Sari la conținut

Evitand un accident am ramas fara permis

Va spuneam ieri pe facebook ca am ramas fara permis, dar nu am avut chef sa comentez prea mult pentru ca eram prea nervors si era posibil sa-mi bag ceva in el organ.

suspendat-permis

In poza de sus aveti locul unde s-a intamplat toata chestia. Pentru cine nu stie, este vorba de trecerea de pietoni din fata Mitropoliei.

Am oprit la respectiva trecere de pietoni, eram incadrat pe banda a 3-a, pentru a acorda prioritate unui pieton care se angajase in traversare din partea dreapta. In momentul in care am oprit am vazut in oglinda un alt participant la trafic care nu putea opri. Se auzea scartaitul rotilor si l-am vazut ca nu avea loc sa opreasca pana la mine.

In acel moment am inaintat vreo 2-3 metri pentru a-i face loc. Am oprit practic pe trecerea de pietoni.

Politistul care se afla in intesectie si a vazut toata treaba mi-a facut semn sa trag pe dreapta pe motiv ca “n-ati acordat prioritate pietonului angajat in traversare”.

I-am explicat ce si cum, i-am spus ca a vazut cu ochii lui ceea ce s-a intamplat si mi-a zis ca “trebuia sa ramaneti pe loc si cel care intra in dumneavoastra, din spate, era socotit vinovat pentru ca nu a adaptat viteza la conditiile de drum”.

Asta este politistul roman. Cel care vegheaza pentru “siguranta si incredere”.

Nu credeam ca poate un om  sa-mi spuna ca trebuia sa fac un accident, pentru ca atunci eram in legalitate, chiar nu puteam sa cred asa ceva dar uite, la noi orice este posibil.

Ma gandesc (inca nu sunt sigur) sa contest procesul verbal. N-am mai facut asa ceva si as avea nevoie de sfaturi. Ar fi bine sa primesc sfaturile de la oameni care chiar au facut asa ceva sau se pricep, nu de la cei care isi dau cu parerea, cu parerea pot sa-mi dau si eu :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
34 comentarii
  1. Vlad 4 Oct 2012 @ 12:18

    Am avut 3 procese cu ei … pana acum … daca era singur in intersectie este cuvantul tau contra cuvantului lui … castig de cauza vei avea tu daca ai si putin noroc si nu se prezinta nimeni din partea lor ( de obicei asa se intampla) … mai multe informatii poti primi si de aici … http://www.amenda-rutiera.ro/ … citeste ce ai nevoie si nu mai sta pe ganduri … depune contestatie …

    P.S. Ai scris in procesul verbal ce sa intamplat sau ai zis ca nu ai nimic de comentat???

    Raspunde
  2. Bogdan 4 Oct 2012 @ 12:19

    daca nu ai martori n-ai ce sa mai constesti :).
    contesti dar cum poti dovedi ca asa a fost?

    Raspunde
  3. Sorin Grumazescu 4 Oct 2012 @ 12:21

    Poti sa faci contestatie, dar 99% nu castigi. Ce a spus nenea politistul, d.p.d.v. legal, e corect. Iti ramane 1% in care “s-ar putea face apel la logica”. :)

    Raspunde
  4. Valentin 4 Oct 2012 @ 12:24

    Eu vad problema in alt mod. Multumeste cui vrei tu ca nu e cazul sa ajungi prin service cu masina, ca de permis se rezolva. Dupa ispasirea “pedepsei”. Altfel cred ca te-ar fi costat mult mai mult. Pune asa problema. Legal esti vinovat. Moral. Ai facut o fapta buna. Undeva se contorizeaza. Sanatate si drumuri bune!

    Raspunde
  5. Darius 4 Oct 2012 @ 12:26

    1. Martor poti sa aduci pe oricine, chiar daca n-a fost cu tine. Chiar mai multi. Poti sa spui ca era pe strada. Stiu din experienta. :)

    2. De obicei nu se prezinta nimeni din partea lor si daca ai putin noroc castigi.

    Raspunde
  6. criserb 4 Oct 2012 @ 12:28

    @Vlad – da, am scris in procesul verbal ce s-a intamplat.

    @Bogdan – n-am martori. Numai sotia, dar ea nu se pune…

    @Sorin – Stiu ca dpdv legal au dreptate. Aici problema e de logica, asa zic si eu.

    Ma gandesc totusi sa contest procesul verbal. Sunt acolo niste articole care nu se potrivesc cu legea si alte chestii pe care le-am citit aici si aici ca ar trebui sa ma leg de ele.

    Am dat procesul verbal unui avocat, astept sfaturile lui daca merita sa fac contestatie sau nu. Nu as vrea sa fac contestatie doar de dragul de a contesta, daca am sanse de castig fac, daca nu, nu. Asa vad eu treaba din punct de vedere logic :)

    Raspunde
  7. Bogdan 4 Oct 2012 @ 12:28

    Ceva asemanator a patit si o ruda de-a mea. Intr-un sat, de pe un drum lateral a iesit unu cu masina fara sa acorde prioritate si pentru a-l evita a trecut cu jumate de masina peste linia continua (intr-o zona in care era vizibilitate dar era linie continua) si politia mai in fata, la panda. L-a oprit pe el si pe alt sofer care a facut exact aceeasi manevra in spatele lui si le-a luat permisele. Textul politistului a fost acelasi “trebuia sa va izbiti in el, el era vinovat”. Cei doi au facut contestatie si au castigat. Ba mai mult, cel din spate fiind avocat, l-a dat pe politist in judecata pentru abuz in serviciu, ca pana la urma politistul respectiv sa fie dat afara pentru treaba asta. :)

    Raspunde
  8. Vlad 4 Oct 2012 @ 12:29

    Repet … 3 procese castigate impotriva oamenilor cu prezervative pe cap … se procedeaza asa: se depune contestie, la proces se declara ca:” Am inaintat 2-3 m in fata, la limita treceri pietonale ( militianul neavand cum sa conteste sau sa afirme acesta declaratie deoarece nu filma) deoarece ai crezut ca urmeaza sa te tamponeze si apoi sa te proiecteze in pietonul care traverseaza, astfel evitand o mai mare tragedie decat o presupusa neacordare de prioritate.” Mi am incheiat pledoaria stimata Instanta.” Cam asta e povestea … nu ai ce pierde apropo.

    Bogdan nu te supara pe mine dar nu e instanta americana sa ai nevoie de martori neaparat …..Sorin ai mare dreptate dar nu e o cauza pierduta cum ai afirmat tu, procentele mele fiind mai degraba 80% sa castige … A.C.A.B. :p

    Raspunde
  9. Bogdan 4 Oct 2012 @ 12:29

    darius, asta cu martorii ca aduci pe oricine nu prea cred, pentru ca asa la orice tip de eveniment vii cu martori castigi, si politia e degeaba. chiar nu cred. cel mai probabil, daca sunt martori la eveniment, se trec in procesul verbal. daca nu sunt trecuti atunci, atunci cred ca degeaba vii cu martori. asa mi se pare logic.

    cat legat de faptul ca nu se prezinta, da, stiu si eu asta din surse sigure.

    Raspunde
  10. Bogdan 4 Oct 2012 @ 12:31

    vlad, te contrazic, atat din evenimentele patite de mine, cat si a altora, daca nu au avut martori, n-au facut nimic. eu aici ma opresc, asta e parerea mea. cu-i ii convine, ok, cu-i nu, la fel de bine. sa vedem dc are chef criserb sa conteste si vedem atunci rezultatul. dar dc nu a avut martori, eu zic ca-s sanse 0.

    Raspunde
  11. Vlad 4 Oct 2012 @ 12:34

    Parerea mea este ca nu ai de ce sa nu depui contestatie … cel mult pierzi 3-4 ore cat bantui pe la tribunal … si app si eu am avut un “martor” la unu dintre procese … te costa o bere daca am drum pe acolo … :P

    Raspunde
  12. Sorin Grumazescu 4 Oct 2012 @ 12:37

    @Cristi, vezi ce si cum si da-i bataie. :)
    @Vlad, m-as bucura mult sa mearga pe logica. Cred ca e clar pentru toata lumea ca omul nostru, Cristi, n-a inaintat cei 2-3 metri cu 100 km/h, ci abia daca a miscat masina. :) Evident, politistul o sa spuna” da, dar revenim la articolul cu neacordarea de prioritate.” Si uite asa… :))

    Raspunde
  13. Vlad 4 Oct 2012 @ 12:40

    Intradevar ce zice Sorin e perfect argumentat … mai tine si de noroc … asa ca pune ti intrebarea … ” Oare am mancat ra.at cand eram mic !” …:)):))… multa Bafta si sa ne ti la curent !

    Raspunde
  14. Iulya 4 Oct 2012 @ 13:35

    Cred ca ai sanse mari sa castigi procesul. Sfatul meu e sa invoci starea de necesitate:
    Art. 45

    Este în stare de necesitate acela care săvârşeşte fapta pentru a salva de la un pericol iminent şi care nu putea fi înlăturat altfel, viaţa, integritatea corporală sau sănătatea sa, a altuia sau un bun important al său ori al altuia sau un interes obştesc.
    Vezi daca intersectia respectiva e supravegheata video iar daca e afla numarul de inmatriculare a celui pt care ai evitat ciocnirea… Mai mult, participantii la trafic au obligatia de a lua toate masurile necesare pt a evita accidentele…nu pare o cauza pierduta

    Raspunde
  15. Andy 4 Oct 2012 @ 14:08

    Cristi, poti sa arunci o privire peste procesul verbal sa vezi daca a completat organu’ toate datele asa cum zice legea. Daca n-a notat ceva corect se poate castiga procesul fara sa trebuiasca sa mai dai explicatii.

    Daca totusi n-ai castig, macar pana se judeca speta ai permisul valabil si la cum se misca justitia la noi, ai cateva luni… Eu am deschis proces cu ei in august si am primit termen de judecata in Ianuarie 2013 :)

    Raspunde
  16. mishu 4 Oct 2012 @ 15:21

    Neaparat da-i in judecata! Sa ii ia dracu’ exact si anume pe toti tablagii fara minte.

    Raspunde
  17. crina 4 Oct 2012 @ 16:17

    Sotul meu a contestat anul trecut o situatie fara logica (a “ocolit larg doi pietoni aflati pe trecere” dar absurditatea vine din faptul ca acea trecere aste lunga cat 4 benzi plus latimea parcului din fata Garii de Sud din Ploiesti, acolo zilnic s-ar putea ridica in acest fel 250 de carnete pentru ca absolut in orice moment cineva se angajeaza in traversare si masinile stiu asta si circula cu viteza mica, dar asta e, cand organul judeca cu organul…).
    A durat fix un an pana la solutionarea finala, a pierdut. Eu as zice sa contesti, dar ia in calcul ce faci daca totusi pierzi si ramai fara carnet tocmai cand ar fi de plecat in concediu?
    Sa ai mai multa bafta decat am avut noi!

    Raspunde
  18. Mircea 4 Oct 2012 @ 16:27

    N-ai acordat prioritate la trecerea de pietoni, ai ramas fara permis… Restul e can-can !!! Ceea ce e scris in p-v se consdera punctul zero, ceea ce crezi tu ca s-a intamplat ( sau urma sa se intample ramane sa dovedesti in instanta cu martori, probe etc. ) Eu cred ca o sa consumi niste resurse degeaba, pt un proces pe care nu prea ai cum sa-l castigi.

    Raspunde
  19. criserb 4 Oct 2012 @ 16:35

    @Iulya – te referi la asta?

    @Andy – aia incerc si eu sa vad, pana in acest moment am aflat ca nu e chiar corect. Face referire la articole din lege care nu exista…

    Raspunde
  20. Titus 4 Oct 2012 @ 16:52

    Cristi, peste mine era să dea un tir pe dealu negru. l-am atins pe ala din dreapta si tot eu am iesit vinovat. Asa-i in romania, cred ca pierzi la contestatie.

    Raspunde
  21. criserb 4 Oct 2012 @ 17:07

    @Titus – ma gandesc, daca fac contestatia, sa contest legalitatea procesului verbal. E cel mai simplu. Momentan astept raspunsul avocatului si va tin la curent ;)

    Raspunde
  22. GCM 4 Oct 2012 @ 18:30

    Daca lucrurile s-au petrecut exact asa cum tu le-ai descris, poti invoca in fata instantei de judecata “Starea de necesitate”. Este vorba de una dintre cauzele care inlatura caracterul contraventional al unei fapte si poate fi constatata exclusiv de catre o instanta judecatoreasca, asa ca degeaba te-ai certat cu militianul.

    Raspunde
  23. Ghiocel07 4 Oct 2012 @ 21:29

    Am si eu o intrebare din curiozitate. “Participantul la trafic nu a spus nimic, de ce-i scartaiau rotile? In ceea ce priveste contestatia eu spun ca te lupti cu morile de vant. Bani, timp pierdut si nervi. In plus daca pierzi procesul poate-ti suspenda carnetul in momentul in care se pronunta sentinta. Mai bine acum ca e frumos afara…..Voi sa fiti sanatosi, sunt alte necazuri mai mari pe lumea asta.

    Raspunde
  24. Cip 4 Oct 2012 @ 22:08

    Legal politistul are spate. Ca el este un rahat de om si a pus de-o amenda si-un carnet de plictiseala e alta problema. Eu ii bateam obrazul si plecam, asta e. Nu cred ca poti sa faci nimic, dar daca totusi poti, succes.

    Raspunde
  25. Valer 4 Oct 2012 @ 23:04

    sal, eu zic ca 99,99% castigi daca ii dai in judecata, e cuvantul tau impotriva cuvantului lor si daca nu te-au filmat nu au cum sa dovedeasca ca tu nu ai acordat prioritate..ei trebuie sa dovedeasca acest lucru ,nu tu ! eu zic ca daca faci 99,99% castigi…. de accea de cele mai multe ori stau la treceri de pietoni cu masinile de radar sa te filmeze ca sa aibe si inregistrare cu tine ca ai comis o infractiune, altfel nu au nici un cuvant de spus .

    Raspunde
  26. Sergiu Nicola 4 Oct 2012 @ 23:21

    Citind articolul tău m-au luat şi pe mine nervii.

    Raspunde
  27. Bogdan 5 Oct 2012 @ 00:23

    Sa nu uiti sa mentionezi ca politistul mirosea a bautura si nu vorbea cursiv… :))

    Raspunde
  28. GCM 5 Oct 2012 @ 21:56

    @Valer, procesul verbal de constatare si sanctionare a unei contraventii are valoare probatoare si intra in sarcina celui care il contesta sa dovedeasca contrariul. Hai sa nu punem omul pe drumuri in baza unor mituri urbane!

    Raspunde
  29. TyT 5 Oct 2012 @ 23:04

    Daca ai nevoie urgent de permis, atunci sa ii dai in judecata, scoti permisul si te lungesti cu procesul si pana la 2 ani ;)!

    Raspunde
  30. Nautilus 20 Nov 2012 @ 19:53

    Incident asemănător cu ceva ani în urmă (în preziua alegerilor :) ) pe bd. Unirii, cam pe unde e BCR:

    Se pune stopul galben (până când s-a întâmplat incidentul se făcuse deja roşu) în faţă. Un dobitoc cu un Cielo vişiniu vine din urmă, dă să vireze stânga ca să schimbe banda şi se bagă pe jumătate în banda mea, aproape să intru în uşa lui din spate. După care trece pe galben.

    Virez stânga ca să schimb banda, accelerez şi trec de stop. Care era roşu.

    Gaborul: “De ce n-aţi oprit la stop?”
    Eu: “Am încercat să îl feresc pe ăla cu Cielo.”
    Gaborul se uită în dreapta, se uită în stânga, se uită la acte, se mai uită o dată la mine şi zice “hai să zicem că de data asta vă trecem cu vederea…” :D

    ~Nautilus

    Raspunde
  31. bubu 20 Jun 2019 @ 12:35

    ce enervant, citesti un articol vi pe link “va tin la curent” “va anunt” si dupa 30 de comentarii niciun raspuns

    hate it

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)