Sari la conținut

Inca un motiv pentru care urasc biserica ortodoxa romana

Priviti si urmariti si voi materialul de mai jos si poate o sa intelegeti. Pana acum oamenii se ingropau in curti, la tara zic. Acolo este practic un loc privat, de acum nu se mai poate sa-ti ingropi mortul unde vrei tu, tre’ sa-l ingropi unde vrea patriarhia.

Si atunci, sa mai am eu incredere in ea? Sa nu zic mai multe… ca am sa vorbesc urat, si de preoti si de banii pe care ii storc de pe urma credinciosilor.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. unicornul_vesel 23 Jan 2013 @ 11:48

    Vezi că n-ai niciun material “mai jos” :).

    Raspunde
  2. criserb 23 Jan 2013 @ 12:14

    Se pare ca este o problema cu embedurile din posturile programate, am remediat acum, 10x.

    Raspunde
  3. ben hur 24 Jan 2013 @ 16:19

    inmormantarea in romanica este business de business. daca nu esti un eretic trebuie sa-ti planifici o cheltuiala de circa 3000 de euro.
    au aparut moguli ai mortii.
    la mine in iasi unii si-au extins portofoliul si organizeaza si nunti. in cativa ani probabil vor organiza si botezuri iar mai apoi construind si un cartier rezidential, o biserica dar si o maternitate vor oferi posibilitatea robilor lui dumnezeu sa se nasca, sa fie botezati, sa traiasca si sa crape cotizand din prima pana in ultima clipa a vietii.
    mortul trebuie musai carat de societatea de pompe funebre, care va lua cu japca ajutorul de inmormantare oferit de stat (putina lume stie de existenta acestui ajutor) .

    http://www.youtube.com/watch?v=CGv8ZMRH37M uite aicea marketing

    Raspunde
  4. Bucur 27 Jan 2013 @ 11:34

    din pacate Biserica Ortodoxa Roaman au un singur scop:banii.Nimic altceva nu conteaza.De aceea am renuntat devinitiv si irevocabil la acest cult si am trecut la altul.

    Raspunde
  5. razvan 28 Jan 2013 @ 10:07

    Cimitirul poate fi privit ca fiind parte componentă a bisericii. Înainte vreme biserica satului era în mijlocul cimitirului sau cimitirul era în jurul bisericii-făceau parte din același spațiu-sfințit. Ulterior nu au mai putut fi la un loc fizic, tot timpul, din motive lesne de înțeles, dar au rămas „la un loc”. Nu putem vorbi de biserică privată și prin urmare nici de cimitir privat. Biserica este a comunității și a lui Hristos, împreună cu El un spațiu al comuniunii. Deasemenea ar trebui făcută diferența între institutia-BOR, comuniunea oamenilor cu Hristos, în Duh-BISERICA, și clădirea fizică-biserica.Între acestea trei există inter-corelații delicate, subtile, indestructibile, dar pentru început să le avem în vedere.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)