Sari la conținut

Folositi centurile cand calatoriti pe locurile din spate?

seatbeltDaca pana acum nu ati facut-o eu zic ca e momentul sa incepeti sa o faceti. E pacat sa patiti si voi precum cei din filmuletul de mai jos.

Iar voi ca soferi ar trebui sa le spuneti pasagerilor din spate sa foloseasca centurile, daca nu pentru siguranta lor, atunci pentru siguranta voastra. In momentul unui impact cei de pe locurile din spate vor veni peste voi, peste aia din fata si exista posibilitatea ca ei sa va omoare. Nu va omora accidentul, va omoara pasagerii din spate pentru ca nu folosesc centuri.

Priviti filmuletul de mai jos si poate o sa va ganditi de doua ori de acum inainte ;)

[via fulgerica]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. Sorin 24 Aug 2011 @ 12:21
    Raspunde
  2. maddy 24 Aug 2011 @ 12:30

    da, imi pun centura de siguranta oriunde as sta in masina, inclusiv pe locurile din spate. ma simt mai in siguranta asa, la propriu si la figurat :)

    Raspunde
  3. devils 24 Aug 2011 @ 12:36

    Cand am intrat in Ro pe la Nadlac, am avut “placerea” sa fiu verificat daca pasagerii din spate folosesc centura.
    Un motiv in plus pentru vamesul ungur vesnic corupt, sa-ti ia o mica atentie in schimbul trecerii cu vederea.
    Si da, folositi centura, altfel riscati sa deveniti obiecte zburatoare prin/din masina!

    Raspunde
  4. maddy 24 Aug 2011 @ 13:00

    haha si dupa un impact puternic, chiar obiecte zburatoare neidentificate :)

    Raspunde
  5. Andy 24 Aug 2011 @ 13:52

    Si eu imi pun centura de siguranta oricand, dar din pacate nu pot forta pasagerii sa-si puna centura (doar pasagerul din dreapta ca bipaie ca naiba masina daca nu si-o pune ;) ).

    Raspunde
  6. Iulian 24 Aug 2011 @ 13:59

    Andy, eu stiam din Codul Rutier ca, conducatorul autovehiculului este obligat sa se asigure ca toti ocupantii locurilor dotate cu centuri de siguranta le folosesc.

    Raspunde
  7. Fareeus Blog 24 Aug 2011 @ 14:24

    Normal asa ar trebui, dar unii nici pentru locuriile din fata nu o folosesc.. si eu am discutii aprinse pe tema asta cand plec la drum cu cineva.. :(.. pacat ca suntem invatati asa (adevaru’ ca pe Dacia 1300 nu aveam centuri in spate si de aici si obisnuinta asta gresita):(

    Raspunde
  8. criserb 24 Aug 2011 @ 14:49

    @Sorin – atunci cei care au postat dupa tine ar trebui sa retina. Inclusib @Andy care nu-i poate obliga pe pe pasagerii din spate.

    Poti @Andy, e vb de viata lor si de ce nu si de a ta ;)

    Raspunde
  9. ionut_d 24 Aug 2011 @ 15:07

    Deja sunt tinta glumelor tuturor amicilor cand merg in spate pentru chestia cu purtatul centurii :)

    Raspunde
  10. criserb 24 Aug 2011 @ 15:22

    Nu ar trebui sa-ti pese, Doamne fereste sa vada intr-o zi ca tu ai dreptate ;)

    Raspunde
  11. lupixxx 24 Aug 2011 @ 16:35

    si eu imi pun centura, oricand, chiar daca e un drum scurt in oras, indifierent unde stau si cien conduce. multe lume are imoresia gresita: “ce frate nu ai incredere in mine, sunt sofer bun!” sau ” in oras frate, abia ajung la 50″.
    da @ionut_d si eu patesc la fel cand imi pun centura in spate :))

    cu taxiurile mereu merg in spate. mi se pare mie mai safe in caz de impact. odata m-am certat cu unu ca m-am urcat si avea centura dupa spatar si l-am rugat politicos daca pot sa o scot sa o folosesc. nu a vrut, asa ca am mers in alt taxi.

    nu e vorba de distante scurte, un prieten a pelcat din iancului spre tineretului si la pasaj la muncii taxometristul a intrat in stalpul pasajului. statea in fata si nu avea centrura… auch!

    deci dezastrele se pot intampla si in oras si pe distante foarte scurte, o statie de metrou!

    Raspunde
  12. Emil Maier 24 Aug 2011 @ 17:13

    Centura de siguranta mi-a salvat viata ca sofer. Am scapat fara reparatii capitale dintr-un accident din care fara centura NU AVEAM CUM SA SCAP CU VIATA. Mai ales dupa acel moment, NIMENI care merge cu mine in masina nu are voie sa refuze centura. Nu pune centura, ia taxiul, trenul, avionul, teleportorul… De acord 110%!

    Raspunde
  13. ianacosti 24 Aug 2011 @ 17:30

    Vreau sa fac o completare: daca nu e pusa centura de siguranta (ma refer la locurile din fata acum), nici airbag-urile nu se deschid.

    Si eu stiu pe cineva care statea in spate fara centura, si la un accident a iesit prin parbriz, si de atunci poarta centura cand sta in spate.

    Raspunde
  14. Pyuric 25 Aug 2011 @ 16:23

    Si eu port intotdeauna centura, indiferent daca stau in fata sau in spate… ‘Zbor’ pana si in curbe, deci nu vreau sa-mi inchipui in cazul unui accident.

    Raspunde
  15. Mihai Voiculescu 31 Aug 2011 @ 15:55

    Purtatul centurii de siguranta in Romania este obligatorie, dar nu am auzit pana acum sa se aplice amenzi pentru asa ceva. Cine nu poarta pe langa faptul ca-si risca viata, dar risca si o amenda pe care nu o plateste soferul.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)