Sari la conținut

Izolatul pe bloc este o problema

49bf7731d9d73De cateva zile caut o firma care sa-mi izoleze si mie pe bloc. Cum eu stau la 4, ma gandesc ca este bine sa fac acest lucru preventiv. Nu-mi ploua in casa, inca nu am avut probleme dar am vazut ca incepe sa curga pe scara blocului, ceea ce imi da niste motive de ingrijorare.

In scara sunt 4 apartamente. Doi vecini si-au izolat deasupra lor, eu si cu vecina nu. Nu sunt bani la asociatie si asa au considerat unii ca este bine sa le facem pe rand.

O mare greseala.

Acum, cand eu caut o firma care sa-mi izoleze deasupra apartamentului meu si al vecinei, toti imi spun ca asa ceva nu se face, ca trebuie izolata cel putin intreaga scara ca sa-mi poata da garantie.

Mi-au explicat ca apa nu curge asa cum ar parea, de sus in jos, ci poate sa existe vreo problema deasupra vecinului meu care si-a izolat si sa se infiltreze prin tavan pana la apartamentul meu.

Pentru acest lucru, nicio firma nu vrea sa-mi ofere garantie. Imi fac lucrarea, dar nu vor sa-mi ofere garantie.

Imi este cam ciuda in acest caz, pentru ca nici daca as face pe banii mei, nu vor sa-mi ofere garantie. Practic eu nu pot sa-mi izolez suprafata de deasupra apartamentului meu si sa obtin o garantie. Ar trebui sa izolez tot blocul pentru ca asa s-au gandit unii sa faca in etape.

Ma rog, peste asta sa zicem ca trec, nu de alta dar nu am alta solutie :( dar inca sunt in cautari de firme care sa imi faca izolatia. Am o oferta, undeva la 11.000 ron  pentru cca 200mp, dar mai caut.

Stiti cum este cu asociatia de locatari, trebuie sa vii cu 3 oferte.

Apoi o sa trebuiasca sa scot banii din buzunarul meu si o sa-i recuperz eu in luni de zile, dupa ce asociatia de locatari o sa-i stranga de la oameni.

Deci, ma distrez, asa ca de inceput de iarna…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Dorin 2 Nov 2012 @ 11:57

    Stai usor ca ceva nu mi se-nvarte rotund! Si eu stau la 10, iar in momentul in care m-am mutat si am pus problema asta, administratorul a platit imediat (din banii asociatiei, pe factura), izolatia pentru intreaga terasa. De asemenea, din timp in timp, mai aduce cate o imbunatatire (usi de termopan la ghene, zugravirea scarii, etc). Nelamurirea mea este: voua nu vi se retine fond de rulment?! Si daca da, de ce nu merg banii aceia in izolatia intregii scari si trebuie sa pui tu de la tine?! Nu e normal ca administratorul sa-ti spuna ca nu are niciun ban in contul asociatiei decat daca fura (ceea ce e foarte intalnit).

    Raspunde
  2. criserb 2 Nov 2012 @ 12:09

    @Dorin – sunt oameni care nu platesc fondul de rulment. In plus ceea ce este acum strans in fondul de rulment nu ajunge pentru hidroizolatie…. “O sa-i strangem in 2-3 luni”. Dar in 2-3 luni vine iarna si eu as prefera sa fac acum pentru ca deh, pe mine ma afecteaza in mod direct.

    Raspunde
  3. Dorin 2 Nov 2012 @ 12:17

    Fondul de rulment nu este optional, este obligatoriu… Nu vad cum se vor strange banii de care spui in 2-3 luni in conditiile in care vor trebui sa dea pentru cei de la 4 si nu direct pentru ei (te vei lovi si de astfel de justificari idioate), pe timp de iarna. Again: la administrator e o “buba”: daca nu a mai facut lucrari pe scara si nu a furat din bani ar trebui sa aiba un fond de rulment maricel si acoperitor…

    Raspunde
  4. criserb 2 Nov 2012 @ 12:28

    @Dorin – o ultima lucrare facuta a fost de curand, zugravitul scarii, lucrare ce a costat 2200 lei. In rest… cica mai sunt bani dar nu sunt suficienti sa acopere toata lucrarea…

    Stii cum este, astea sunt probleme care se pot rezolva (sau nu) in timp, problema mea urgenta este acoperisul, zic ca este mai bine sa bag acum niste bani si sa fac o treaba, decat sa trebuiasca sa-mi renovez ulterior apartamentul….

    Raspunde
  5. Dorin 2 Nov 2012 @ 12:32

    Da, aici ai dreptate, ti-am zis, stiu cum e, mai mult, eu am “mostenit” apartamentul de la proprietarii anteriori cu problema asta deja acuta. Initial am mers pe “plombarea” suprafetei de deasupra mea, insa n-a dat roade pana nu s-a refacut toata terasa. Nu stie nimeni pe unde intra apa si odata “canalul” creat, pana nu astupi tot nu mai ai trai. Succes deci!

    Raspunde
  6. criserb 2 Nov 2012 @ 12:38

    @Dorin – multumesc!

    Apropo, firma care ti-a facut tie, o recomanzi?

    Raspunde
  7. Oana 2 Nov 2012 @ 12:44

    Zi merci ca nu stai unde am stat eu, acolo se strangeau lunar 30 de lei / ap pt fondul de rulment, si la 6 luni se dadeau separat bani de reparatii (usi, zugraveli etc – totul fara sa vedem facturile sau pe ce-am dat banii). La fondul de rulmet nu se umbla ca erau depusi la CEC si stricau dobanda…care naiba stie in buzunarele cui se ducea.

    Raspunde
  8. raluxa 2 Nov 2012 @ 12:47

    Fondul de rulment se foloseste la plata facturilor de catre asociatie spre furnizori fara intarzieri. De-aia se cheama asa, se foloseste la “rulaje”. El ar trebui per familie sa fie cam cat o intretinere de iarna, iar banii din acest fond raman de drept ai locatarilor, chiar daca nimeni nu-i mai vede inapoi, se transfera noului proprietar in caz de vanzare

    Voi vorbiti de “fond de reparatii” care e altceva – pur si simplu locatarii pun bani pentru reparatiile din imobil. De obicei, mai ales daca scara e mica, fondul asta inghite in timp mai multi bani decat ala de rulment (care se modifica doar cand cresc preturile de la furnizori).Iar la fondul de reparatii, banii depusi nu ti se acumuleaza tie, ca locatar, ci pur si simplu se duc pe diverse carpeli cand e cazul.

    Deci Cristi, vezi cum stati cu fondul de reparatii la asociatia voastra de proprietari, ca de acolo trebuie sa iti iei banii.

    Raspunde
  9. Iulian 2 Nov 2012 @ 20:57

    Salut Cristi, contacteaza-ma si te pot ajuta eu in legatura cu izolatia terasei cu tot cu garantie.

    Raspunde
  10. liana 3 Nov 2012 @ 15:36

    Izolatie facuta in noiembrie ? Cam delicat.

    Raspunde
  11. criserb 5 Nov 2012 @ 12:10

    @Iulian – ai mail :)

    @liana – pai ce sa face si noi daca pana acum nu a poluat si n-am observat ca trebuie facuta terasa?

    Poate pana la urma o sa reparam pe ici pe colo si la primavara o sa refacem intreaga terasa a blocului. Am avut in weekend o sedinta cu locatarii si sunt toti dispusi sa plateasca si sa facem treaba calumea, nu ceva de mantuiala.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)