Sari la conținut

Îngrășământ gazon, îngrășământ thuja și aplicator îngrășăminte

De-a lungul timpului te mai schimbi și prioritățile se schimbă și ele odată cu tine. De data asta am renunțat la gadgeturi și m-am orientat spre “verde”.

Am făcut scarificarea gazonului și am înțeles că ar trebui să-i dau și un îngrășământ, pentru a crește mai frumos. Iarba are și ea suflet și are nevoie de tot felul de chestii pentru a se dezvolta armonios.

Cum nu vreau să apelez la o firmă care să-mi facă aceste lucrări, cum vreau să mă ocup singur, am căutat pe net și am dat de oameni pasionați care au avut răbdare să-mi explice ce și cum, ce am nevoie și mi-au dat linkuri cu ceea ce trebuie să cumpăr. Adică exact, nu “ia și tu un îngrășământ complex” că din alea sunt sute de variante și pentru un începător e foarte greu să ia o decizie.

Cu ajutorul Andei (căreia îi mulțumesc încă o dată) am ajuns la concluzia că trebuie să cumpăr pentru gazon un îngrășământ profesional, mai exact Landscaper Pro ® New Grass.

Este un îngrășământ care este folosit atunci când se seamănă gazon nou, când se pun rulouri sau când se renovează o peluză deja existentă. În cazul meu este vorba de renovare.

L-am luat, acum să vedem când ajunge.

M-am interesat și de thuja, pentru că i-am cam stricat astă iarnă cu zăpada aruncată peste ei. Am aflat că trebuie să le tai puțin vârfurile, vreo 3 cm și să le dau cu un îngrășământ special pentru ei pentru a se îndesi și a-și reveni. Am comandat Osmocote ® Exact 8-9 luni 15+9+11+2,5Mg+ME. Cei de la morami.ro mi-au permis să iau și o cantitate mai mică, 1kg, iar prețul era bun, așa că am luat de la ei. Am mai găsit și în alte părți, dar nu prea am ce să fac cu 25 de kg, în plus mai costă și vreo 600 lei sacul.

Pentru a împrăștia uniform îngrășământul pe gazon a trebuit să mai iau și o sculă din asta. Scumpă, dar din documentare am aflat că îmi trebuie. Sunt oameni care au dat îngrășământul cu mâna iar din cauză asta, pentru că nu l-au aruncat uniform s-au trezit cu gazonul ars în zonele în care au scăpat prea mult îngrășământ. Nu am vrut să risc, plus că am nevoie de el de cel puțin de 2 ori pe an, primăvara și toamna.

Acum aștept să-mi vină și cu puțin noroc sâmbătă o să dau cu îngrășământ.

O grămadă de bani aș spune, bani pe care când stăteam la bloc puteam să-i beau. Acum însă tre’ să-i bag în gazon/pomi și alte cele.

Asta ca idee, să vedeți ce înseamnă viața la țară. Sunt avantaje, fără discuții, dar sunt și cheltuieli la care nici măcar nu te gândeai.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Ovidiu 22 Mar 2017 @ 06:20

    Salut. Eu am dat pe iarba(nu am gazon special) cu ingrasamantul Cropmax, un ingrasamant foliar. Am dat si pe gazonul vecinului care arata destul de jalnic si si-a revenit. Avantajul e ca vine la flacoane de diverse dimensiuni, e relativ ieftin, se aplica cu vermorelul usor, poti aplica produsul uniform peste tot si mai ales, il poti aplica de cate ori e necesar,
    Un exemplu este atunci cand gazonul are o perioada de crestere intensiva datorata ploilor, udarii intensive, a soarelui, etc in care tu il tot tunzi iar el creste in nestire. Tot ingrasamantul solid poate fi consumat, spalat de apa etc, chiar daca e cu eliberare lenta. Asa ca te poti trezi dupa o vreme ca gazonul nu mai creste asa bine si nu stii de ce. Cu un foliar poti interveni imediat si chiar inainte sa ai problemele. Iar unele din ele sunt si cu certificare bio deci poti impaca si latura asta.
    Ce faci cu resturile de iarba, compost sau le arunci?

    Raspunde
  2. criserb 22 Mar 2017 @ 10:54

    @Ovidiu – aș face ceva cu ele, dar până acum nu am făcut nimic, le-am aruncat. Le-aș pune peste pământ, în grădină, să-l protejeze de soare și să mențină umiditatea. Să văd, dar încă nu am făcut nimic cu ea. Ai vreo idee?

    Raspunde
  3. Diana 13 Mar 2019 @ 13:01

    Bună ziua,
    Ce cantitate de îngrășământ Osmocote ® Exact 8-9 luni 15+9+11+2,5Mg+ME ați aplicat la un Thuja? Și în ce perioadă este recomandat a fi aplicat?
    Mulțumesc!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)