Sari la conținut

Fara sutien la metrou se poate?

Acum cateva zile a avut loc un eveniment pe care eu nu pot sa-l inteleg. Se numeste “Fara pantaloni la metrou” si este un eveniment care are loc in toata lumea. La noi este destul de mic in comparatie cu ceea ce vedem in marile orase ale lumii, dar poate este normal asa.

Am inteles ca renuntarea asta la pantaloni este un fel de a spune ca avem un corp frumos pe care nu trebuie sa ne ferim sa-l expunem in public, sau asa ceva, este o manifestare prin care se doreste promovarea corpului uman, cum ca el este frumos si ar trebui ca toata lumea “sa-l poarte” cu mandrie si fara jena.

Este corect ceea ce am inteles eu?

Daca este, pai atunci hai sa o spunem pe aia dreapta. Corpul uman este departe de a fi frumos, cand ne referim la majoritatea oamenilor. Nu vorbesc acum de manechine, de femeile alea care le vedeti prin reviste, de barbatii dupa care unele saliveaza la telenovele, ma refer la restul de 90% din populatie.

Nu, corpul uman nu este asa frumos cum se pretinde. O femeie plina de celulita si de vergeturi nu este frumoasa, un barbat cu burta ce-i atarna peste chiloti nu este nici el armonios. As putea sa continui aceasta lista, dar banuiesc ca v-ati prins la ce ma refer.

Si atunci de ce sa renuntam la haine, de ce sa vedem niste picioare si niste funduri pe care am preferea sa nu le vedem? De ce?

Oare hainele astea s-au inventat degeaba? Vorba aia cu “haina il face pe om” este doar o vorba?

Nu prieteni, corpul uman nu este asa placut precum vrem noi sa credem. El are niste defecte pe care fiecare dintre noi ar vrea sa le ascunda sau sa nu le prezinte in public.

Nu cred ca exista cineva pe aici care sa nu fi zis despre altul, “ce urat este ala/aia, ce-i atarna nush ce, ce gras/grasa este, ce schilod/schiloada este”.

Sau poate n-am inteles eu, poate manifestarea are alt scop…

Si chiar daca ar avea, este o idee proasta. Eu nu-mi doresc sa va vad in pantaloni la metrou. Prefer sa am aceeasi parere despre voi cand va vad pe strada, prefer sa-mi vad colegii de birou asa cum ii stiu, chiar nu as vrea ca atunci cand ma uit in ochii lor sa le vad vergeturile de pe fund.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. andreea 16 Jan 2014 @ 10:55

    ai dreptate. dar cred ca nici macar cu preaslavirea corpului nu are treaba. e pur si simplu plictiseala omul modern, care nu mai are alte griji existentiale.

    Raspunde
  2. alina 16 Jan 2014 @ 16:15

    Unde a avut loc evenimentul?…am vazut o poza..cu niste tipe pe un peron din Gran Via..Madrid…???knd a fost asta??-o-o

    Raspunde
  3. criserb 16 Jan 2014 @ 17:17

    @alina – in toata lumea. Parca anul asta a fost pe 13 ianuarie

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)