Sari la conținut

Îmi doresc să dispară Poșta Română

Din păcate astăzi am fost nevoit să ajung la poștă. Era ultima zi pentru depunerea declarației 200 și cum Dana nu avea cont pe ANAF, am fost nevoit să merg până la poștă să le depun cu confirmare de primire. Da, știu, este vina mea că am lăsat asta pe ultima zi, dar n-am reușit să mă ocup mai repede de problema asta.

Bun, am fost prima dată la poșta de pe Unirii, pentru că era mai aproape de mine și, cred eu, mai civilizată. N-am avut noroc să depun aici pentru că nu aveau plicuri. M-am dus la muncă, cu gândul să iau niște plicuri de undeva de prin Romană. Am luat plicurile și m-am dus la Oficiul poștal 22.

M-am pus și eu ca omul normal la coadă, cu gândul că nu o să dureze mult. Nu era cine știe ce coadă, adică aveam în față două persoane. 

Cât credeți că a trebuit să stau pentru cele două persoane?

O oră!!!

Chiar nu pot să cred că pentru două persoane am fost nevoit să pierd atâta timp.

Ambele persoane aveau aceeași problemă ca mine. Voiau și ele să trimită, cu confirmare de primire, declarația 200.

Nu zic că fata de la ghișeu nu se mișca, sau că își bea cafeaua, nu, ea chiar făcea ceva acolo. Completa niște chestii pe calculator, mai punea niște ștampile, își făcea treaba. Nu știu dacă cu cea mai mare viteză, sau era începătoare, sau… poate mai înceată, cert este că femeia lucra.

Cu toate astea am sta o oră pentru două persoane cât aveam în față mea.

De ce vreau să dispară Poșta Română? Pentru că este o instituție de căcat, în care birocrația este la un nivel de nedescris. Trebuie completate zeci de formulare pentru orice chestie pe care o ai cu ei, trebuie să pierzi ore bune din viața pentru a orice operațiune pe care ești nevoit să o faci acolo.

Apoi, când le treci pragul parcă te întorci cu cel puțin 30 de ani în urmă. Nu se vede în Poșta Română niciun fel de civilizație, niciun fel de progres. Nu frate, ei sunt încă acum 30 de ani când totul se făcea pe hârtie și nu au auzit de tehnologie. Ei încă folosesc imprimantele alea cu ace, imprimante care au nevoie de 30 de secunde pentru a lista o foaie. Vă dați seama? Practic de peste 30 de ori mai mult decât are nevoie o imprimantă laser, imprimantă pe care orice om care listează mai des o are acasă.

Sediul lor arată de parcă tocmai ce a trecut Ceaușescu pe acolo, panouri cu tot felul de vederi scoase la vânzare, dar nu au un rahat de plic de care are nevoie cam orice om nevoit să trimită ceva.

Mi-aș dori din suflet să dispară, cu tot cu angajați dacă se poate.

Nu cred că există în țara asta un serviciu mai prost ca cel oferit de Poșta Română, chiar nu are cum. Ăștia depășesc orice limită a penibilului și parcă sunt împotriva civilizației.

Scriu și gândesc asta după un contact destul de limitat cu această instituție, nu le trec pragul prea des. Nici nu vreau să-mi imaginez ce gânduri are unul care este nevoit să treacă mai des pe acolo, cred că le-ar da foc fără niciun regret…

Și da, aș fi dispus să plătesc și de 10 ori mai mult pentru un serviciu asemănător prestat de un curier, care să vină să-mi ia plicul de unde îi zic eu și să-l ducă la destinație, cu confirmare de primire. Eu nu știu să existe un astfel de serviciu la niciun curier, pentru că deh, valabilă este doar “data poștei”.

Muriți bă, să nu mai aud de voi!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Suzy 26 May 2015 @ 00:16

    Ah, Posta Romana… “sweet darling home of maniacs!”.
    Cand eram in Sv am avut de furca cu fufele de la un oficiu postal de acolo de le-am scos peri albi la final :) Si acum imi aduc aminte de unele faze (see here for your fun -> http://suzy.blue/?s=posta+romana )
    Avea prietenul de primit niste colete externe si DESI aveam procura legalizata, tot frumos, tanti de acolo nu vroiau sa-mi dea nimic. Ba mai mult, mergeam cu track & trace-ul de la ei de pe site si imi ziceau ca ele nu stiu sa caute, ele nu gasesc (desi coletul imi arata ca era aproape de destinatie), si chiar m-am trezit de vreo 2 ori cu coletele aproape sa plece inapoi. Bine, unele nici pana acum nu le-am mai gasit.. s-au pierdut anumite tricouri de colectie si chestii auto prin “buzunarele” functionarelor. ;)
    Oricat calm poate avea un om, fufele astea (din orice oras ar fi ele) nu sunt cu toti neuronii acasa si te fac si pe tine, om normal, sa incepi sa o iei razna. Eu pana nu le-am facut reclamatii dupa reclamatii si am reusit sa o dau pe una afara (dupa ce am filmat-o cum injura lumea) nu m-am lasat. :)

    Raspunde
  2. criserb 26 May 2015 @ 01:05

    @Suzy – m-am distrat, dar tot vreau să dispară, și iute…

    Raspunde
  3. Suzy 26 May 2015 @ 01:58

    @criserb – din pacate, fiind o institutie a statului (probabil cea mai falimentara dintre toate) nu vad o rezolvare prea rapida a problemelor noastre.. :(
    In schimb, pt functionare propun “selectia naturala”. Am vazut ca in Sv a functionat dupa 5 ani de cand am plecat eu de acolo. Am inteles ca si atitudinea e una mai benevola.. Am sa le “testez” cu prima ocazie :)

    Raspunde
  4. Paul 26 May 2015 @ 09:04

    Sunt perfect de acord cu tine criserb. De cate ori intru la Posta Romana, fie colete, fie taxe sau alte nebunii simt nevoia sa iau un extraveral inainte. Inca n-am facut-o, dar nici mult nu mai este. La Oficiul Postal “Vama” e si mai dezastru, cel putin in Timisoara. Zilele trecute m-a sunat o persoana interesata de un produs pe care-l am la vanzare pe olx si a fost foarte mirata ca nu trimit prin posta… Sper si eu sa dispara cat mai curand.

    Raspunde
  5. Cezar 26 May 2015 @ 11:29

    esti putin cam frustrat….sincer. Ai incercat sa afli dece dureaza atat? daca se inchide posta angajezi u toti postasii si personalul postei? chiar esti un frustrat! parerea mea!

    Raspunde
  6. criserb 26 May 2015 @ 12:49

    @Cezar – era oare treaba mea ca după 25 de ani de la revoluție să aflu de ce se mișcă în halul ăla?

    Raspunde
  7. Pyro 26 May 2015 @ 17:31

    Eu unul sunt de acord cu tine.
    Este execrabila!

    Cat despre angajati, sa o privatizeze, sa vedem daca-si mai permit aceeasi atitudine de sictir.

    Raspunde
  8. 230v 27 May 2015 @ 00:42

    Asta e din seria “era sa fac accident” si tu mai aveai loc intre tine si ala din fata de întorceai un tir.
    Daca după 30 min daca considerai ca nu merita banii tai puteai foarte bine sa pleci. Nu te-a ținut nimeni cu arcanul acolo.
    Tu de fapt erai nervos ca era ultima șansă sa trimiți formularul si ca poate erai plecat de la muncă sau întârziai la muncă.

    Raspunde
  9. Danyzus 28 May 2015 @ 09:45

    Ultima data cand am fost intr-un oficiu postal a fost acum 3-4 ani. Primisem un colet, gratuit, m-am dus sa vad ce-i cu el. Am stat la rand jumatate de ora jucandu-ma pe telefon. Mi-a venit randul. M-au luat tare, cica sa le dau buletinul. Au cautat 5 minute coletul dupa care mi l-au aratat si mi-au zis ca adresa din buletin cu corespunde cu cea de pe aviz. Normal, doar buletinul era din alt oras. Le-am dat informatii despre expeditorul pachetului, asta ca sa le arat ca stiam despre ce e vorba si eu sunt destinatarul corect. Si au inceput formalitatile. Scria doamna de la ghiseu la tastatura de ziceai ca abia acum invata sa tasteze. Macar e bine ca au trecut la o solutie informatica, am zis in sinea mea. Aveau si un scanner de coduri de bare. Nu-i rau deloc! Eh, dupa asta a scos de sub birou si ditamai registrul. Si a inceput sa scrie. Si a printat cateva foi. Stampile. Semnaturi. Apoi a schimbat registrul. Iarasi stampile! Ok, daca pana acum se chinuiau doar cu hartii, acum au inventat si calculatorul. Ca sa dubleze timpul de asteptare!

    Raspunde
  10. criserb 28 May 2015 @ 11:27

    @Danyzus – sper să nu ajungi la ei nici în următorii 10 ani, nu s-a schimbat nimic. Acum cred că e mai rău, cele care au învățat cu tastatura și-au schimbat jobul :)

    Raspunde
  11. yulian 6 Jun 2015 @ 10:08

    http://www.nasul.tv/fostul-director-al-postei-romane-a-fost-condamnat-la-4-ani-de-inchisoare-cu-executare/
    frumuselu venea la “job” cu nush ce masina de super-fita..eu nu prea le am cu masinile

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)