Sari la conținut

Lutul galben ne mananca

Biserica s-a hotarat ca nu mai este ok ca oamenii sa se incinereze. Vor ca toti sa ajunga in pamant pentru ca deh… este mai scump pentru om si ei o sa incaseze mult mai multi bani.

Peste tot in lume, ma refer la tarile civilizate incinerarea e permisa, la noi gata, nu mai este voie.

Nu-i pasa nimanui ca nu mai sunt locuri in cimitire, nu-i pasa nimanui ca incineratul este pana una alta o metoda mai curata si in plus nu-i pasa nimanui de dorinta omului.

De ce sa-l aruncam in mare pe cel care prefera asta cand putem sa-l bagam in pamant sa putrezeasca pe acolo…

Dar na, asta e biserica si tre’ sa ne supunem "ordinelor" lor.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Alina 31 Aug 2012 @ 11:16

    Eu nu prea le am cu slujbele si alte cutume, dar mi se pare normal ca daca ai aderat la un cult sa respecti acel cult. Si in cultul ortodox se ingroapa mortii. Asta este:). Daca erai hindu te puneau pe rug, sau mai rau, exista o religie in India care isi atarna mortii si ii lasa sa ii manance pasarile.
    Vrei incinerare, nu mai ai slujba. Asta este.

    Raspunde
  2. Ciprian 31 Aug 2012 @ 11:19

    pai nu vazusi man cum se termina articolul
    cica: “patriarhia motiveaza interventia de acum prin faptul ca va infiinta oricum cimitire proprii care vor face nevoii crescute de locuri de veci”
    si cred ca cu asta s-a zis tot ….
    nu iti dai seama:
    3 cereri la crematoriu /zi = 3 locuri in cimitr/ zi = aprox 300mil/zi (un loc de “parcare” pe veci ca medie ar fi undeva la 80-100mil poate chiar mai mult sau mai putin in fctie de oras/zona)
    Fa tu calculele pe un an :)

    Raspunde
  3. y430076 31 Aug 2012 @ 11:30

    Citind ceea ce ai scris ma speriasem, apoi am vazut ca daca te incinereaza nu mai ai dreptul la slujba. Asta e. E un risc pe care unii sunt dispusi sa si-l asume.

    Raspunde
  4. unicornul_vesel 31 Aug 2012 @ 11:42

    1. crestinismul (ortodox) nu este un cult. asa incat nu are de ce sa se comporte ca atare
    2. cutumele nu au nicio legatura cu principiile unei religii. ele nu tin de Biblie / alte carti sfinte (vezi aia cu “sfintitul / cititul pilafului” la pomeni sau alte obiceiuri barbare- dezgropatul mortilor dupa 7 ani, etc.)
    3. regulile astea aberante sunt facute de BOR, o entitate corupta (nu in sensul propriu al cuvantului, dar nici pe ala nu-l excludem), care are bugete mai mari decat un minister al dezvoltarii, care militeaza pentru indoctrinare si impunerea de reguli aberante.

    BOR-ul, prin reprezentantii sai, va veni cu tot felul de “asa da-uri / asa nu-uri” complet imbecile. Iar asta nu are de a face cu ceea ce reprezinta religia (NU cultul, ca nu e cult, oameni buni) crestin-ortodoxa.

    Raspunde
  5. Ioana 31 Aug 2012 @ 12:31

    Cum protestam? Nu mai mergem la slujbe? Nu mai cumparam lumanari?

    Raspunde
  6. Ghiocel07 31 Aug 2012 @ 13:11

    Oare preotii nu ar trebui sa se implice si in bunastarea oamenilor nu numai in bunastarea lor? In afara de slujbele de la marile sarbatori, aducerea si permiterea de inghesuiala la moaste nu am vazut ca i-ar interesa cum traiesc enoriasii. Nu am auzit sa patroneze un spital, o scoala, un centru pentru batrani….

    Raspunde
  7. Iulia 31 Aug 2012 @ 15:50

    Eu credeam ca nu era permis deloc si ca nu a fost niciodata. Apropo, cum se face la noi echivalenta ca la catolici când ceri sa te scoata de la religia ortodoxa, sa nu mai fii ca botezat si toate cele, stie cineva?

    Raspunde
  8. TyT 31 Aug 2012 @ 16:29

    Biserica a devenit o multinationala ! CEO Daniel face ce vrea el , doar partea financiara e importanta ! Se pregatesc ei de ceva!

    Raspunde
  9. Bucur 2 Sep 2012 @ 15:44

    Ce bine de mine ca nu mai apartin de biserica Ortodoxa si nu i-mi pasa de regulile lor stupide…totul pana la bani cam asa sta treaba cu biserica Ortodoxa.

    Raspunde
  10. Dan 2 Sep 2012 @ 23:34

    @Bucur- te-au dat afara cand au vazut ca nu ai promovat capacitatea?sau ai plecat tu la un alt cult care e mai permisiv cu prescolarii?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)