Sari la conținut

In atentia celor de la Star Taxi

Dana a chemat un taxi, i-a fost comunicat un timp de 8 minute pana la sosirea masinii. Dupa 3 minute a primit mesajul de mai jos de la sofer:

Screenshot_2013-02-02-00-04-07

"scz" – oare ce vrea sa insemne asta?

Cand au trecut cele 8 minute, aplicatia i-a dat mesajul "Soferul nu a ajuns" (sau asa ceva, va citez din memorii). In acel moment Dana a anulat comanda si a sunat la o alta companie.

Ulterior a fost sunata de la Star Taxi si o doamna i-a vorbit destul de ciudat, vorbind in acelasi timp ce clientul, adica Dana, ii explica ce mesaje a primit si de ce a anulat comanda. Doamna de la Star Taxi ii tot repeta Danei ca cele 8 minute nu au trecut, cel putin asa vedea ea in sistemul ei. Nu mai conta acum care parte a aplicatiei mergea corespunzator, cea a Danei de pe mobil, care ii arata ca soferul nu a ajuns, sau cea a doamnei de la Star Taxi, care sustinea ca nu au trecut cele 8 minute. Ideea de baza este evitarea statului in frig noaptea  si pierderea timpului.

Sfatul meu este sa analizati aplicatia si sa vedeti pe unde nu funcioneaza. Nu isi au rost convorbirile inutile la telefon, ridicarea tonului sau alte chestii d’astea. Pur si simplu nu este profi.

Nu ma iau de sofer, nu stiu ce problema a avut, este posibil sa fi avut omul o problema, e posibil, poate a luat comanda din greseala.

Ma iau de aplicatia in sine, care atunci cand da un mesaj de genul "Soferul nu a ajuns" sa-i permita omului sa anuleze comanda fara sa fie sunat inapoi si chiar certat.

Pentru mine, ca si client, este destul de clar, nu a ajuns, comand alta masina. Nu vreau sa stau noaptea in frig, pana se remediaza problema. Nu stiu care este solutia in acel moment. "Nu a ajuns" imi e clar, eu trebuie sa ma deplasez si sun in alta parte.

Scriu acest post in atentia celor de la Star Taxi pentru ca imi place de ei. Sunt ok, dar se pare ca sunt in dificultate in anumite momente.

Va multumesc!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. Bucur 2 Feb 2013 @ 06:13

    speranta ca a citit cine trebuie acest articol ramane valabila…

    Raspunde
  2. AlexR 2 Feb 2013 @ 08:15

    eu folosesc startaxi, dar a fost foarte draguta tipa care m-a sunat cand am anulat o comanda. Poate intr-adevar o coincidenta nefericita.

    Raspunde
  3. criserb 2 Feb 2013 @ 08:22

    @Alex – Si eu merg des cu ei, de aia sper sa rezolve cumva problema si sa se mentina asa sus cum i-am cunoscut ;)

    Raspunde
  4. Ama 2 Feb 2013 @ 08:35

    Si eu am patit-o ieri cu Speed. Mi-au dat timp 8minute pana sa ajunga masina. Am iesit in strada cu un minut inainte sa expire timpul si am stat si am asteptat… Dupa vre-o 2minute de stat si asteptat am sunat la dispecerat sa intreb daca nu cumva soferul ma asteapta in alta parte. Dupa vre-o 5minute de asteptat in telefon sa afle dispecera unde e masina mi-a comunicat ca masina a fost la locatie si a plecat…. Si daca vreau sa imi trimita o alta masina in 8 minute…. Asta in conditile in care iesisem inainte sa expire timpul…Din cauza intamplarii am ajuns tarziu la birou unde aveam de predat o lucrare contra cronometru…

    Raspunde
  5. Andreea 4 Feb 2013 @ 09:47

    Asta e general valabil in ceea ce priveste companiile de taxi. Din pacate “motive” se gasesc si chiar daca schimbi compania de taxi problema nu se rezolva. :)

    Raspunde
  6. Mircea 4 Feb 2013 @ 11:57

    @Ama: Cand ai de predat o lucrare contra cronomentru, nu mai stai o ora in oglinda sa-mi aranjezi rochia ci pleci de acasa cu o jumatate de ora mai devreme. Asa eviti sa intarzii :)
    Dupa ce spui tu, ai inceput scandalul cu dispeceratul dupa 1 minut in plus de asteptare iar ei sa scape de tine ti-au zis ca deja a fost masina la adresa… nu sunt taximetrist dar avand in vedere traficul din Bucuresti poti sa iti ei o marja de eroare de cateva minute si sa nu astepti ca orice se intampla la minut.

    Raspunde
  7. ama 4 Feb 2013 @ 22:32

    @Mircea: tocmai asta am si facut. Mi-am luat marja si trebuia sa ajung mai devreme la birou. Iar eu nu am sunat sa fac scandal. Am sunat pt ca multi taximetristi se ratacesc pe stradutele pe unde stau eu si i-am spus dispecerei ca asta e motivul si daca e nevoie o sa explic cum se ajunge…

    Raspunde
  8. George 21 Feb 2013 @ 18:36

    Buna ziua,

    Va scriu oficial din partea companiei Star Taxi. Multumim foarte mult pentru articol si sesizare, as vrea sa investigam comanda respectiva in detaliu, imi puteti da un mod de a va contacta telefonic sau pe email?

    In primul rand cred ca una din probleme a fost cu dispecera de la noi: intr-adevar una dintre ele, poate fiind obisnuita si cu modul de lucru din trecut (la alte dispecerate, cu statie) si in ciuda trainingului nostru, a avut o atitudine gresita ca ton de adresare si solutie de rezolvare a problemei.

    Am avut discutii interne cu privire la astfel de atitudini, atat fata de clienti cat si fata de soferi si avem increderea ca s-au rezolvat. Vom printa aceasta pagina – daca ne dati acordul :) – si o vom posta in camera dispeceratului nostru, pentru a servi drept exemplu din care trebuie sa invatam.

    In al doilea rand este problema de ordin tehnic si aici poate avem sansa sa discutam la telefon sau pe email cu privire la ce s-a intamplat mai exact. Sincronizarea intre cele doua sisteme, aplicatia clientului si ecranele de backend a dispecerelor ar trebui sa functioneze perfect si cel mai probabil a fost problema de comunicare / atitudine a dispecerei fata de clienta, lucru pentru care as dori sa imi cer scuze formal, din partea intregii companii, fata de client.

    Insa o problema, mai degraba de usability-ul aplicatiei, este faptul ca acea clienta a vazut mesajul cu “soferul nu a venit”. Daca va referiti la butonul de anulare comanda din dreapta jos a ecranului, care in momentul in care timpul in care trebuia sa vina soferul a trecut, da posibilitatea clientului sa “declare” ca acel sofer nu a ajuns, poate e si o problema de confuzie: poate Dana a vazut acel buton schimbat din “anuleaza comanda” in “soferul nu a ajuns” (aceasta schimbare are loc, dupa cum am spus, cand a trecut timpul in care soferul trebuia sa ajunga si da posibilitatea clientului sa declare catre noi ca acel sofer a intarziat / nu a ajuns deloc etc) si, vazand acel mesaj, sa nu fi crezut ca aplicatia ii spune ca soferul nu mai ajunge si astfel sa fi anulat comanda. In orice caz, ca a fost confuzie sau nu, atitudinea dispecerei nu are nicio scuza si va asigur ca vom lua in continuare masuri.

    Insa cel mai simplu ar fi sa ne contactati, fie pe [email protected], fie in mailul personal pe care l-am pus in acest formular pentru a elucida problema.

    Multumim tuturor utilizatorilor pentru aprecierile de pe acest blog, si mai ales pentru criticile aduse, ne ajuta enorm in a aduce inovatii aplicatiei noastre. Orice feedback e binevenit pe viitor si poate fi foarte usor directionat si catre [email protected], veti primi raspuns garantat de pe aceasta adresa.

    O seara frumoasa,
    Echipa Star Taxi

    Raspunde
  9. criserb 22 Feb 2013 @ 11:07

    Buna ziua,

    Va multumesc pentru raspuns. Chiar ma bucura ca o persoana din cadrul companiei citeste cele scrise pe bloguri si incearca sa remedieze problemele, acolo pe unde mai apar. Dupa cum am mai zis eu, Star Taxi este o companie pe care o folosesc cu placere din prima clipa din care am auzit de ea. Serviciile sunt net superioare celor prezente in acest moment pe piata, facute in folosul consumatorului.

    Din pacate, atunci cand este un lucru nou, apar si inevitabile probleme.

    Am scris acest mail public, pentru ca din ce-am observat companiile raspund mult mai repede la astfel de solicitari, decat celor trimise pe mail. Lucru din pacate valabil si pentru Star Taxi(v-am semnalat o problema si pe mail in “Fri, Feb 8, 2013 at 1:16 AM” fara a primi un raspuns).

    In legatura cu problema semnalata in acest post, este foarte posibil ca sotia sa fi interpretat gresit mesajul ce i-a aparut pe buton, “soferul nu a ajuns” in paralel cu mesajul trimis de catre sofer “sry” si a chemat o alta masina. Banuiesc ca si aici ar trebui schimbat ceva, sa fie mesajul mai clar…

    A fost probabil o confuzie, o utilizare gresita a aplicatiei, dar totusi asta nu scuza tonul folosit de persoana ce-a sunat-o pe Dana din partea Star Taxi.

    Pe viitor, in caz ca mai apar probleme, am sa vi le semnalez personal, pe adresa personala de mail.

    Raspunde
  10. George 22 Feb 2013 @ 17:54

    Buna ziua,

    Nu ne intelegeti gresit, puteti sa ne scrieti si aici, garantat, ne face cinste si ne ajuta orice parere. Insa un mail direct si catre noi are (se pare doar uneori) sanse mai mari de raspuns.

    Multumim inca o data,
    Echipa Star Taxi

    Raspunde
  11. John Taxi Driver 4 Mar 2013 @ 15:29

    Nu va faceti iluzii – StarTaxi nu este un dispecerat taxi autorizat de vreo primarie! Nu are nici o putere asupra soferilor taxi, conducatorii nu au nici o experienta in a lucra cu acestia, sunt doar programatori care au facut o aplicatie smartphone si-i incante pe soferi cu niste telefoane pe care le dau imprumut. Nu pot sa ia masuri de sanctionare a soferilor, asa cum sunt la alte dispecerate, din simplul motiv ca acei soferi sunt arondati la alte dispecerate. Startaxi se vrea o solutie profesionala dar este doar un hobby – daca aveti vreo problema serioasa cu vreun sofer o sa dea din umeri : nici nu se pot indrepta catre primarie pentru ca acum incalca legea 38/2003 si asteapta din clipa in clipa sa inceapa scandalul cu primariile din tara. Un sofer care cumva e tras de urechi de ei, le da telefonul inapoi si a terminat cu ei foarte simplu, nu sta sa le dea explicatii. Priviti-o ca pe distractie trecatoare, dar aveti totusi grija pe ce dati banii…

    Raspunde
  12. George 5 Mar 2013 @ 17:28

    Domnule “John Taxi Driver”,

    Tinem sa va contrazicem. Suntem pe piata de 6 luni de zile aproape, crestem in medie cu 15% pe saptamana, saptamana de saptamana, ca si numar de comenzi si soferi. Suntem dispecerat autorizat in Bucuresti, cu masini colantate si prezente pe strada. In alte orase avem parteneriate cu dispecerate autorizate sau, la fel ca in Bucuresti, suntem autorizati.

    Insa nici nu avem nevoie de aceasta structura de dispecerat, oricum. Imi este foarte clar ca nu cunoasteti legea citata chiar de dvs, dispeceratul e reglementat complet diferit fata de ce facem noi; pe scurt, aplicatia noastra nu e dispecerat sub nicio forma, ci un agregator de comenzi si soferi, locul unde cererea se intalneste cu oferta. Si putem discuta efectiv pe lege: un dispecerat este definit la articolul 6 din respectiva lege, articolul f), astfel: “f) dispecerat taxi (denumit in continuare dispecerat) – activitate conexa transportului in regim de taxi, care preia telefonic si transmite comenzile clientului prin statia radio de emisie-receptie catre taximetrist;”.

    Veti observa poate (acum, in sfarsit), ca noi nici nu preluam comenzile telefonic, si nici nu le transmitem prin statia radio de emisie receptie catre taximetrist. Mai mult, contractul nostru cu soferii este un simplul contract de prestari servicii, nu de dispecerizare (cu exceptia masinilor care sunt efectiv colantate “Star Taxi”). Astfel, nu prea vad unde incalcam legea mentionata de dvs.

    Pe langa acest lucru, activam pe piata de 6 luni de zile si am fost amenintati si intimidati atat legal cat si in toate celelalte moduri de aproape toate firmele de taxi din aproape toate orasele in care activam. Chiar credeti ca in 6 luni de zile, daca eram in orice fel de ilegalitate (pe langa faptul ca ne-am facut temele cu privire la partea legala, cu avocati, cu 1 an inainte), chiar credeti ca nu ne-ar fi actionat in judecata destule firme pana acum? Sunteti naiv am impresia.

    Spuneti ca aplicatia noastra este un hobby… o luam ca un compliment sincer. Daca e un hobby care le place clientilor si ii ajuta sa faca mai multe comenzi mai usor, e binevenit ca si hobby pentru ei si pentru noi. Daca acest hobby le place clientilor si il practica des, noi suntem si mai multumiti. Si speram ca si ei. Insa daca dvs credeti ca la ce crestere am avut in Bucuresti si alte orase aplicatia noastra este un simplu “moft”, ma bucur si mai mult. Pentru ca a subestima ceea ce am facut pana acum este foarte convenabil pentru noi ca strategie pe termen lung. Asa ca oricum ati vrut sa o spuneti, o luam ca un compliment. Nu este profesionala? E parerea dvs. Nici nu trebuie. Ea trebuie doar sa fie extrem de utila clientului si soferului, usor de folosit, cu un customer service solid in spate si cu dezvoltari suplimentare constante, care sa aduca un nou standard de calitate in aceasta industrie care, sa fim sinceri, nu are o reputatie prea buna din orice punct o privim.

    As sugera sa va mai interesati despre valorile noastre, despre ceea ce vrem sa facem si sa revolutionam si sa priviti apoi, poate cu alti ochi, aceasta “amenintare ilegala” pentru dispeceratele consacrate ca fiind mai degraba o solutie simpla, moderna si eficienta de a revolutiona o piata obosita din toate punctele de vedere pentru sofer, dispecerat si client. Veti vedea ca aplicatia noastra nu numai ca are un grad crescut de siguranta pentru client, dar si pentru sofer, ca ofera facilitati ca navigatie pentru sofer, ca plata cu cardul pentru client, internet wireless in masina (desi aici recunoastem ca avem unele lacune :( ) precum si multe alte functionalitati pe care nu vreau sa le mai trec in aceasta enumerare pentru ca se stiu. Se stiu si sunt apreciate si stim asta dupa nr de download-uri, dupa nr de comenzi si dupa aprecierile primite de la cele doua grupuri.

    Nu va forteaza nimeni sa folositi aplicatia noastra, acest “hobby” caruia va impotriviti. Foarte bine, fiecare are parerea lui si solutia lui la problemele cotidiene. Insa inainte de mai face afirmatii pe care nu le puteti sprijini (vezi “ilegalitatea” noastra), va rog documentati-va. Si sa stiti ca suntem foarte mandri ca am pornit de la o firma de software la baza: acei programatori pe care foarte usor ii desfiintati in comentariul dvs sunt oameni foarte talentati la ceea ce fac, intr-un domeniu greu. Ei sunt motivul pentru care noi nu avem nevoie de niciun om ca sa preluam pana la 50.000 comenzi SIMULTAN, pe cand dispeceratul dvs (pentru ca deja incepe sa-mi fie clar ca aveti / lucrati la unul) nu va putea niciodata sa faca fata la o fractiune din ceea ce au construit ei. Astfel ca data viitoare poate ca inainte sa scrieti ceva (la nervi, dupa tonul articolului dvs) ar trebui sa stati sa cantariti lucrurile din mai multe puncte de vedere. Intelegem de ce ne judecati in felul in care o faceti si nu putem incerca sa va schimbam parerea mai mult decat am facut-o in prezentul comentariu. Va multumim ca ne iubiti sau ne urati, ca ambele sunt mai bune decat sa fiti indiferent fata de noi.

    Cat despre “Aveti grija pe ce dati banii..” – cred ca ganditi eronat si asta e putin spus. Clientii nu dau niciun ban ca sa foloseasca aplicatia. Mai incercati aplicatia, poate ajunge sa va placa peste ceva timp :P

    Cu drag,
    Echipa Star Taxi

    Raspunde
  13. John Taxi Driver 5 Mar 2013 @ 18:44

    Faptul ca exploatati o lacuna legislativa este ceva normal in aceasta tara! Ca sa se intalneasca cererea cu oferta este ceva simplu dar nu si suficient. Ce faceti cand un client are nemultumiri mai grave? Luati masuri impotriva soferului ? In ce baza ? Dumneavoastra i-ati cautat pe soferi si inca-i ofertati! Cum sa renuntati la ei ?!… Ii reclamati la dispeceratul de care apartin? Nu – pentru ca acel dispecerat n-are nici o conventie cu dumneavoastra! Atunci – va faceti ca luati masuri, dar totul se rezuma la vorbe dulci aduse clientilor! Furati soferii de la alte firme, furati clientii acelor firme, furati tot businessul acelor firme, uitand ca sunt zeci de ani de munca in spatele lor , munca sustinuta de a aduce soferii la un nivel profesional cat mai bun. Acum distrugeti aceasta munca fara nici o jena, avand asa numitul “agregator de comenzi” ! Nu luati bani clientilor, insa luati de la taximetristi si inca la nivelul unui dispecerat obisnuit. Ati investit mult pana acum si inca mai aveti dupa cum vad. Va doresc succes, dar sa nu va amagiti – in mocirla taximetriei nu veti avea viata usoara – veti ajunge pana la urma sa lucrati doar cu soferii problema din bransa, cei care fug de reguli si care au siguranta ca orice ar face la dumneavoastra, cel mult o sa-i rugati sa fie mai cuminti ! Clientii vor simti asta din pacate…

    Raspunde
  14. ionut_d 21 Mar 2013 @ 16:14

    Observ in toata acesta discutie motivul cifrei 8 :))

    Lasand gluma, toti cunoscutii mei care folosesc servicii tip taxi sunt incantati de aceasta aplicatie. Un singur amic a povestit cum un taximetrist i-a transmis o intarziere de 2 minute prin mesaj, cu scuze, si fara suparare de partea clientului.

    In situatia de fata, imi place atitudinea si deschiderea lor de a rezolva problema si de a imbunatati serviciul.

    Raspunde
  15. Ciorogariu Ionel 25 Aug 2013 @ 17:48

    La alte companii de taxi se fac reclamatii mult mai grave,ca de exemplu inselatul la aparat si tot nu se ia nici o masura. Asa ca…….sa fim seriosi. De rautati suntem cei mai buni,dar nu stim sa ne vedem de patratelul nostru.

    Raspunde
  16. John Taxi Driver 26 Aug 2013 @ 18:56

    “Rautati”…. de parca suntem copii, nu discutam de banii nostri… Ia intrebati-i pe StarTaxi, ca parca-si luasera intre timp licenta de dispecerat si apareau pe strada cu sigla proprie, cum de nu o mai au acum ? Cum de nu mai incheie contracte cu soferii si-i trimit sa faca actele oficiale doar cu alte dispecerate ? Cumva autoritatile s-au trezit in urma multiplelor reclamatii de la clienti nemultumiti si dezorientati de serviciile soferului colantat la firma X dar comandat prin StarTaxi care nu are nici o colaborare cu acea firma X ?!… Nu e normal sa nu-ti asumi nici o responsabilitate, ascunzandu-te sub masca “o simpla aplicatie, agregator de comenzi” . Am avertizat : bucuria de a avea ceva nou te orbeste si nu vezi ca risti cam mult !…

    Raspunde
  17. Cornel Grecea 30 Aug 2014 @ 03:22

    Dacă ai fi avut “sânge-n veioză ” nu te ascundeai după un nume de scenă , dar nu ai , esti un “băiat cu fustă”

    Referitor la aplicatia ” star taxi ” , cred ca ești depășit de tehnologie , nu cred ca se potrivește la toată lumea , pe înțelesul tau nu e pentru tine și pentru cei cu gândire ca a ta

    Deja miroase a bălegar când postezi , scuze nu vreau sa jignesc oamenii destupați la creier

    Nu e nevoie și nici a fost vreodată , să crezi ca dacă un șofer face vreo gafă , dispeceratul poate să ia vreo măsură conform legii , pe care nici nu cred ca o cunoști .

    Prin acel contract , dispeceratul trebuie să asigure comenzi in mod nepreferential taximetriștilor , 24/24 inclusiv sambata , duminica și sărbători legale , deci nimic mai mult , de reclamație se ocupa alte instituții abilitate , conform legii

    Dacă mai vrei și alte informații , citește cu atenție legea 38/2003

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)