Sari la conținut

Inca o categorie de soferi idioti

starea_drumuri1Probabil stiti si voi cateva categorii d’astea dar astazi am sa va povestesc despre aia care taie curbele, sau mai bine zis despre aia care taie curbele cand sunt depasiti.

Zilele trecute depaseam un autocar, ma rog, e mult spus depaseam pentru ca erau doua benzi pe sens, il devansam cum s-ar zice. Ei bine, el circula pe prima banda eu pe a doua.

Idiotul s-a gandit sa taie curba chiar cand eram eu in dreptul lui. A ajuns pana pe banda a doua, eu fiind nevoit sa ies pe contrasens. Pe contrasens era doar o banda iar tipul care circula regulamentar pe sens opus s-a tras cat mai aproape de marginea drumului ca sa imi faca mie loc.

Nu a claxonat, nu a facut cu farurile ca un sofer disperat, ca mai sunt si d’astea, ci pur si simplu s-a dat cat mai pe dreapta ca sa am eu loc. Norocul meu a fost el si stapanirea lui de sine. Daca era un prost precum cel cu autocarul care taie curba probabil acum nu as mai fi scris acest post.

So, daca cititi aceste randuri ganditi-va inainte de a taia o curba ca nu sunteti singuri pe drum, uitati-va in oglinda retrovizoare si asigurati-va.

De la un sofer de turism poate intelegeam acesta prostie, o treceam cu vederea mai usor, dar de la un sofer de autocar nu prea imi vine sa o accept pentru ca ala ar trebui sa fie profesionist si constient ca are “in maini” viata multor oameni.

Si atunci ne miram ca sunt atatea accidente cu autocare, ne miram ca lumea le evita si ca prefera trenul pentru ca deh, e mai sigur.

Am impresia ca soferii astia de maxi-taxi si autocare sunt foarte prosti. Nu generalizez dar am vazut foarte multi care circula aiurea si care pun in pericol viata pasagerilor si ai celorlalti participanti la trafic.

Chiar nu imi pot imagina cum devine sofer de autocar un astfel de prost, nu ar trebui sa dea si el niste examene ca sa ajunga la volanul acelui autocar?

Cat despre soferii care stiu sa conduca si sa previna un accident, precum a fost cel care venea pe sensul opus si mi-a facut loc, tot respectul. Sunt destul de rari. Majoritatea stiu sa dea flashuri si sa claxoneze, nu le trece nici o clipa prin minte ca indiferent cine e de vina, eu ca sunt prost, sau pur si simplu fac o gresala, in cazul in care el nu se trage pe o parte atata cat poate, eu am sa intru probabil in el?

Mai conteaza atunci cine e vinovat?

Prieteni, cand vine unu spre voi care se afla in depasire, si-l vedeti ca nu poate intra in coloana, sau na… e prost… incercati sa ii facei loc. Nu va tineti tantosi pe mijlocul drumului, nu o sa rezolvati nimic. Nici daca-l injurati nu rezolvati nimic, incercati sa evitati orice contact….

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. Nistor Mihaela 27 Sep 2011 @ 10:57

    Examene dau, dar nu de care ar trebui. De responsabilitate !

    Raspunde
  2. vlad 27 Sep 2011 @ 11:46

    Dar tu de ce depaseai in CURBA???

    Raspunde
  3. Vali 27 Sep 2011 @ 11:53

    Vlad are dreptate… se stie ca cei cu tirul sau autocarul in curba merg pe 2 benzi… in fond.. pune-te in locul lor… au ditamai masinaria de controlat… Nu zic ca nu merg ca bezmeticii insa…

    Raspunde
  4. criserb 27 Sep 2011 @ 12:15

    @vlad – Tu ai citit ce am scris eu? Drum cu DOUA benzi. Am zis un fel de depasire pentru ca de fapt corect de devansare…

    Raspunde
  5. ipo 27 Sep 2011 @ 12:24

    @Vali: “se stie ca cei cu tirul sau autocarul in curba merg pe 2 benzi… in fond.. pune-te in locul lor…” – ai castigat premiul Tampenia Zilei!

    Raspunde
  6. Vali 27 Sep 2011 @ 12:31

    @ipo – Mai mergi cu masina si dupa mai vorbim…. eu am vorbit din ceea ce vad pe strazi nu din povesti…

    Raspunde
  7. criserb 27 Sep 2011 @ 12:41

    @Vali – in general soferii de tir sunt niste profesionisti si ei nu merg asa. Eu zic sa nu generalizezi i-ai jigni pe multi. Idiotii merg asa…

    Raspunde
  8. Vali 27 Sep 2011 @ 12:45

    si soferii de autocar sunt profesionisti… ;)

    Raspunde
  9. Dana 27 Sep 2011 @ 12:50

    da da sigur sunt niste profesionisti.Ar trebui sa fie profesionisti, dar nu sunt .
    Imi amintesc doar cum am mers cu un dobitoc de sofer pe un super autocar inspre Medias ( pacat de sofer ) care nu a facut altceva decat sa ne izbeasca la propriu dintr-o parte in alta a autocarului, care se baga numa’in depasiti de mi-am vazut moartea cu ochii de nenumarate ori, si care a distrus spatele unui om ( care a cazut in locul acela de la mijlocul autocarului unde sunt scarile ) din cauza franelor lui idioate.
    Asa ca nu mai vorbiti daca nu ati patit nimic niciodata intr-un autocar condus de un idiot.

    Raspunde
  10. Cezar 27 Sep 2011 @ 13:01

    Cred ca depinde si cat de stransa era curba. S-ar putea sa fi fost nevoit sa iti taie tie banda, ca sa nu intre in sant cu spatele, sau ceva de genul. Nu-i iau apararea, vorba ta, sunt multi soferi “profesionisti” care sunt cretini, insa e si asta o posibilitate. Eu de regula nu ma prea bag in depasiri in curba cand dau de un camion/tir/autocar. Stau in curul lui si trec cand e drum drept.

    Raspunde
  11. criserb 27 Sep 2011 @ 13:03

    @Cezar – Era o curba lejera. Eu cu masina mica puteam sa o iau cu 120-130 fara sa imi depasesc banda. Cand am patit chestia de mai sus aveam sub 100.

    Raspunde
  12. Cezar 27 Sep 2011 @ 13:06

    Atunci a fost magar. :))

    Raspunde
  13. criserb 27 Sep 2011 @ 13:36

    @Cezar – yep, daca era unu care a gresit, nu scriam acest post, dar de cand conduc imi cam dau seama care e prost, care greseste, sau care o face intentionat… :(

    Raspunde
  14. vlad 27 Sep 2011 @ 14:25

    @criserb Stiu sefule si iti dau dreptate ca sunt multi idioti cu carnet de profesionist insa cel mai intelept lucru de facut e sa astepti sa treaca curba. Eu unu nu am vazut multi soferi de autocar sau maxi-taxi sa fie intregi la cap. Multora nu le pasa de pasageri si gonesc pe drumurile rupte ale patriei cu iresponsabilitate si ca niste ZMEI.

    Raspunde
  15. octavian 27 Sep 2011 @ 16:39

    ok, taie banda, dar macar sa semnalizeze…nu?

    Raspunde
  16. AndreaS 27 Sep 2011 @ 19:51

    Cum ar fi fost sa reduca viteza si sa ramana in banda lui? Banuiesc ca soselele au fost calculate pe banda 1 pentru vehicule de genul autocare-tiruri…este adevarat ca paza buna trece primejdia rea dar ma intreb la ce exista reguli de circulatie daca fiecare tot dupa moftul lui conduce?

    Raspunde
  17. vlad 27 Sep 2011 @ 20:24

    Ar trebui sa se faca niste legi de circulatie mult mai aspre si mai dure pentru zmei.

    Raspunde
  18. Amzis 28 Sep 2011 @ 00:20

    stii ca e vorba aia … Baa eu am carnet de 20….30 ani…. Nu am avut nici un accident … Si el conduce mai prost ca unul care a luat carnetul acum o saptamana … Ca deh, el stie , e bazat pe el, e sofer profesionist…

    Raspunde
  19. kllaus 28 Sep 2011 @ 09:42

    Daca inainte sofer pe masini de tonaj sau transport persoane era doar acel om bine pregatit si cu simt de raspundere, acum nu pot decat sa sesizez ca a devenit o meserie pentru multi ratati care nu si-au gasit vocatia nici macar in taximetrie.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)