Sari la conținut

La schi in Austria

Sa ne intelegem, in limba romana se scrie schi si nu ski, da?

Tocmai ce ne-am intors dintr-un frumos concediu in Austria. Am fost un grup destul de numeros, vreo 17 persoane si pot sa spun ca a fost un concediu reusit, cu toate ca se zice ca e destul de greu ca prea multe persoane sa se inteleaga foarte bine intr-o excursie. La noi chiar a fost bine, sa inteleg ca mi-am ales prietenii pe spranceana? :)

A fost pentru noi prima data la schi in Austria. Nu suntem noi foarte avansati in domeniu si nu avem un obicei in a merge la munte pentru asa ceva, dar am zis sa o facem si pe asta. Cu siguranta o sa repetam experienta.

Am ales sa mergem in Austria din mai multe motive dar cel mai important pentru noi a fost insasi tara. In Austria ne simtim cel mai bine si credeti-ma am vizitat cateva tari din lumea asta. Cred ca austriecii sunt cei mai civilizati. La ei totul are o logica si nimic nu este la voia intamplarii. La ei nu se incalca regulile, la ei se respecta. Cred ca numai asa au ajuns acolo unde sunt acum.

Din pacate am avut si experienta spitalelor austriece, din pacate pentru ca nu cred ca cineva se bucura sa ajunga la vreun spital, dar pot sa zic in acelasi timp ca ma bucur ca Dana si-a rupt mana pe partie in Austia si nu la noi in Romania. Dar, despre subiectul asta o sa va povestesc cu alta ocazie.

De cum am ajuns in Klopainer See am ramas putin mirat de starea drumurilor. Nu pentru ca erau curatate, ma asteptam la asta, ci pentru ca la ei zapada nu este impinsa pe marginea drumului, la ei parca este luata de acolo pur si simplu fara a fi gramezi de zapada pe margine.

DSC_9651DSC_9652DSC_9662DSC_9665

Nu ca e mai frumos asa? Fara munti de gunoaie pe marginea drumului? Oare e o filozofie sa curatam si noi asa? Nu cred…

Si dupa cum vedeti, nu e vorba de drumuri nationale, sunt niste drumuri minore, care la noi n-ar fi vazut deszapezire de fel, dar na… hai sa vorbim de bine ca v-am zis, tocmai m-am intors din concediu si sa nu ne suparam chiar asa din prima zi :)

Ajunsi in camera am avut o surpriza foarte placuta. Am avut o camera imensa. Noi cel putin n-am mai stat intr-o camera asa mare.

DSC_9646 

Bun, nu ma intrebati la ce hotel am stat ca nu are nici o importanta. In plus e cu circuit inchis si nu puteti ajunge acolo decat daca sunteti angajati la o anumita firma sau aveti prieteni care va invita acolo, asa cum a fost si cazul nostru :)

Partia nu era chiar la doi pasi, asta ar putea fi un lucru neplacut in unele cazuri dar avand in vedere ce drumuri au ei, nici nu mai conteaza. In 20 de minute eram pe partie.

Spre deosebire de partiile noastre partia de la Petzen este mai linistita. Nu are aspectul ala muntos, nu este inconjurata de munti foarte inalti. Este ca un singur munte ce apare din mijlocul unei campi. Cu toate astea inaltimea maxima e undeva pe la 1900m deci nu e chiar de neglijat. Dar, nu are aspectul ala montan, nu vezi munti din varful ei, vezi doar campie.

Dar daca e sa vorbim de calitatea zapezii, ei, atunci nu prea avem ce comenta. Partia e perfecta. Nu-ti poti dori o partie mai buna.

Ne-am dat 3 zile de dimineta pana pe la 4 cand se inchideau mijloacele de transport pe cablu. Cat despre transportul pe cablu, e impecabil. N-am stat nici o clipa mai mult de 3 minute la coada, in general n-am stat deloc, cum ajungeam jos cum ne urcam pe teleschi sau gondola. Si sa nu credeti ca eram singurii turisti, era lume destul de multa, dar avand in vedere numarul mare de partii si mijloacele de transport pe cablu, era si greu sa se aglomereze.

DSC_9737DSC_9763DSC_9769DSC_9771DSC_9779DSC_9780DSC_9786DSC_9791DSC_9797DSC_9799DSC_9802DSC_9812DSC_9817DSC_9822DSC_9827DSC_9835DSC_9873DSC_9880DSC_9886DSC_9905DSC_9954

Chiar daca pentru a ajunge pe o partie din Austria trebuie sa faceti vreo 1500km, merita. Noi am fost cu masina, nu ne place sa zburam si am facut ceva pe drum, dar cum ai ajuns acolo uiti de oboseala de pe drum, uiti de grijile de acasa si te trezesti in alta lume… mai frumosa.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Amzis 20 Feb 2012 @ 01:01

    frumoase poze :)

    Raspunde
  2. Paul 20 Feb 2012 @ 10:09

    Ce dor îmi e să mă dau pe placă.
    Foarte fain acolo

    Raspunde
  3. Piersing 20 Feb 2012 @ 17:42

    Cam cat v-a costat, asa cu totul? Drum, cazare, masa, cheltuieli?

    Raspunde
  4. criserb 20 Feb 2012 @ 17:52

    @Piersing – Cazarea care includea 2 mese pe zi si skipass-ul, 550 euro, pentru 2 pers. Drum (motorina) vreo 350 euro. Vignete 150 lei. Cam astea au fost costurile fixe. Pe langa asta poti sa cheltui cat vrei, noi n-am cheltuit f mult. Nu prea aveam pe ce… Cand nu eram pe partie eram la masa si cand nu eram nici la masa eram rupti de somn :)

    Raspunde
  5. Piersing 20 Feb 2012 @ 17:56

    @criserb – deci din start 1000 de euro :) Oricum, cred ca a fost foarte fain acolo, v-ati recreat, v-ati distrat si ups… ati avut si o mica problema :)

    Raspunde
  6. criserb 20 Feb 2012 @ 18:02

    @Piersing – se intampla :(

    Raspunde
  7. Ghiocel07 20 Feb 2012 @ 20:29

    Da unde-s cabanele ingramadite pe marginea partiei, unde-s gipanele de pe partie, unde-s fitosii….??????

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)