Sari la conținut

Cum sa-ti cumperi bilet la metrou de pe telefonul mobil

orange-bilet-metrou[3]

In sfarsit vad si eu o chestie interesanta si in concordanta cu tehnologia.

In cateva cuvinte ca sa va fie clar. Te duci la metrou, trimiti SMS la 801 sau 802 sau 810 si primesti inapoi ca mesaj multimedia un cod de bare pe care il scanezi la intrarea in statia de metrou.

Eu cred ca e o super treaba, nu mai trebuie sa stai la cozi sa-ti iei o cartela, nu mai depinzi de casele de bilete care sunt inchise sau “cucoana” de acolo nu e la post, etc. Sau mai sunt cazuri in care ti-ai uitat banii acasa si atunci ce te faci? In acest fel nu ai nevoie nici de bani, costul biletului/biletelor vine pe factura Orange.

Mai jos aveti mai multe detalii precum si costul biletului si statiile la care acest serviciu este disponibil. Ma gandesc ca puteti trimite SMS de oriunde dar doar in statiile respective o sa gasiti “scanerul” care citeste codul de bare de pe ecranul telefonului dumneavoastra.

Chestia asta este valabila doar pentru clientii Orange :)

Cu ajutorul telefonului mobil, clienţii Orange îşi pot cumpăra bilet pentru călătoria cu metroul. Este suficient să solicite biletul printr-un mesaj scris la un număr scurt, apoi să scaneze, la dispozitivul special instalat în staţiile participante în acest program pilot, codul de bare pe care îl primesc pe telefon printr-un mesaj multimedia. Pentru a solicita un bilet de o călătorie cu metroul, clienţii Orange trebuie să trimita mesajul scris la numărul 801 (tarif 0,36 euro), pentru a solicita un bilet cu două călătorii trebuie să trimită mesajul la numărul 802 (tarif 0,63 euro), iar pentru 10 călătorii incluse – la numărul 810 (tarif 1,83 euro).

Fiecare client Orange care cumpără bilet prin telefon poate naviga gratuit în Portalul Orange pe mobil în ziua cumpărării biletului, timp de 24 de ore. În prezent, accesul pe baza codului de bare de pe telefonul mobil este disponibil în 6 staţii de metrou, unele dintre cele mai intens circulate de către tineri: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozăveşti, Piaţa Victoriei, Universitate şi Timpuri Noi.

[notate vazuta si furata de la Denisa :P]

P.S. Poza e cu titlu de prezentare, biletul nu arata chiar asa, e doar imaginatia mea :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Marius Moga 28 Jun 2010 @ 22:04

    Asta chiar e o idee buna, pacat ca e doar pentru Orange. Poate se vor inspira si ceilalti operatori de telefonie mobila.

    Stau si ma intreb ce fac cei care au telefoane mai slabe :)

    Raspunde
  2. octavian 28 Jun 2010 @ 22:07

    sa inteleg ca o sa functioneze doar pe iphone?

    Raspunde
  3. Alex Dima 28 Jun 2010 @ 23:48

    Foarte interesant, chiar cred ca o sa prinda foarte bine. Nu ar fi rau sa fie pentru o gama mai larga de telefoane pentru ca nu toata lumea care merge cu metroul isi permite un iphone.

    Raspunde
  4. criserb 29 Jun 2010 @ 00:02

    Nu este doar pentru iPhone, poza cu iPhone-ul e doar un demo, trebuia sa pun o poza cat de cat sugestiva, nu?

    Raspunde
  5. sby 29 Jun 2010 @ 09:15

    Noroc cu cei de la Orange ca fac lucruri calumea :D

    Raspunde
  6. octavian 29 Jun 2010 @ 09:55

    Da, asa e Sby, bine ca m-am mutat de la ei si acum merg cu masina, ca la cati bani le plateam sigur mergeam in continuare cu metroul ;)

    Raspunde
  7. tykryt 29 Jun 2010 @ 09:59

    ideea e foarte buna. sa speram ca ca va fi posibila si pentru clienții celorlalți operatori de telefonie mobila

    Raspunde
  8. monis 4 Aug 2010 @ 17:22

    Imi pare rau ca este doar pentru Orange chestia asta. Mi-ar fi placut ca si ceilalti operatori sa fi luat parte la proiect.

    Chiar este o idee interesanta, mai ales atunci cand esti in pana de bani cash, ca altfel nu renteaza din punct de vedere financiar.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)