul pentru care imi pun aceste intrebari…

    Sunt momente cand trebuie sa ne dam seama ca anumite lucruri nu le putem face. Eu de exemplu nu ies cand e asa de cald pentru ca de la parinti am invatat ca nu e bine, ca e posibil sa cazi in strada… si atunci ma intreb de ce ar face asta niste oameni cu o experienta mult mai bogata ca a mea.

    Raspunde
  7. George 3 Jul 2012 @ 22:39

    Cum pot sa ii dau “Like” lui Octavian?

    Raspunde
  8. criserb 3 Jul 2012 @ 22:43

    @George – ia-l acasa :P

    Raspunde
  9. Snick 3 Jul 2012 @ 23:22

    eu nu inteleg de ce nu isi vand locuintele si apoi sa se mute intr-un oras mai mic sa nu zic o comuna, la tara (desi ai mei parinti asa au facut, iar socrii mei care urmeaza sa se pensioneze construiesc o casa in afara Bucurestiului). eu ii urasc. sincer. si ca sa ii raspund si lui Octavian: 1. dupa o varsta CI nu mai expira. 2 impozitul poate fi platit in multe locuri si feluri, dar nu vor altfel, simplu, sunt dependenti de cozi. 3. la cate farmacii sunt in Bucurestiul asta refuz sa cred ca nu gasesti medicamente la farmaciile “din zona”. eu stau la 5 min de metrou si pana acasa, doar pe trotoarul pe care merg eu sunt patru farmacii. 4. preturile din piata Obor sunt un mit, o obisnuinta.oricum toate astea devin mult mai simple intr-un oras mai mic.

    Raspunde
  10. octavian 3 Jul 2012 @ 23:42

    @Snick
    1. stiu ca numai trebuie, am dat un exemplu ca sa intelegi ca daca ai o treaba de facut pot sa apara si altele neprevazute in rezolvarea ei
    2. online? in multe locuri?
    3. te inseli – sunt farmacii care dau retete compensate, altele nu dau, altele nu au medicamentul respectiv, etc
    4. in piata se duc dupa legume, care sunt mai ieftine, nu dupa prezervative! iti recomand sa te duci in piata amezi, sau in cea din vitan de langa mall sa vezi cam cum sunt preturile. iti garantez ca in zonele astea locuiesc si batrani.

    Raspunde
  11. klaus 4 Jul 2012 @ 01:50

    Octavian are dreptate sau cel putin eu ii dau dreptate. Bunica mea se incadra la cei de la punctul 4:cu o pensie de aproximativ 400-450 lei incerca sa gaseasca produsele mai ieftine in piete ca obor si chiar daca pentru noi poate nu conteaza atat de mult 1 leu in plus/minus la 1 kg de rosii la pensia ei conteaza. Acum nu prea mai poate sa se deplaseze asa ca alearga mama sa ia cele necesare. De multe ori degeaba e la 8-9 la piata ca tot pe la 11-12 ajunge acasa…

    Raspunde
  12. maddy 4 Jul 2012 @ 11:02

    octavian a dat niste explicatii bun bun simt. evident ca de nevoie ies din casa la orele alea, cui ii place sa se expuna la o temperatura de 37 de grade la umbra si sa riste un atac cerebral numai asa de hobby?

    Raspunde
  13. mariana 4 Jul 2012 @ 11:41

    …si eu sunt pensionara si nu m-am gandit ca pot ridica cuiva probleme! Nu m-am gandit!!! Ieri insa, am avut o pofta grozava sa fac ceva dulce si imi trebuia ceva de cumparat. Locuiesc la 3 km de oras si cum stiam ca gasesc cu 20% mai ieftin ceea ce voiam, mi-am luat bicicleta si am plecat la cumparaturi. Era ora 17, pana in oras fac 15 minute, in 20 de minute am facut cumparaturile si dupa alte 15 minute eram acasa. Ce vreau sa spun, este ca, cinci persoane cunoscute cu care m-am salutat pe drum, m-au intrebat: “…pe caldura asta?” Eu ma simteam foarte bine, nu mi-a fost deloc cald ! Deci e chestie de perceptie, de necesitate, de…viata! Asta e! Sunt sigura ca si cei care circula cu mijloacele de transport ar prefera sa se deplaseze cu bicicleta dar, daca nu se poate, nu se poate! Bine, eu am si proteze de sold la ambele picioare, ceea ce nu are oricine! :)) …ORA, s-ar fi putut sa fie si 12, nu conta!…No offense!

    Raspunde
  14. crina 4 Jul 2012 @ 11:47

    Completez lista lui octavian:

    5-trebuie sa mearga la doctor pentru o durere anume…ajung acolo la 8, dar , ghiciti…poate mai sunt inainte doi mai harnici, poate nu…doctorul tot pe la 10 vine, mai ia 2 urgente inainte…si uite asa pleaca de acolo tot pe la pranz.
    6- trebuie sa mearga la doctor, in momentul ala nu au nici o durere, dar trebuie sa isi ia de la doctor reteta compensata/gratuita…doctorul vine la 10, ia 2 urgente inainte :) :) ….pentru multi conteaza fiecare banut.
    7-stau langa un parc care la ora asta este plin cu copii insotiti de bunici. Acum ma gandesc ca pe la pranz trebuie sa plece acasa (pe strada, poate si pe la soare), sa hraneasca, eventual sa culce copilul. Totusi, nu cred ca un copil de 3-4 ani pricepe ca azi nu mai trebuie sa iasa in parc sa se joace cu prietenii lui din cauza ca vor fi 40 de grade.

    Si eu ma intrebam ce cauta pe strada la ora aia, dar unii chiar nu au de ales, banuiesc ca multi din ce scriu mai sus au sub 35 de ani, si au parintii inca tineri, insa sunt sigura ca peste 10 ani vor vedea altfel lucrurile.

    Raspunde
  15. ella 4 Jul 2012 @ 14:10

    Aveti intelegere pentru batrani, pentru anumite lucruri pe care le fac ei si pentru momentele in care le fac. Nici ei nu-i inteleg pe tineri uneori. O sa fiti si voi batrani si o sa fiti in situatia de a face lucruri pentru care fiii si nepotii vostri nu o sa va inteleaga. Chestie de generatii….

    Raspunde
  16. Valentin Palconi 4 Jul 2012 @ 21:41

    Probabil ca pornesc cu treaba mai de dimineata iar pe la pranz se intorc acasa.

    Raspunde
  17. C 6 Jul 2012 @ 17:11

    V-ati pus pe romane? DE CE trebuie sa ii intelegeti pe altii ? Cu ce va ajuta chestia asta? Multi abia traiesc de pe o zi pe alta dar ii intereseaza maxim de nastase si mai stiu eu ce alta porcarie ci nu de cum sa produca bani sa traiasca mai bine etc. Asa-s multi romani, nu-si vad interesul.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)