Sari la conținut

Gara de Nord este infecta

Cum, necum, a trebuit sa o duc pe Dana la gara. Trebuia sa ajunga la Focsani, iar eu nu aveam cum sa plec de azi, ca deh, sunt aproape singur la munca, toti sunt in concediu si na, trebuie sa si munceasca cineva.

Asa ca am avut ocazia sa vad Gara de Nord. Dupa vreo 7 ani de pauza. Vreau sa va spun ca aceasta gara arata mizerabil. Am mai vazut eu gari la viata mea, dar n-am vazut una mai urata ca si Gara de Nord.

Si poate nu gara in sine este urata, ci oamenii care erau acolo. Da stiu, o sa-mi ziceti ca sunt rau, dar in Gara de Nord, cel putin la ora la care am fost eu, erau numai dubiosi, numai cocalari, numai burtosi, numai imputiti. In adevaratul sens al cuvantului. Pe unde treceai te plesnea cate un miros de-ti intorcea stomacul pe dus. Si credeti-ma, nu-s asa sensibil.

Ce sa va zic, nu stiu daca este mai bine acum decat in urma cu 7 ani cand am mai trecut eu pe acolo, dar bine nu este.

Sper, sper din tot sufletul ca peste inca 20 de ani sa avem si noi o gara decenta, moderna, asa cum vad prin tarile prin care mai am ocazia sa trec. Acolo ma duc de placere sa vizitez garile iar aici… mi-e scarba.

Pana sa ajungi in gara vezi numai aurolaci. Toti vor cate ceva. Ba o tigara, ba niste bani… ceva vor. Este o atmosfera in care nu te simti deloc in siguranta, asa cum ar trebui sa te simti intr-un loc public.

Sincer mie mi-e rusine ca avem asa ceva, nu stiu cum sa va zic.

Gara de Nord este buna doar pentru poze. Asa de vechi sunt toate acolo ca ai impresia ca fotografiezi o gara la inceputurile transporturilor feroviare, in rest… mizerie, putoare si cam atat.

Va las cu trei poze, sa vedeti ca nimic nu s-a schimbat de acum… 20 de ani, totul este la fel…

DSC_5919DSC_5921DSC_5922

 

P.S. Asa arata o gara normala.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. BogDan 8 Aug 2013 @ 23:31

    Sunt sigur că ştii calea prin care vei putea face una mai bună şi mai frumoasă. Te pui pe proiect şi îl dai celor de la Ministerul Transporturilor? Na, poate iei şi un ban pe treaba asta. Când ai proiectul gata dă un semn, poate te pot ajuta să ajungi unde trebuie…

    Raspunde
  2. dojo 9 Aug 2013 @ 13:04

    Te invit si in Timisoara. Gara voastra de Nord mai arata a ceva, cotetul asta al nostru e doar focar de infectie :D

    Raspunde
  3. Uncas 12 Aug 2013 @ 17:26

    Nu stiu de ce te miri atat! La cati bani se investesc, atata civilizatie ai…

    Raspunde
  4. Madalin Blidaru 12 Aug 2013 @ 20:32

    Tinand cont ca e singura gara din Romania, ar trebui sa primeasca un pic de ajutor.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)