Sari la conținut

HTC 8x

htc-8x

Il am de astazi si pot sa spun ca este un telefon bun. Este primul telefon cu Windows pe care il am, inca nu m-am obisnuit cu el, dar promite multe.

Pe masura ce am sa-l descoper am sa va povestest mai multe.

Pentru moment va spun ca-l puteti cumpara de la Orange la cu un pret care incepe de la 88.99 euro sau fara abonament din magazinul meu preferat cu 2.399 lei.

Totusi cred ca de la Orange este mai bine sa-l luati in acest moment ;)

Pana acum imi place, nu m-am obisnuit 100% cu el, dar timpul sunt convins ca o sa rezolve aceasta problema.

Ca o prima impresie, este un telefon mai mic putin ca Samsungul meu, cu cca 1cm este mai mic ca si latime, iar ca lungime cu maxim 5mm. Ecranul insa este mai mic, are 4.3 inch fata de 4.8 la Samsung.

In momentul in care am incercat sa-i bag sim-ul mi-am dat seama ca nu se poate scoate bateria, un lucru putin ciudat. Sim-ul este de fapt un microSim, noroc ca il aveam pregatit din momentul in care l-am taiat pe al meu (vedeti aici tutorialul).

In cazul in care va doriti totusi un microSim sa stiti ca-l puteti obtine de la Orange moca. Cel putin in cazul meu asa ar fi fost.

De la inceput i-am observat camera foto foarte buna. Are 8MP, lucru nu neaparat foarte important, cu adevarat interesant este modul in care face pozele. Foarte, foarte bune pentru un telefon.

Daca v-ati obisnuit cu androidul sau cu apple-ul, o sa va ia putin sa va obisnuiti cu el, poate chiar mai mult, dar eu spun ca merita testat asa ceva. Pana la urma Windows-ul este sitemul de operare cel mai comun noua si utilizarea lui pe mobil este un plus pentru conectivitatea cu alte device-uri ce ruleaza acelasi sistem de operare.

Cam atat pentru moment, am sa "ma mai joc" cu el si am sa revin cu un review mai amanutit.

Daca sunt pe aici persoane care utilizeaza Windows 8 pe mobil ar putea sa-mi dea niste sfaturi, sa-mi spuna ce trebuie sa descopar in primul rand.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Cosmin 29 Nov 2012 @ 10:34

    E interesant W8! N-am vazut inca pe HTC. In asteptarea Lumia 920, mi-am facut si cont pe Microsoft Live. :) Desi incep sa cred ca nu mai vine, chiar daca m-am jucat cu unul.

    Raspunde
  2. criserb 29 Nov 2012 @ 10:38

    @Cosmin – si pe mine m-au convins sa imi fac cont pe live. Numai pe ala nu aveam :) Cat despre HTC 8x chiar se misca super ok. Sa-l testezi daca ai ocazia.

    Raspunde
  3. narcis 29 Nov 2012 @ 12:01

    Astept cu mare interes review-ul :) Am tot citit despre HTC8X si Lumia920 si abia astept sa le butonez si eu. @Cosmin – orange, vodafone au zis ca nu le aduc anul acesta; nokia romania a spus ca o sa apara in curand.

    Cristi, daca tot faci review, m-ar interesa si urmatoarele aspecte:
    1. cum se simte telefonul in mana? se poate folosi cu o singura mana? poti compara cu samsungul tau.
    2. daca ai primit california blue in teste, poate ne poti spune daca se murdareste spatele. pe wpcentral sunt persoane care afirma ca telefonul s-a murdarit pe spate si in colturi si nu il pot curata.
    3. cum sunt butoanele fizice? mai multi de pe wpcentral se plang ca se apasa greu sau ca nu au feedback dupa ce le-au apasat.
    4. cum sunt butoanele tactile (back, home, bing)? sunt prea sensibile la atingere?
    5. cum tine bateria la utilizare medie/intensa? poti verifica si in data sense statisticile. ce impact are battery saver mode?
    6. la lumia 920 am vazut ca operatorii adauga aplicatii (ex. AT&T). e valabil si pentru htc 8x?
    7. ce aplicatii ofera htc?
    8. cum e semnalul la telefon? convorbirile sunt clare? (stiu ca are si hd voice la orange)
    9. cum ti se pare store-ul? gasesti aplicatiile pe care le folosesti zilnic?
    10. daca ai cont de gmail, poti incerca sa setezi emailul pe IMAP? mai multe persoane s-au plans ca telefonul rezista cam 5-8h cand folosesc imap la gmail.
    11. exista cumva 2 aplicatii de mail? cum avem pe android … gmail si email
    12. aplicatiile de wp7 pe care le instalezi sunt optimizate pentru ecranul htc8x? sau apare dunga aia neagra?!

    momentan nu-mi mai vin in minte alte intrebari :)

    Raspunde
  4. criserb 29 Nov 2012 @ 12:24

    @narcis – merci de intrebari, in felul asta ma ajuti sa ating niste puncte care se pare ca sunt interesante pentru cei care isi doresc acest telefon.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)