Sari la conținut

Logitech Harmony sau totul intr-o telecomanda

Va povesteam acum cateva zile despre promotia Logitech de pe fashiondays.ro. Era vorba de niste telecomenzi Logitech Harmony. De mult imi doream una dar nu m-am indurat sa dau 2-300 lei pe ea. Am profitat de ocazie si mi-am comandat una dupa sfaturile celor care se pricepeau cat de cat.

Nu am luat-o nici pe cea mai scumpa nici pe cea mai ieftina. Am ales modelul Harmony 600 cu 150 lei.

logitech-harmony-600

In cele din urma sunt convins ca am facut o alegere buna.

Existau si modele mai sofisticate, asa cum am zis, dar am preferat una mai simpla cu un ecran mai mic si monocolor pentru ca nu vroiam sa schimb bateriile din doua in doua saptamani.

Acum nu stiu cat o sa tina bateria, o am de ieri doar, dar banuiesc ca ceea ce am citit pe net pana sa o iau e adevarat si o sa ma tine undeva la 6 luni.

In pachetul in care a venit am avut tot ce aveam nevoie, telecomanda, bateriile pentru ea (2 baterii AA Duracell), manualul si cablul prin care leg telecomanda la calculator.

Am urmariti instructiunile si am intrat pe www.logitech.com/myharmony unde am incercat sa o setez. O mare gresala. Am sa va povestesc acum de ce.

Dupa ce am facut setarile am incercat sa pornesc televizorul si nu pornea. Daca il porneam de la telecomanda lui standard televizorul pornea fara probleme iar apoi puteam sa uitilizez noua telecomanda fara probleme. Totusi era foarte deranjant sa nu pot porni televizorul de la noua telecomanda.

Am cautat pe net niste soluti si din pagina in pagina am aflat ca exista un program pe care pot sa-l descarc de pe siteul logitech cu ajutorul caruia sa setez telecomanda mai usor.

Programul l-am gasit aici si va sfatuiesc si pe voi sa descarcati programul asta daca aveti o telecomanda Harmony, e mult mai misto decat varianta disponibila pentru setarea telecomenzii din online.

Bun, sa va povestesc putin despre nevoile mele.

In living pana acum foloseasm 3 telecomenzi, una pentru televizor, una pentru boxul de la RDS si una pentru Media Player-ul eGreat M34-A.

De fiecare data cand doream sa ma uit la TV trebuia sa pornesc televizorul, apoi boxul RDS apoi sa trec televizorul pe HDMI1 (unde am bagat boxul RDS) si in final puteam sa ma uit la televizor.

Pentru asta folosesm doua telecomenzi. In principiu cea de la televizor o foloseam numai la inceput, cand il porneam si puteam pe HDMI apoi foloseasm doar telecomada boxului.

Cand vroiam sa ma uit la un film, trebuia iar sa iau telecomanda televizorului sa mult pe HDMI 2 si apoi luam telecomanda media player-ului.

Cam astea le foloseam si pentru ele ma gandeam sa-mi iau o telecomanda buna la toate cele de mai sus.

Noua telecomanda e buna pentru toate cele de mai sus, nu mai am nevoie nici una din cele de care va povesteam mai sus.

Prin intermediul programului ce l-am descarcat de pe Logitech am legat telecomanda la calculator si am urmat pasii de acolo. Practic am ales dintr-o lista deviceurile pe care le am in casa, si i le-am atribuit telecomenzii.

Pot acum sa folosesc telecomanda Logitech pentru oricare device.

Partea frumoasa acum vine. Pentru a ma uita la televizor v-am zis ca trebuie sa apas mai multe butoane. Pornit TV, selectat HDMI, pornit box RDS. Eh, telecomanda asta stie sa faca toate astea printr-un singur buton.

I se seteaza activitati si am setat activitatea Watch TV. Apas un singur buton si se porneste televizorul si boxul si televizorul este setat pe HDMI. Mult mai simplu nu? :)

Aceeasi chestie pentru filme, am setat activitatea Watch Movie si la un click se porneste media player-ul, televizorul comuta pe HDMI2 si e gata de vizionat filme.

Telecomanda stie singura sa schimbe acum canalele din boxul RDS iar volumul din televizor, asa cum l-am setat eu.

Bineinteles pot sa utilizez fiecare device sepatar dar cu activitatile astea e mult mai usor. Dureaza vreo ora programarea initiala dar apoi nu mai ai batai de cap.

Se poate face chiar si setarea fiecarui buton din telecomanda, voi poate folositi anumite functii, poate vrei ca la butonul x sa se mute televizorul pe nush ce canal sau poate vrei sa schimbati limba de la alt buton. Se poate orice, fiecare buton avand posibilitatea programarii individuale.

Cred ca am facut o alegere foarte buna cumparand aceasta telecomanda. Acum am pus-o sa invete si aparatul de aer conditionat ca sa nu mai am nici problema lui.

Daca aveti intrebari, lasati un comentariu si va raspund cu mare placere. E posibil sa imi fi scapat una alta ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. valy 14 Mar 2012 @ 23:08

    Super tare, d mvlt imi doream si eu asa ceva. Vroiam sa te intreb daca ar merge si cu un sistem audio genius 5.1?

    Raspunde
  2. criserb 14 Mar 2012 @ 23:54

    @valy – merge cu siguranta. Chiar daca nu are in baza de date sistemul tau il invata de la telecomanda originala. Le pui fata in fata si cu ajutorul softului de care ziceam il invata 100%

    Raspunde
  3. cristi 15 Mar 2012 @ 13:26

    se aprind butoanele si ecranul? :)

    Raspunde
  4. jules 15 Mar 2012 @ 19:27

    @criserb : asta cu invatatul de la alte telecomenzi a fost proiectul meu de licenta acu prea multi ani :)
    Ar trebui sa cer cer drepturi de autor de la logitech :))

    Mai tine-ne la curent, ca ma intereseaza si pe mine.

    Raspunde
  5. valentin 16 Mar 2012 @ 21:16

    M-ai pus pe ganduri cu telecomanda asta ,cred ca mi-ar usura viata mult. Daca putea sa invete si pc`u era perfecta :D.

    Raspunde
  6. moga daniel 16 Dec 2013 @ 15:42

    buna
    daca esti amabil sa ma lamuresti si pe mine cum as putea sa o instalez pt ca eu am urmat pasii de pe site dar problema este k nu o vede calc cand o leg si practic nu pot sa-i dau sync,nimic
    mersi

    Raspunde
  7. moga daniel 16 Dec 2013 @ 15:43

    mersi

    Raspunde
  8. criserb 16 Dec 2013 @ 16:49

    @moga daniel – ai urmarit chiar toti pasii? Nu mai stiu acum exact cum am facut, a trecut ceva timp de atunci, dar stiu ca totul a fost simplu.

    Ai o telefomanda compatibila cu sistemul tau de operare?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)