Sari la conținut

Cam pustiu pe litoralul romanesc

IMG_20120901_155352

Am fost de vineri pana sambata la mare. A fost vorba de un chef al burlacilor pe care am preferat sa-l facem la distanta de casa. Ceea ce s-a intamplat la chef ramane la mare. Pentru totdeauna :P

Vroiam sa va spun insa ca la Mamaia nu e asa cum spun astia la TV, sau cel putin la 1 septembrie nu era. Cu toate ca am fost in renumita statiune de la sud de constanta, ne asteptam sa fie aglomerat, sa nu ai unde sa pui un prosop. Nu a fost chiar asa, as putea sa spun mai de graba ca la Mamaia e cam pustiu.

Foarte putina lume pe plaja iar de cluburi… nici nu mai am ce zice, alea erau goale. Maxim 15 persoane erau in fiecare club in care am intrat si am intrat prin vreo 5. Pustiu…

Daca vreti sa mergeti la mare, nu va luati dupa ce zic astia la TV, mergeti pana acolo si vedeti cu ochii vostri ca o sa fie bine. Relaxare.

Preturile au mai scazut, de la 750 lei cat era un apartament pana acum, pretul lui a scazut la 300 lei. O camera de la 380 lei acum este 180 lei. La 3 stele.

Inca foarte mult dar na… astea sunt preturile, asta va spun.

Poza de mai sus e facuta la ora 15. Va pare o statiune aglomerata?

Am stat pe plaja vreo 3-4 ore, ne-am pus intr-un baldachin si am stat acolo. Cat am stat noi nu a venit nimeni sa ne ceara vreun leu. Cred ca plaja era parasita si nici proprietarii acelor zone nu erau pe acolo… in concluzie la mare e frumos. Scump dar macar nu e nebunie.

Despre mancare pot sa va spun ca e proasta. Am mancat in 3 locuri si peste tot mancarea era rea si scumpa…

Cam asta e impresia ce mi-a lasat-o litoralul romanesc dupa 24 de ore petrecute acolo. Pustiu si scump.

Drumul insa acum e mai scurt. Mai scurt daca ne referim la timp pentru ca numarul kilometrilor cam tot ala trebuie sa fie. Pe noua autostrada am facut 2 ore de la Bucuresti pana in Mamaia. Podul de la Cernavoda nu se mai plateste pe sensul mai aglomerat. Adica vineri cand am plecat nu a trebuit sa platim. Sambata cand ne-am intors si traficul era mult mai lejer am platit. O chestie interesanta si fara prea mare logica…

Aaa si un lucru nou si frumos, pontonul de mai jos. Mi-a placut.

IMG_20120901_180129

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. irina 2 Sep 2012 @ 19:43

    uite de ce n-ai platit taxa vineri si de ce ai platit-o sambata :)) http://www.realitatea.net/cernavoda-taxa-de-pod-nu-se-mai-plateste-in-weekend_978091.html

    Raspunde
  2. Vlad 2 Sep 2012 @ 21:40

    Ultima data cand am verificat Mamaia era in nordul Constantei, asa mult a cazut ? :p

    Raspunde
  3. Nadia 3 Sep 2012 @ 09:20

    Am plecat vineri de la mare si intradevar lume nu era foarte multa dar in privinta mancarii nu prea sunt de acord cu tine. Daca mananci la impinge tava, da, mancarea nu e buna dar la restaurante e ok si nici preturile nu mi se par exagerate la ea. Iar despre preturile din statiune, la ce te referi ca e scump?

    Raspunde
  4. criserb 3 Sep 2012 @ 10:33

    @Vlad – ai dreptate, m-am incurcat eu :)

    @Nadia – Nu ma refer numai la autoservire, ma refer si la restaurante, ti-am zis, in toate locurile in care am mancat, macarea era proasta si scumpa. Daca mancarea era buna nu mai spuneam ca e scumpa, dar pentru ce am mancat… era exagerat de scumpa.

    Pai nu e scump 180 lei pe noapte pt o camera de hotel? Am stat la banii astia pe coasta de azur in conditii mult mai bune…

    Raspunde
  5. TyT 3 Sep 2012 @ 11:17

    La noi preturile sunt ca la nebuni ! Din toate statiunile de pe litoral , mamaia arata cel mai bine dar e si cea mai scumpa !

    Raspunde
  6. Nadia 3 Sep 2012 @ 11:31

    :)) Probabil ai nimerit in restaurante nu tocmai ok :))) Cert este ca mie mi-a placut ( dar eu nu sunt exagerat de pretentioasa), am stat in hotel de 3 stele si am dat 120/ noapte. Mi s-a parut ok in conditiile in care nu ma duc la mare sa stau in camera si repet nu am super pretentii. Ei uite ca pe Coasta de Azur nu am fost sa vad care sunt conditiile dar cred ca la banii astia pe litorarul romanesc conditiile sunt ok.

    Raspunde
  7. criserb 3 Sep 2012 @ 11:48

    @Nadia – sa te duci pe Coasta de Azur, o sa vezi diferenta si o sa intelegi mai bine de ce zic ca la noi e scump. Nici eu nu sunt pretentios, am stat in camera cateva ore… vorbeam doar de raportul calitate/pret.

    Raspunde
  8. Alex 5 Sep 2012 @ 12:03

    Imi aduc aminte acum multi ani, cea mai buna mancare din Mamaia a fost cea de la autoservire. In rest numai fite si mancare proasta. De aia asta e al doilea an in care am tratat litoralul romanesc asa cum merita, adica cu dosul. Prefer sa merg la bulgari, unde desi a cam inceput sa se strice (ca deh, au avut bulgarii de unde invata ce e ala shmen), oricum e cu cel putin o clasa peste jegul din rromania.
    Cand la un hotel amarat din vama de zici ca pica pe tine costa minim 150 ron pe noapte, pai scuza-ma, mai pun ceva (poate nu neaparat foarte mult) si ma duc la bulgari, unde macar nu te trateaza ca si cum iti fac o favoare ca te cazeaza sau iti dau sa mananci pe banii tai …

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)