Sari la conținut

In Piata Universitatii sunt 80% suporteri

Ii tot aud pe astia la TV ca suporterii echipelor de fotbal bucurestene sunt prezenti in mijlocul evenimentelor si ca ei sunt cei care au inceput scandalurile pe acolo. Ei sunt huliganii care au devastat zona dintre Universitate si Unirii.

Clar domnilor, chiar aveti dreptate.

Sunt convins si eu ca 80% din oamenii de acolo sunt suporterii unei echipe de fotbal, indiferent care este asta. Fiecare om de acolo tine cu o echipa de fotbal, ca e Dinamo, Steaua sau Rapid nu conteaza. Important e ca oamenii aia au o echipa de fotbal favorita.

Pentru asta sunt catalogati ca suporteri iar de la suporter pana la huligan nu e decat un pas, nu? O vad acum pe baba aia din randul doi, acolo mai in stanga, are o caciula albastra. E 100% fan al echipei Steaua. Aaaaa uite-l si pe mosu’ ala, cu fularul rosu, nu, nu ala… ala din dreapta, il vezi? Ala e clar un dinamovist.

In spate mai vad si vreo 2 rapidisti si uite-l si pe ala scapat de pe Dan Paltinisan. S-a pierdut si el prin Bucuresti si a ajuns la Universitate.

Si tot asa…

Dragii mei, ca sa ne fie clar, in Piata Universitatii chiar sunt suporteri ai diferitelor echipe, probabil ca 80% ,dar asta nu inseamna ca  iubirea lor pentru niste culori ii transforma in huligani.

Este de asemenea probabil ca oamenii care ajung in Piata Universitatii sa fie iubitori ai stadioanelor de fotbal, sa fie obisnuiti cu baile astea de multime. E putin probabil sa vad acolo un tip caruia nu ii place sa iasa din casa, nu cred ca face o exceptie pentru a striga “Jos Basescu” sau ceva asemanator.

Ma uit la mine, m-as duce doar asa, sa fac niste poze dar imi e lene. Probabil in aceeasi situatie sunt multi. Cei de acolo sunt oameni mai activi, care n-au ce face (astia sunt pensionarii) si oameni care chiar au probleme si au iesit acolo sa si le spuna.

Sa vorbim acum despre huliganii cu “gurile acoperite”. Oare vreun reporter d’asta de la TV gandeste putin de ce isi pune un om fularul la gura? Sau gluga pe cap?

Tinerii din ziua de azi, asa cum am fost si eu odata, nu poarta caciula. Nu poarta pentru ca e naspa sa poarte caciula in ziua de azi. Rade lumea de el si na… atunci poarta si el o gluga ca deh… poate ii e frig. Poate nu. Dar daca ii e frig si-o pune pe cap. Iar dupa cateva ore de stat in strada mie mi s-ar face frig.

In momentul cand strada aia e plina de gaze lacrimogene omul isi pune o batista la gura, sa poate si el respira. E logic. Nu au batiste, isi pun un fular, isi pun ceea ce au la indemana ca sa poata respira. Asa e omu’, are nevoie de aer, curat daca se poate.

Iar daca chiar sunt suporteri cu atat mai bine, stiu cum trebuie sa reactioneze in astfel de cazuri. Sa nu credeti ca jandarmii nu i-au invatat asta de-a lungul timpului.

Cum am zis, aveti dreptate, vreo 80% din protestatarii aia de acolo sunt suporteri. Deh, fotbalul e un sport destul de iubit la noi.

Pe mine nu ma sperie suporterii echipelor de fotbal, ma sperie mai mult pasionatii de oina, aia stiu sa arunce destul de bine… si stiu si sa pareze ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. marius28 16 Jan 2012 @ 23:27

    Au iesit studentii de la Universitate si jandarmii au inceput sa traga cu gaze si cloante de cauciuc. TRAG IN STUDENTII CARE AU IESIT DE LA CURSURI….

    Raspunde
  2. marius28 16 Jan 2012 @ 23:38

    Nu imi vine sa CRED nu filmeaza nimeni la Unirii unde sunt jandarmii si ridica oamenii nevinovati… se trage cu gloane de cauciuc :|

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)