Sari la conținut

Dacă ai smartphone și mașină trebuie să-ți instalezi Waze. Trebuie!

1483147_557366534339233_1473971606_nDe-a lungul timpului v-am tot vorbit despre aplicațiile pe care le am instalate pe telefon și v-am mai povestit și despre waze. A venit timpul să-l laud din nou.

Am circa 10.000 de km făcuți numai cu waze-ul pornit și de fiecare dată când îl folosesc mă ajută maxim. Să nu vă imaginați că-l folosesc doar la drumuri lungi, nu, îl folosesc în fiecare zi când mă duc și plec de la birou, când mă plimb prin București, când am orice drum de făcut.

Îl folosesc așa de des pentru că de fiecare dată mă ajută enorm.

Dar hai să vă spun ce este Waze. 

Waze este o aplicație care funcționează ca un GPS, practic vă face un traseu atunci când aveți de ajuns într-un anumit loc.

De ce este mai bun Waze ca alte aplicații de GPS?

Pentru că Waze știe cum este traficul și în funcție de ceea ce există în momentul ăla în trafic o să vă sugereze rute mult mai libere și voi o să faceți mai puțin timp până la destinație.

Eu de exemplu când mă duc la muncă am câteva trasee pe care aș putea să merg. Ei bine, de fiecare dată Waze îmi sugerează traseul cel mai bun, lucru testat de multe ori cu prietenii mei. Unul mergea pe un drum, pe cel pe care ar fi trebuit să merg în mod normal, eu mergeam pe unde mă trimitea Waze. Niciodată Waze nu a dat greș.

Apoi, pe waze ai posibilitatea să vezi și unde sunt polițiștii, ei find marcați de alți utilizatori care au trecut înaintea ta prin acel segment de drum.

Tot în aplicație o să vezi întotdeauna unde sunt drumuri închise, și nu o să fii nevoit să te avânți într-o direcție unde totul o să fie blocat. Se știe că în București mai închid ăștia bulevarde cu tot felul de evenimente și na… nu ai de unde să știi de fiecare dată.

Vezi unde sunt lucrări pe carosabil, vezi unde sunt ambuteiajele și nu-ți mai pierzi timpul pe acolo.

Poți să-ți share-uiești drumul cu prietenii. Nu mai este nevoie să le dai telefon că ai ajuns să-i ieri, o să te vadă singuri pe hartă și o să coboare atunci când văd că te apropi de locul de întâlnire.

Sunt foarte multe chestii pe care Waze știe să le facă, este probabil cea mai bună aplicație pe care am folosit-o eu vreodată pentru așa ceva.

Are totuși un minus, dar nici nu ar avea cum să nu-l aibă la ceea ce face, Waze o să vă consume datele mobile. Pentru unii asta este o problemă, pentru alții nu.

Vă sfătuiesc să vă conectați telefonul în permanență la un încărcător de mașină, pentru că altfel o să rămâneți fără baterie. Mă gândesc că pare logică chestia asta, și cu GPS-ul făceați la fel.

Cu cât suntem mai mulți prezenți în această aplicație cu atât o să fie mai ușor pentru toți, o să ne anunțăm atunci când sunt probleme și astfel o să ajungem la destinație fără să ne mai enervăm (sau cel puțin nu la fel de mult) în trafic.

Folosiți Waze cu încredere, merită.

Link Waze Android – Link Waze iOS –  Link Waze Windows

Îi rog pe cei care până acum au folosit Waze să lase un comentariu și să ne spună cât de mult i-a ajutat pe ei, să nu zică lumea că m-am apucat de nebun să laud chiar așa o aplicație.

P.S. În caz că vă place Waze și vreți să fiți la curent cu ceea ce mai este nou pentru România, puteți să vă alăturați comunității de pe facebook, aici sau să urmăriți pagina dedicată, www.waze.ro

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
26 comentarii
  1. roscabgdn 14 Aug 2014 @ 13:56

    mda si cum ma gandeam pentru blackberry nu este.. :(

    Raspunde
  2. Claudiu 14 Aug 2014 @ 14:15

    Gata, m-ai convins, am instalat aplicatia, dar din pacate ca si cu orice alta aplicatie, care se bazeaza pe crowd sharing, devine mai buna pe masura ce oamenii o folosesc, si din pacate in lista mea de prieteni nimeni nu o face.

    Ca si inlocuitor al Google Maps cum ti se pare?

    Raspunde
  3. criserb 14 Aug 2014 @ 14:55

    @roscabgdn – pentru BB multe nu sunt :(

    @Claudiu – nu are legătură de câți prieteni ai tu, contează numărul de utilizatori din zona ta. Uite, eu de exemplu am acum lângă mine ~300 de utilizatori și de la ei primesc informații utile.

    Cât despre comparația cu Google maps, aplicația a fost cumpărată de google și au băgat în ea și traficul de există în google maps, astfel aplicația se bazează atât pe ceea ce raportează utilizatorii dar și pe informațiile venite de la google. Practic aplicația este un google maps îmbunătățit ;)

    Raspunde
  4. SIP 14 Aug 2014 @ 18:03

    Multumita tie am folosit-o si noi la plecare din Bucuresti pana ne-am urcat pe autostrada.
    Mi-a placut foarte mult, ne-a atentionat de blocari de trafic. Intrebarea mea este cum dezactivez (sterg) un punct marcat de altul ( politistul a plecat din locul respectiv – santierul s-a terminat).
    Pacat ca-ti consuma din resursele de internet …

    Raspunde
  5. criserb 14 Aug 2014 @ 18:07

    @SIP – păi ai acolo un mesaj, mesaj care te anunță de polițist, în fereastra aia ai două butoane, “Like” dacă polițistul este acolo, “Not here” dacă polițistul a plecat…

    Raspunde
  6. acserei 15 Aug 2014 @ 09:56

    @SIP – Fiecare Mulţumire (Like) prelungeste raportul Poliţist cu 15 minute. Dacă nu primeşte mulţumiri dispare automat într-o oră, sau aşa ceva..
    Nu consumă foarte mult internet. Practic, la o folosinţă normală de zi cu zi, 100 Mb ajung pentru o lună, (Să nu ştergi Cash-ul Waze cu vreo aplicaţie de optimizare a memoriei.)
    Eu o folosesc zilnic şi sunt foarte mulţumit.
    M-a scăpat de multe ori de radare.
    Recomand!

    Raspunde
  7. Hazard 15 Aug 2014 @ 10:02

    Folosesc aplicatia si am recomandat-o si altora. Totusi ea nu poate fi gandita ca un inlocuitor de navigatie. Eu nu am gasit:
    – editor traseu pt adaugare puncte intermediare multiple, stergere, reordonare.
    – calculare si afisare info traseu preferate: distanta si timp pana la urm punct intermediar si pana la destinatie.
    – jurnal traseu.
    – salvare traseu
    – afisare viteza legala pe segment de drum.
    – nu are posibilitatea alegerii traseului optim. Daca traseul pe drumum principal usor este cu 1 min mai lent cf traficului decat cel comunal, te baga pe ala comunal.
    So… mai e un pic pana cand vom numi aplicatia ca navigatie…

    Raspunde
  8. Razvan 15 Aug 2014 @ 11:06

    Folosesc si eu Waze cu mare placere! Am aflat de el pe blogul tau de aproape un an, nu il folosesc atat de des ca si tine, dar ma ajuta la drumuri lungi pt informatiile de blocaje, drum in lucru si mai ales politie! O problema este ca nu destui soferi in trafic il folosesc si de foarte multe ori sunt eu cel care semnalizeaza problemele de pe sosea (cel putin pe traseele pe care merg mai des). Primesc multumiri pt asta si acumulez puncte, dar inca nu imi e foarte clar la ce folosesc punctele astea :)
    Inca nu stiu cum sa retrag/sterg o postare pe care am facut-o! Fiind in trafic prefer sa ma concentrez la condus si se intampla sa apas ceva gresit (in loc de groapa postez accident :)). Poate ma ajuti tu cu o solutie?
    Inca ceva, poate stii tu sau cineva care citeste blogul, cat de folosita este aplicatia in afara tarii? Vreau sa merg anul asta in Grecia cu masina si planuiesc sa-mi iau o cartela reincarcabila cu pt a avea trafic de date si sa pot folosi Waze pe drum, dar oare cat de mult ma va ajuta sa evit sau sa stiu mai exact unde sunt aglomeratiile, drumurile in lucru si mai ales politia? Traseul meu va fi prin Bulgaria la dus si Macedonia + Serbia la intors…
    Sper ca din ce in ce mai multa lume sa foloseasca Waze si cu siguranta ne va fi mai usor in trafic! :) Eu nu sunt un fan al statiilor si cred ca in timp aplicatia asta le va inlocui de tot!

    Raspunde
  9. Buy dead sea products 15 Aug 2014 @ 13:53

    Am auzit de mult timp de aplicatia aceasta. Eu am descarcat-o insa nu merge. Nu stiu care este problema, insa sper sa o pot rezolva pentru ca am inteles ca este o aplicatie de real ajutor pentru soferi.

    Raspunde
  10. Andrew 17 Aug 2014 @ 01:09

    Eu folosesc Waze inca din 2010, cred ca am fost printre primii 3 wazeri din judetul Mures. Cum eram asa de putini, nici informatii de trafic nu prea primeam, insa eu tot raportam si raportam si asteptam ca numarul utilizatorilor sa creasca. Nu stiu ce s-a intamplat acum 3-4 luni, dar numarul de utilizatori a inceput sa creasca din ce in ce mai mult.

    Apropo, nu ai scris despre raportarea pretului de carburant, un serviciu la care s-a lucrat foarte mult pentru a fi lansat in Romania.

    Raspunde
  11. roscabgdn 17 Aug 2014 @ 11:52

    @criserb – l-am gasit :) l-am instalat :D joi plec in ungaria si o sa-l testez. o sa revin cu un review, sunt chiar curios cum functioneaza

    Raspunde
  12. criserb 18 Aug 2014 @ 11:10

    @roscabgdn – vezi că îți consumă date. Să ai ceva abonament de roaming și pentru internet, să plătești o grămadă după aia.

    @Andrew – eh, nu am scris eu despre multe. Este o aplicație care necesită un post foarte lung pentru a prezenta tot ceea ce poate. Am încercat să-l fac cunoscut pentru cei care nu-l cunosc, despre alte detalii am să scriu un alt post mai amănunțit.

    @Razvan – Când faci o postarea aiurea încearcă să dai click pe iconița respectivă și să treci la comentarii “clear”. Chestia asta știu că merge atunci când vrei să scoți un eveniment care este pe sensul opus de mers, atunci când nu-ți apare popup-ul care să te anunțe. Cred că merge… nu am testat încă.

    Cât despre plecatul în Grecia, eu cred că o să te ajute. Waze nu este o aplicație locală, ea este răspândită în toată lumea. Îmi plus, se folosește și de traficul din google maps, deci trebuie să meargă. Eu nu am folosit-o până cum în afară pentru că am preferat să-mi opresc datele la ieșire din țară.

    Raspunde
  13. roscabgdn 18 Aug 2014 @ 11:51

    @criserb – l-am testat acum la un drum de 60 km (Viseu de sus – Sighet , Maramures).Se pare ca prin zona mea nu prea se foloseste aplicatia, nu e chiar asa populata. Oricum destul de interesanta treaba :)
    Da, la asta nu m-am gandit cu roaming-ul. Da o sa o folosesc pana ies din tara, dupa e lejer :)

    Raspunde
  14. Alin 19 Aug 2014 @ 12:32

    l-am incercat saptamana trecuta si am descoperit un drum alternativ f bun si gol. cred ca mi-a scurtat traseul cu cel putin 30 min.

    Raspunde
  15. mannixg 27 Aug 2014 @ 14:45

    Am auzit de putin timp de aplicatia aceasta. Urmeaza s-o instalez si eu si s-o testez.

    Raspunde
  16. criserb 27 Aug 2014 @ 15:37

    @mannixg – chiar este bună, ai să vezi.

    Raspunde
  17. roscabgdn 29 Aug 2014 @ 12:52

    Am facut ce mi-am propus. L-am folosit in drum spre Ungaria.
    ruta Baia Mare – Valea lui Mihai (vama). Prin Satu Mare mi-a dat o ruta super ok. so functioneaza chiar bine. mult mai bine decat gps-ul din dotare :)

    Raspunde
  18. criserb 29 Aug 2014 @ 12:56

    @roscabgdn – și pe afară ai stat cu datele pornite sau l-ai oprit?

    Raspunde
  19. roscabgdn 29 Aug 2014 @ 13:04

    @criserb – afara nu l-am folosit. Nu-mi activasem roaming-ul si am zis sa nu risc.

    Raspunde
  20. batmobil1 23 Feb 2015 @ 16:30

    Am folosit o eu afara , in ungaria si slovenia,toate radarele si masinile de politie le a gasit.E f buna!

    Raspunde
  21. oana 17 May 2015 @ 12:49

    Am o problema cu aplicatia pot sa vad prietenii de pe facebook care o folosesc dar la contacte daca dau sa caut prietenii care o folosesc imi spune ca nu e nimeni, in conditiile in care am cativa care o folosesc. Stie cineva ce trebuie sa fac sa.mi apara?

    Raspunde
  22. Adrian 19 May 2015 @ 21:54

    salut! am si eu o problema…nu imi mai contorizeaza punctele. adica…de la 200 si ceva ( am doar 10 zile :) ) a scazut la 50 si a ramas acolo. vreo idee? ms

    Raspunde
  23. Alex 12 Aug 2015 @ 22:33

    Am si eu o întrebare daca știe cineva si poate sa ma ajute cu un răspuns repede pt ca in doua zile trebuie sa plec din țara.

    Prinții mei pleacă in Italia si nu au deloc orientare si nici nu au condus vreodată in afara tării deci sunt pierduți in spațiu .
    O sa le dau tel meu cu aplicația waze dar trebuie sa le bag credit pe o cartela pt al putea folosi si ma intreb oare cat consuma in medie sa stiu daca le va ajunge au cam 9 ore de folosit aplicația si imi este teama sa nu rămână fără credit si fără GPS ..

    Cine are cunoștințe si vrea sa dea o mana de ajutor va rog .
    Multumesc !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)