Sari la conținut

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” câștigă cea de-a doua clasă Smart din țară

Anunt castigatorSamsung Electronics România, în parteneriat cu  Ministerul Educației Naționale, va realiza o clasă digitală în cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, în urma competiției locale „Smart Classroom”.

Elevii timișoreni au fost provocați să-și dovedească creativitatea și abilitățile digitale printr-un material video de două minute, în care să arate de ce liceul lor merită să beneficieze de o soluție completă destinată învățământului digital – Smart Classroom.

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a fost desemnat câștigătorul competiției locale, în urma celor peste 4.200 de voturi primite pe Facebook și a deciziei Comitetului de Jurizare, constituit din reprezentanți Samsung, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, autorități locale și reprezentanți ai inspectoratelor.

Smart Classroom este un proiect educațional ce oferă o soluție digitală de învățare completă, care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward.

Conceptul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori și elevi și are la bază dotări de top în materie de tablete (Samsung GALAXY Note 10.1), E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri. În plus, soluția digitală încurajează și schimbul de experiență cu alte licee printr-o platformă cloud.

Mecanismul concursului

Pentru a putea intra în concurs, elevii timișoreni au trimis un clip creativ de două minute cu tema „De ce școala mea e cea mai smart”, în care au motivat de ce Samsung Electronics România ar trebui să implementeze conceptul Smart Classroom în școala lor. În competiție au participat 9 licee din Timișoara.

Clipul creativ a fost uploadat pe Youtube și în aplicația dedicată de pe pagina de Facebook Samsung Trends of Tomorrow, tab-ul SMART CLASSROOM, prin simpla introducere a adresei/ link-ului de Youtube dedicat filmului. Materialele video înscrise în competiție au fost votate online și apoi au fost evaluate de către Comitetul de Jurizare.

În procesul de votare a fost luat în considerare numărul de voturi primite pe Facebook al fiecărui clip  înscris (în proporție de 50%), precum și votul din partea juriului oficial (Samsung, autoritățile locale implicate – 50%).

Samsung a inaugurat prima clasă digitală Smart Classroom în cadrul Școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din București, în luna septembrie a acestui an. Pe plan local a fost organizată o competiție pentru lansarea a două noi clase Smart în Timișoara și în Iași.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)