Sari la conținut

Cum am reusit sa fac baie pe bloc

Dupa cum stiti in weekend a plouat, rau, mai exact duminica. Ceea ce nu stiti este ca eu sunt in reparatii cu terasa blocului, adica sunt in mijlocul procesului de refacere a hidroizolatiei. Era si cazul dupa ce-am patit asta iarna :)

Ei bine, ghinionul a fost sa vina ploaia.

Dupa ce-a plouat juma’ de zi am iesit si noi din casa si am vazut ca ploua foarte tare in scara. Dar stiti cum, ceva de speriat. Curgea apa pe pereti de parca era un furtun pus acolo.

L-am sunat pe vecinul de la 2, el este cel mai priceput din bloc, si omul a venit sa vada care este problema. A urcat pe scara, a ridicat chepengul, a scos capul si a vazut ce este acolo. Mi-a dat mie niste instructiuni, mi-a zis sa ma duc sa desfund scurgerile pentru ca sunt infundate. Omul ar fi facut el asta, dar avea o mare durere de spate si abia mergea.

Eu, m-am urcat repede pe bloc si cand am dat sa pasesc pe acoperis m-am trezit intr-o mare balta, mare, vreo 10 cm. Inaintand spre scurgerea infundata apa tot crestea, astfel cand am ajuns in locul de unde trebuia sa indepartez mizeria apa avea mai bine de 30 cm, imi ajungea pana la genunchi.

terasa-bloc

Practic cei care repara terasa au pus hidroizolatia noua incepand dintr-o parte a blocului. Au facut mai mult de jumatate pana duminica cand ploaia a cazut neincetat. Eh, scurgerile nu erau finalizate, era pusa hidroizolatie peste ele, facuta o gaura, in caz ca ploua, si cam atat. Urmeaza sa le faca si pe alea, dar am inteles ca mai spre finalul lucrarii.

Problema in sine nu a fost de la scurgeri, ele au functionat foarte bine pana ce niste cartoane le-au astupat. A plouat mult, apa se scurgea ok, dar a luat in "caderea" ei si niste cartoane pe care le-a depus peste scurgeri, ca niste dopuri.

Dupa ce-am luat cartoanele de pe scurgeri apa a inceput sa curga cu un debit greu de descris in cuvinte. Se formase acolo un fel de vartej iar sunetul era asurzitor. Imaginati-va ca scurgerea are un diametru de 12 cm.

Am asteptat sa vad cat de repede se scurge apa, dar la un moment dat n-am mai putut, eram ud pana la piele si deja incepuse sa-mi fie frig. Coborand de pe bloc, in scara, m-am intalnit iar cu vecinul de la 2 care urca grabit treptele.

Fusese sunat de vecinii de la parter care i-au spus ca a inceput sa le tasneasca apa din chiuveta si din cada de parca era o fantana arteziana. M-a trimis din nou pe bloc, sa micsorez gaura scurgerii, era prea mare debitul si apa le daduse in casa saracilor vecini.

Na, m-am urcat, am luat o bucata de carton pentru hidroizolatie, i-am facut o gaura mai mica si l-am pus peste scurgere. Astfel debitul apei a scazut, vecinilor nu le-a mai venit apa in casa si toata lumea a fost fericita.

Toata apa s-a scurs de pe bloc in vreo 3-4 ore dupa care lucrurile au intrat in normal. Chiar daca ploaia nu s-a oprit, apa isi vedea de drumul ei firesc spre curgere, fara a se mai strange pe bloc.

Cam asta a fost povestea, sper sa nu patiti si voi asa ceva, iar daca patiti sa stiti care este problema.

Acum ca lucrurile au revenit la normal, imi dau seama ca ar fi fost distractiv sa ma dau putin cu barca pe bloc, si sa fac niste poze haioase, dar… nu m-am gandit atunci :P

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. dragos 3 Jul 2013 @ 12:10

    Chiar eram curios ce s-a mai intimplat cu hidroizolatia/infiltratiile de care te plingeai. Varianta cu sarpanta (acoperis) ai luat-o in calcul? E mai scump (ai idee cit ar costa?), insa rezolva problemele. Asa..hidroizolatia tot va ceda pina la urma. Cum ai procedat? O face asociatia de proprietari pe toata suprafata?

    Raspunde
  2. criserb 3 Jul 2013 @ 16:17

    @dragos – am luat multe in calcul, dar din pacate pentru o asociatie asa mica (suntem 19 apartamente in scara) costul este prea mare pentru un astfel de proiect iar eu nu am chef sa platesc pentru tot blocul. In plus, este nevoie de o multime de autorizatii, si…

    Acum refacem hidroizolatia, o operatiune destul de simpla, sa vedem cum o sa fie la final…

    Raspunde
  3. marc.qene 3 Jul 2013 @ 17:50

    Bloc fara atic ?!

    Nu cred ca e prea placut sa mergi pe terasa blocului fara el. Si izolatia e mai greu de facut corect.

    In ce zona se afla blocul? Crangasi cumva?

    Raspunde
  4. criserb 3 Jul 2013 @ 17:52

    @marc.qene – cred ca in juma’ de tara sunt asa, daca nu mai mult…

    Raspunde
  5. Mihaela 3 Jul 2013 @ 23:41

    Era si mai amuzant daca iti facea cineva niste poze. Sa vezi ipostazele in care te aflai atunci :).

    Raspunde
  6. criserb 3 Jul 2013 @ 23:49

    @Mihaela – iti dai seama ca era mult mai amuzant, dar la chestia asta nici nu puteam sa ma gandesc. Cine crezi ca se urca cu mine pe bloc, intr-o apa de 30 cm, in mijlocul ploii si sa-mi mai faca si poze? :P

    Raspunde
  7. dragos 4 Jul 2013 @ 03:27

    Sa dea Dumnezeu sa se rezolve si sa nu mai aveti probleme, ca tare neplacut e..Ce probleme ati avut in casa acum, la ploaia de saptamina trecuta?..

    Raspunde
  8. criserb 4 Jul 2013 @ 08:00

    @Dragos, in casa nu am avut nicio problema, totul a fost ok. În casa nu am avut nicio problema din cauza ploii, problemele au apărut din cauza topirii zăpezii, cel puțin până acum.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)