Sari la conținut

Gripa porcina

CE ESTE GRIPA PORCINĂ?

Gripa porcină este o maladie a aparatului respirator al porcilor provocată de viruşi gripali de tip A. Epidemiile de gripă porcină sunt un eveniment normal în cazul acestor animale. În mod uzual, oamenii nu contactează boala, dar uneori maladia este transmisibilă şi la aceştia, astfel că pot apărea şi apar şi  infecţii ale populaţiei. De cele mai multe ori, cazurile umane de gripă porcină apar la cei care îşi desfăşoară activitatea în preajma acestor animale, dar este posibil ca virusul să se răspândească şi de la om la om.

CARE SUNT SIMPTOMELE GRIPEI PORCINE?

Simptomele gripei porcine la oameni sunt similare simptomelor gripei obişnuite şi includ febră, tuse, senzaţia de gât uscat, dureri de muşchi, dureri de cap, frisoane şi o stare accentuată de oboseală. Unii oameni au raportat şi diaree şi stări de vomă ca simptome asociate gripei porcine. În trecut, boli grave precum pneumonia şi insuficienţa respiratorie, ca şi moartea, au fost asociate cu contaminarea cu acest virus gripal porcin la oameni. Ca şi în cazul gripei sezoniere, gripa porcină poate provoca o înrăutăţire a simptomelor caracteristice unor boli cronice la populaţia umană infectată.

CÂT DE GRAVĂ ESTE BOALA ÎN CAZUL OAMENILOR?

Citeste mai departe…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Andy 30 Apr 2009 @ 10:19

    Si iar vom da cu apa cu detergent peste tot si vom omori toti porcii :)

    Raspunde
  2. criserb 3 May 2009 @ 22:42

    Posibil… asa e la noi :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)