Sari la conținut

Google ne pregătește internetul din satelit

Google plănuiește să lanseze 180 de sateliți pentru a furniza internet întregii planete. Deocamdată sunt în faza de cercetare, dar când este vorba de google nu cred că mai este foarte mult timp de la planuri la realitate.

google-planuieste-sa-lanseze-180-de-sateliti

Este vorba de 180 de sateliți mici, dar de mare capacitate care vor orbita în jurul pământului la o altitudine mai mică față de sateliții obișnuiți.

Prin această investiție se urmărește mărirea profitului companiei, prin pătrunderea în locuri în care este imposibil să se pătrundă pe cale terestră.

Internet connectivity significantly improves people’s lives. Yet two thirds of the world have no access at all

So, miza se pare că este destul de mare, deci este vorba doar de timp până când acest plan o să devină realitate. Și chiar dacă nu reușesc cu acești sateliți, așa cum nu au reușit nici cu baloanele de aer cald de mare altitudine, este totuși un pas înainte în domeniu, pas care la un moment dat o să le folosească.

Nu mă îndoiesc că până la urmă internetul o să fie accesibil de pe întreaga planetă, singura problemă care rămâne este costul cu care se poate realiza acest lucru.

sursa

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Spanac 3 Jun 2014 @ 00:07

    se ia si google dupa thepiratebay, care voia sa dea drumul la drone in spatiu, pentru servere Ș)

    Raspunde
  2. criserb 3 Jun 2014 @ 00:18

    @Spanac – din câte știu și google a încercat treaba cu dronele, poate greșesc…

    Raspunde
  3. Ciprian 3 Jun 2014 @ 10:29

    O varianta noua a retelei mobile Iridium http://www.iridium.com. Ar putea folosi satelitii lor.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)