Sari la conținut

Un blog fain cu plante și despre plante

Întâmplarea face că am dat de o fată foarte mișto, pe facebook, ce mi-a dat tot felul de sfaturi cu privire la plante. Am început de la o discuție despre orhideea Vanda iar apoi văzând că fata este pricepută în tot ce înseamnă verde am profitat și am mai întrebat-o și de gazon și alte chestii legate de plante. Întrebări am eu în cap cu duiumul, nu e problemă :)

M-am uitat pe profilul ei și am văzut că are un blog, blog pe care l-am citit din scoarță în scoarță. Adevărul este că nici nu este foarte vechi.

Am învățat de acolo niște lucruri despre plante, lucruri banale, poate, pentru alții, dar pentru mine mișto.

Anda, pentru că așa o cheamă pe fată este prietena plantelor și vorbește despre ele în așa fel încât să înțeleagă oricine.

De exemplu:

Exemple de plante aromatice perene: dafinul, lavanda, mentă, oregano, salvia, rozmarin, leuştean.
xemple de plante aromatice anuale: anason, busuioc, cimbru, creson, coriandru, pătrunjel, tarhon.

(sursa)

Paragraful de mai sus m-a făcut să înțeleg de ce, după ce am plantat leuștean anul ăsta, am găsit într-un colț de grădină că-mi apare leușteanul de anul trecut. Leuștean pe care l-am săpat ca lumea, cca. 30cm, i-am smuls rădăcinile și l-am aruncat. So, leușteanul de anul ăsta l-am scos și l-am făcut cadou vecinei, chiar nu aveam ce face cu atâta leuștean.

Ăsta e doar un exemplu.

Ce voiam să vă zic de fapt este că dacă vă pasionează cât de cât plantele, florile și alte chestii verzi aruncați un ochi pe un blog care merită citit, pe numele lui jurnaldehorticultor.ro, o să vă placă.

P.S. Partea tristă este că se pare că am îmbătrânit. Anda, proprietara blogului este prima persoana care a vorbit cu mine la persoana a 2-a, și a ținut-o așa ceva vreme :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Tibi 20 Mar 2017 @ 21:05

    Salut Cristi.
    Uite un blog de agricultor care mi-a placut foarte mult:
    https://voineatraian.blogspot.ro

    Raspunde
  2. criserb 21 Mar 2017 @ 11:13

    @Tibi – merci, l-am băgat în reader :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)