Sari la conținut

Cine sunt copiii invizibili?

copilE vorba de copii care nu pot merge la doctor și la scoală, copii care sunt abuzați, cei care nu au acte de identitate, sunt copii care au la rândul lor copii.

În prezent, in Romania sunt peste 70.000 de copii care trăiesc în grija statului.
Locul copiilor este în familie, dar 1 din 10 copii este în pericol de a fi părăsit.

In acest sens, UNICEF demarează o amplă campanie de strângere de fonduri pentru prevenirea și diminuării radicale a numărului de copii din România afectați de această problemă.

Momentul cheie al campaniei va fi emisiunea Trezește România – Ediție specială în beneficiul UNICEF de vineri, 13 iulie 2012, începând cu ora 21:00, la Realitatea TV.

Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, va fi gazda emisiunii. Telespectatorii vor avea ocazia să cunoască poveștile unor copii invizibili și modul în care îi pot sprijini astfel încât să poată să crească alături de părinții lor. Vedete și personalități publice din diverse domenii vor participa la emisiune pentru a-și arăta susținerea pentru acești copii.

In paralel campania o sa fie sustinuta in online prin hashtag-ul va fi #prietenUNICEF. Scrieti si voi pe blogurile voastre, postati pe twitter, pe facebook si hai sa aratam ca online-ul poate sa ajute!

Pentru mai multe detalii și informații despre Campania Niciun Copil Invizibil vizitați www.unicef.ro și paginile de Facebook SustineUNICEF și UNICEF Romania.

În plus, persoanele care doresc să sprijine copiii invizibili pot:

  • Trimite un SMS la 8848 în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone;
  • Pot suna la 0900 900 230, apel în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziție de Romtelecom;
  • Pot dona online pe www.unicef.ro;
  • Pot face donații în contul UNICEF la orice sucursală BRD-Groupe Société Générale (mentionând cod 09).
  • PayU a introdus posibilitatea plătilor automate lunare, astfel încât de acum oricine poate deveni Prieten UNICEF, setând o sumă de minim 10 lei pe care să o doneze lunar pentru a ajuta programele UNICEF.
Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. raul 4 Jul 2012 @ 13:56

    doar pentru simplu motiv ca falsa aceea de andreea marin este implicata in acest proiect ma face sa nu mai citesc mai departe.

    raman la ideea mea si astept blamarile celorlalti: suntem oricum prea multi.

    Raspunde
  2. Ghiocel07 4 Jul 2012 @ 14:43

    Sustin orice cauza dar sa n-o vad pe sclifosita si afurisita “ambasadoare”. Tot ce face este pentru imaginea ei in lume. Este mult prea falsa sa faca ceva din suflet.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)