Sari la conținut

In timp ce am scris acest post au murit 12 copii

sustin-unicefTitlul din pacate nu este o metafora, este o realitate cruda. La fiecare 30 de secunde un copil moare in Africa din cauza malariei. Da, din cauza malariei, o boala ce este vindecabila 100% in lume. Din cauza saraciei, nu-si permit o banala plasa de tantari (7,5$) tratata special impotiva tantarilor care raspandesc aceasta boala.

Suntem oameni, nu putem sta cu mana in san asteptand sa mai moara unul. E un suflet care merita o sansa. Sansa sa traiasca!

Cu totii putem contribui la stoparea acestui fenomen, donand atat cat ne permite buzunarul, raspandind vestea mai departe, implicandu-ne intr-un fel sau altul. Nu cititi aceste randuri si apoi treceti mai departe ca si cum n-ati aflat nimic, ati aflat ca puteti salva niste vieti impreuna cu UNICEF. E sansa voastra sa fiti buni, sa fiti oameni.

Mai multe despre campania Stop Malaria initiat de UNICEF gasiti pe siteul dedicat iar relatari de la fata locului, din Angola, vedeti zilnic pe contul de facebook Sustine UNICEF.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. Amzis 29 Jun 2011 @ 00:10

    e naspa. pai ce pot sa spun… acolo cred ca salariul mediu e undeva la 20-30 $ , poate si mai putin. trebuie verificat

    Raspunde
  2. Alina 29 Jun 2011 @ 00:53

    Recomand sa vezi, daca nu ai timp sa citesti, “Guns, germs and steel” de pe National Geographics dupa Jared Diamond,
    O sa vezi niste imagini care iti schimba viziunea de viata…
    Eu de cand am vazut am evitat sa ma mai vait ce greu e sa cresti un copil in ziua de azi. Si toate vaicarerile mamicilor de pe siteurile de mamiceala mi se par niste prostii acum, prin prisma celor vazute acolo.

    Raspunde
  3. Alina 29 Jun 2011 @ 00:58

    Iarasi foarte interesant mi s-a parut Babies
    http://www.imdb.com/title/tt1020938/

    Raspunde
  4. maddy 29 Jun 2011 @ 09:58

    nu ma pot abtine, dar in spiritul bancului cu bono spun: atunci nu mai scrie! :))

    Raspunde
  5. alin 29 Jun 2011 @ 10:39

    Totul e vrajeala. Hai sa donam ca sa mai faca unii buzunarul gros. Din pacate coruptia e prea mare la nivel mondial. Sarmanii aia din Africa sunt condamnati din pacate pentru simplu fapt ca s-au nascut acolo. Oricati bani s-ar da pentru Africa, niciodata nu se va face nimic. Acolo guvernele cheltuiesc banii pe arme in loc sa isi ajute cetatenii. Din pacate acei oameni traiesc in niste triburi si nu stiu ce e aia civilizatie. Ajung sa cred ca acolo sunt de fapt fiinte care doar seamana cu oamenii. Acolo acele fiinte fac ce fac si animalele. Nefiind civilizati nu au cum sa se apere. SUA si UE arunca anual milioane de tone de mancare in ocean degeaba doar ca un parlamentar a zis ca castravetele daca nu are forma aia nu e bun. Lumea e cruda si asta e rau. Africa moare de foame pentru ca probabil cineva trebuie sa se imbogateasca si mai mult. Din pacate totul se rezuma la bani.

    Raspunde
  6. criserb 29 Jun 2011 @ 10:51

    Da Aline, dar acum e vb de UNICEF nu de cine stie ce ONG de apartament…

    Raspunde
  7. alin 29 Jun 2011 @ 12:40

    Si ai senzatia ca UNICEF sau Greenpeace sunt altceva? Cum ajuta practic pe cineva? Merg ei oare in India sau Africa si iau copii de acolo ca sa le ofere ceva mai bun? Nu. Fac doar imagine si atat. Daca sunt asa de afectati de ce nu fac ceva concret? Cum se face ca in acele parti ale lumii oamenii nu stiu sa se protejeze? Cum se face ca oamenii aia fac copii cu duiumul fara ca cineva sa intervina? Cum se face ca tot acolo lumea moare de la o banala raceala? Imi pare rau dar aceste intreprinderi de spalat bani si creiere gen UNICEF si Greenpeace si altele ca ele ma lasa rece. Sunt doar niste hoti. Fac imagine si doar atat.

    Raspunde
  8. criserb 29 Jun 2011 @ 12:59

    Man, eu asa cred…

    Raspunde
  9. C.Paul 29 Jun 2011 @ 14:25

    +1 Alin. in spatele UNICEF`ului si a celorlalte organizatii `umanitare` este complet altceva

    Raspunde
  10. blowfish 29 Jun 2011 @ 18:38

    Cristi eu am fost in Africa ceva vreme si sa stii ca UNICEF nu prea face nimic… Daca ei nu fac ceva pentru a se proteja, altii cu atat mai greu. Plus ca s-a demonstrat statistic ca se poate stopa foametea si alte probleme referitoare la imbolnaviri in Africa dar nu se vrea pentru ca genereaza banii pe mai multe cai……

    Raspunde
  11. Ligia Adam 29 Jun 2011 @ 21:22

    Alin, chiar acum in Africa se afla o echipa a UNICEF Romania, care chiar pune osu’ la treaba acolo. Urmareste pagina de Facebook http://fb.com/sustineUNICEF ca sa vezi mai exact care-i situatia acolo.

    cat despre ce a facut UNICEF pana acum..ei bine, prin eforturi sustinue de ani buni de zile, a contribuit la scăderea ratei mortalităţii de la 20 la 30 de secunde. Asta inseamna cateva mii bune de vieti salvate. In prezent, doar 40% din populatia din Africa are plase de tantari care sa-i apere de malaria, dar pana sa se ajunga la procentl asta a fost nevoie de fonduri si ani buni de munca. Gandeste-te cat de greu e sa-ti convingi o bunica de la tara sa se duca la dentist sau sa se vaccineze – imi imaginez ca-i de zeci de mii de ori mai greu sa te duci tu om civilizat peste niste oameni din Africa, unde nici macar nu-i curent electric, si sa le explici ce-i aia plasa de tantari tratata cu substante chimice, ce-s alea pastile si cum trebuie sa aiba grija de copii ca sa nu se imbolnaveasca.

    Lumea asta nu-i un loc corect, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerci sa ajuti. Si oricat de fascinanta e teoria asta a conspiratiei, nu cred ca trebuie generalizata la tot ce-nseamna “organizatie care vrea sa faca bine” :)

    Raspunde
  12. alin 30 Jun 2011 @ 10:54

    Ligia, nu contest ca unii chiar vor sa faca ceva. Dar toata lumea stie ca nu asa se face. Cum dracu sa te duci in Somalia sau in Sudan si sa incerci sa faci un bine cand guvernele lor sunt niste mascarici care stiu doar sa faca razboi? Eu zic ca aceste organizatii sunt apa de ploaie. Nu asa se dezvolta o tara. E nevoie de mult mai mult. Dar din pacate acolo marile guverne civilizate isi vand armele si le testeaza. Iar guvernele africane sunt doar niste cobai. La fel si in India. Si apropo de India. Aceasta tara are cele mai multe centrale nucleare din lume adica produce cel mai mult curent electric. Cu toate astea jumatate de miliard de indieni nu stiu cum arata un bec. India are unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei, are programe spatiale iar oamenii obisnuiti fac baie in Gange pe langa cadavre. Ce fac marile organizatii? Se duc pe la ei in vizita fac un pic de imagine si gata. De ce nu sunt campanii adevarate in care sa se arate cu subiect si predicat care sunt adevaratele probleme? Stii ca India a comandat din Rusia 170 de avioane de lupta tip Mig 35? Cum dracu e posibil asa ceva? Ei au juma de miliard de muritori de foame dar isi cumpara avioane de lupta???? La fel e si in Africa. Guvernele sunt corupte nu sunt educate si asta duce la saracie si mortalitate ridicata. Bineinteles si la o natalitate necontrolata. Din cauza saraciei oamenii de acolo nu au acces la informatie si in consecinta fac ce face orice animal. Se inmultesc fara sa se gandeasca. Sa stii ca daca vine UNICEF si le face 2 injectii nu se intampla nimic. Sunt doar bani aruncati pe fereastra. Fara o organizare riguroasa totul e in zadar.

    Raspunde
  13. Ligia 30 Jun 2011 @ 11:31

    si de unde ai incepe tu sa faci o organizare riguroasa, dat fiind ca politicienii sunt corupti si exista jdemii de interese ascunse? Eu nu cred ca-s bani aruncati pe fereastra, atata timp cat salvezi viata unui om. Trebuie sa se faca ceva, de acord ca problema are radacini adanci, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incepi de undeva sa schimbi cum stau lucrurile.

    Raspunde
  14. alin 30 Jun 2011 @ 11:55

    “Atata timp cat salvezi viata unui om”. Esti sigura de afirmatia asta? Eu cred ca doar ii prelungeste agonia. Tinand cont ca omul ala traieste in Africa, are sanse care tind spre 0 ca sa traiasca si sa o duca mai bine. Poate ca scapa cand e mic desi nu cred, dar indata ce poate sa tina in mana un Kalasnikov poate fi considerat victima sigura. Si atunci te intrebi de ce civilizatiile astea extraterestre din SUA si UE nu fac nimic? Priveste la Somalia. Ce fac statele civilizate? Trimit acolo nave militare ca sa-si apere vapoarele Cargo si atat. De ce nu fac ceva concret? Cum e posibil ca in secolul asta sa mai existe pirati? Si iarasi paradox :( Piratii sunt dotati cu radare si cu arme care ghici de unde vin oare? Intre timp populatia din Somalia moare incet incet. Dupa cum vezi marele politist mondial “face lege si ordine in numele democratiei” doar acolo unde are ceva de castigat( vezi Iraq, Libia, Israel). In Somalia nu e nevoie oare? In Sudan nu e nevoie oare? Vezi ca tot la bani ajungem?
    Intodeauna a fost vorba doar de bani. Stii tu oare ca marele filantrop J.D. Rockefeller prin compania lui Standard Oil a finantat armata nazista a lui Hitler? Asta ca sa mergem putin in istorie :) Pai lumea cica lupta impotriva nazismului si americanii ii finantau? De ce oare?
    Cine a refacut oare Germania dupa razboi? De ce au murit atatea milioane de oameni in razboi? Raspunsul e simplu. Pentru ca unii ca Rockefeller sau JP Morgan sa devina si mai bogati.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)