Sari la conținut

Imi doresc sa zbor cu "Soimul"

tomi-concursRecunosc ca pana de curand nu am auzit de el. Da, recunosc. Dar de cand a inceput concursul Red Bull X –Alps l-am urmarit cat am putut eu de mult. Ii tin pumnii si acum si sper sa prinda locul II. In acest moment imi dau seama ca nu mai e posibil sa prinda primul loc dar cine stie…

Pentru cine nu stie, poate sa afle mai multe detalii despre Tomi Coconea pe siteul sau.

Azi, cautand mai multe pe net despre Tomita am afalat ca:

Hunedoreanul Toma Coconea a ajuns unul dintre cei mai buni piloţi de parapantă din lume şi este singurul care a reuşit primul zbor cu o targă specială legată de parapantă în care se afla un turist rănit. Este supranumit „Şoimul”, o poreclă pe care o merită cu prisosinţă.

O salvare de răsunet mondial
„Mi-a plăcut foarte mult, aşa că am strâns bani şi mi-am cumpărat o parapantă la mâna a doua”, a povestit Coconea. În scurt timp, parapantistul hunedorean a reuşit să devină multiplu campion naţional, iar într-un top al celor mai buni sportivi de acest fel din lume se clasează pe locul 2.
Parapantistul din Petroşani a ajuns  să fie recunoscut pe plan mondial, ca un pilot de top, în urmă cu şase, ani când a reuşit un zbor inedit. În anul 2003, Toma Coconea a ajuns să ţină ediţiile de ştiri de pe mapamond după ce a realizat un zbor ieşit din tipare.
„Şoimul” a salvat o tânără de la moarte după ce a transportat-o la spital cu parapanta. Turista a fost în vacanţă, în masivul Parâng, dar a căzut într-o prăpastie pe unul din traseele montane. Recuperată de salvamontişti, tânăra trebuia să ajungă de urgenţă la un spital din cauza rănilor la cap, dar distanţa dintre locul accidentului şi baza staţiunii, de unde ar fi putut fi preluată de ambulanţă, era de câţiva kilometri.

Intreg articolul il puteti citi aici.

Am aflat intre timp ca poti sa zbori cu el, undeva intre Petrosani si Aninoasa, in zona numita Visul Imaginatiei. Nu ma asteptam sa fie asa usor, sa ai acces la un astfel de om dar uite ca se poate. Soimul e instructor de zbor si ii face mare placere sa-i invete pe amatorii astfel de senzatii.

Pana acum eu nu prea am fost adeptul zborului (Dana, da), am gandit ca exista un motiv pentru care Dumnezeu nu ne-a dat pene dar, alaturi de Toma nu as avea nici o emotie, ba chiar ar fi o placere sa zbor alaturi de un astfel de om.

Abia astept sa se intoarca, castigator daca se poate, ca apoi sa-l caut si daca imi permite sa zbor alaturi de el.

BTW, felicitari celor care l-au sustinut, sponsorilor si rusine celor care se dau mari prin social media dar vad ca nu ii sunt parteneri…

[poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. andrei 27 Jul 2011 @ 08:11

    trebuie sa aiba o vointa de fier omul asta

    Raspunde
  2. SIP 27 Jul 2011 @ 11:47

    ROMANIA ar trebui sa se mandreasca cu el !

    Raspunde
  3. Dana 27 Jul 2011 @ 13:17

    eu de-abia astept sa zbor cu el :) mai ales ca acum ma lasa si dragul meu sot ;;) :*

    Raspunde
  4. pitikut 28 Jul 2011 @ 00:51

    LA MULTI ANI

    Raspunde
  5. Valy si Deima COFARU 28 Jul 2011 @ 10:58

    Undeva la inceputul carierei lui, am petrecut zile de nebunie in Parang, si am invatat sub indrumarea lui si a lui Adi Cimpeanu primele taine ale zborului si am efectuat primul zbor de parapanta! EXTRAORDINAR , nu degeaba visul omenirii este zborul !
    O senzatie de neegalat oferita cu prietenie de Tomi si Adi.
    Dana, sa te inarmezi cu multa bunavointa si rabdare sa traiesti una dintre experientele vietii !
    Tomi , iti multumim ca ne reprezinti ca zona si iarta-ne marlania cu care uitam uneori ca existi !
    Sa te ajute Bunul Dumnezeu sa devii ceea ce visezi !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)