Sari la conținut

Mananci ceea ce nu iti place?

fuguScriu despre acest subiect pentru ca am un prieten ca exemplu si mai nou am inceput si eu sa testez chestiile aste, si anume, sa mananc chestii care nu imi plac, ba mai mult, la un moment dat mi-au provocat de-a dreptul sila. Si nu ma refer acolo la bucataria internationala care cuprinde multe mancaruri mai greu de digerat pentru noi romanii, ci la bucataria traditionala.

Prietenul asta al meu se chinuie de o vreme sa manance peste. El nu a mancat peste niciodata, sau poate ultima data cand a testat asa ceva a fost in copilarie, undeva la o varsta foarte frageda. Acum in schimb se ambitioneaza sa manance peste.

Pentru cineva care a mancat peste toata viata probabil e un lucru minor, chiar amuzant, dar pentru unu’ care nu a pus asa ceva in gura, usor nu e.

Unii dintre noi (din grupul nostru) facem misto de el si nu-l intelegem de ce vrea sa manance ceva ce ii provoaca sila/greata.

Eu ma gandesc ca asa e normal, daca "toata lumea" (ce nu-mi place termenul asta) mananca ceva, nu poate sa fie rau, e un lucru comestibil. Incearca, dupa mine, sa manance peste pentru ca sunt situatii in care te trezesti intr-un grup care vrea sa manance la o cherhana sa zicem si na… tu te uiti ca prostul daca nu mananci asa ceva… si incet, incet te inveti si tu cu asa ceva.

Pulpele de pui sunt ceva horror pentru mine. Nu pulpele in sine ci pielita de pe ele. De ceva timp am inceput sa o mananc. Chiar daca nu imi place si imi creeaza o stare de disconfort (cred ca psihic, ca rea nu e la gust) incerc sa o mananc pentru ca nu e normal sa o lasi in farfurie. Imi e din ce in ce mai usor. Acum sa nu intelegeti ca imi place dar, ma obisnuiesc cu ea din ce in ce mai mult si pot sa o inghit fara sa mi se intoarca stomacul pe dos.

Sunt multe chestii d’astea pe care unul sau altul nu le mananca, dar peste care, in timp, reusim sa trecem si ne mai schimbam gusturile.

Care sunt mancarurile pe care nu le puteti manca voi? Sau aveti anumite fixuri cum ca o respectiva mancare nu va place si nici macar nu vreti sa o testati? Ati reusit vreodata sa treceti peste si sa ajungeti in faza cealalta in care mancarea respectiva sa devina una din favoritele voastre?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
38 comentarii
  1. unicornul_vesel 28 Jun 2011 @ 13:17

    ficăţei.
    şi măsline. dar cu măslinele mă mai chinui înc :)

    Raspunde
  2. Amzis 28 Jun 2011 @ 13:27

    spaghete… in general paste…

    Raspunde
  3. Inuk 28 Jun 2011 @ 13:30

    – ficatei
    – patrunjel
    – marar
    – praz
    – porc
    – oaie
    – slanina

    Raspunde
  4. Cezar 28 Jun 2011 @ 14:01

    Nu mananc rosii nici picat cu ceara. In schimb mananc ketchup. :)) Acum ceva ani nu prea imi placeau maslinele, acuma nu ma mai satur de ele. Si cand eram mic, mi s-a zis ca nu mancam banane sau cirese. Acum mi-a trecut, nu exista fruct sa nu-mi placa (care se gaseste in Romania, sa specific). :D

    Raspunde
  5. y430076 28 Jun 2011 @ 14:24

    Interesant.

    Nu as pune in gura niciodata spanac, urzici, stevie, loboda.

    Raspunde
  6. vasiliu 28 Jun 2011 @ 14:40

    Mergand la un prieten ,la serviciu,am gasit alti doi prieteni,un profesor universitar si uul de liceu.
    Intreband unde-i prietenul comun.Mi sa spus ca sa dus sa prajeasca niste pulpe de pui si vine imediat.
    Daca era vorba de pulpe de pui si pentru ca-mi plac foarte mult, am asteptat.
    La venire ,prietenul, a adus un platou cu pulpe,dar erau prea mici pentru a fi de pui.Mi-am dat seama ca trebuie sa fie de la pui de balta,din care nu mai mancasem.
    Am mancat cu multa pofta,fiind foarte gustoase,dar proful de liceu,care-mi spusese de pulpe de pui, n-a mancat.
    Dupa ce am terminat tot ce era pe platou,impreuna cu celanti doi,l-am intrebat pe proful de liceu:dece n-a mancat, de frica sa nu ORACAE?
    El a crezut ca ma va pacali.
    Eu mananc tot ce mananaca si altii.N-am mancat ,pana acuma,doar viermi si insecte.

    Raspunde
  7. criserb 28 Jun 2011 @ 15:07

    Bine, bine, am inteles ca nu va plac, dar ati incercat vreodata sa treceti peste si sa incercati sa le mancati? :)

    Raspunde
  8. y430076 28 Jun 2011 @ 15:21

    Nope, de ce? Sunt atatea variante mai gustoase :)

    Raspunde
  9. criserb 28 Jun 2011 @ 15:26

    @y430076 – sunt dar nici alea care nu ne plac noua nu sunt naspa de vreme ce altii le consuma :) Noi avem o problema :P

    Raspunde
  10. Iulia 28 Jun 2011 @ 15:38

    Avocado. Nu pot , oricât as încerca.
    Când eram mica nu îmi placeau placinta cu brânza si piureul de cartofi. Acum îmi plac ambele.

    Raspunde
  11. MooNy 28 Jun 2011 @ 16:47

    Nu prea am chestii care sa nu le fi incercata macar o data, indiferent daca nu mi-ar fi placut. urasc pestele, dar mananc ton la conserva , pangasius si sport prajit.

    In schimb, ca o paranteza ontopic, pielita la pui nu e sanatoasa, e plina de colesterol si nu aduce nimic bun in corp. Eu o arunc de dinainte sa gatesc puiul.

    Raspunde
  12. jules 28 Jun 2011 @ 17:07

    Easy: supa de conopida. Niciodata. Si cind eram copil mic maica-mea facea saptaminal. Si nu mincam. In schimb mincam bataie de fiecare data si tot nu mincam. Nici acum nu o suport.
    Mai faceam figuri la urzici facute nus cum naiba, insa acum nu prea comentez.
    Picioarele de broasca sint o delicatete. Facu maica-mea la un moment dat si o prietena venita in vizita a zis ca nu pune gura pe asa ceva. Dupa vreo ora nu mai era picior de broasca prin casa. :)

    Aaaa, mai sint rosiile fierte. Cind eram mic mi se facea rau de la ele. Acum nu prea, insa am ramas cu fixul, desi mai maninc din cind in cind.

    Raspunde
  13. SIP 28 Jun 2011 @ 17:29

    In general mananc orice.
    In tinerete nu-mi placea pielita de pui si slanina.
    Acum la 57 de ani le ador …
    Culmea este ca ambele contin colesterol si nu e bine sunt constient, dar le vreu !

    Raspunde
  14. alin 28 Jun 2011 @ 17:37

    :)) Mananc orice dar sa fie cu carne de porc. Puiul(gaina) nu imi place deloc. Hai poate pulpe din cand in cand la KFC :D In schimb sa nu vad raciturile(piftia in unele zone) ca mor. Chiar daca au carne de porc. Ciorbele din frunze gen stevie,loboda , salata si din aste imi plac foarte mult :) .Bineinteles cu o afumatura de porc in ele. :D

    Raspunde
  15. alin 28 Jun 2011 @ 17:39

    A; in weekend merg la un gratar :D Deci iar carne de porc :D

    Raspunde
  16. mady 28 Jun 2011 @ 17:42

    fasole boabe…de niciun fel. desi cred ca pana la urma e doar un fix, avand in vedere ca imi place la nebunie orice mancare cu fasole verde. si sunt foarte sceptica in a incerca mancaruri exotice. poate si piciorusele de broasca sunt bune dar nu as incerca niciodata. tot fix este

    Raspunde
  17. alin 28 Jun 2011 @ 17:52

    @mady – fasolea e un deliciu :D In Oltenia i se mai spune si planta cantatoare :)) Ca vezi tu, dupa ce o mananci… incep sa iasa o gramada de sunete pin diferite parti :)) Si totusi e foarte buna daca si putina carne de porc :)

    Raspunde
  18. vlad 28 Jun 2011 @ 18:44

    nu mai manca pielea de pui..vreau sa iti citesc blogu si la 70-80 de ani:))

    Raspunde
  19. criserb 28 Jun 2011 @ 19:15

    @vlad – eu nu o mananc cu mare placere dar daca ma nimeresc la o masa cu astfel de piele, incerc sa nu fiu fitzos ;)

    Raspunde
  20. AndreaS. 28 Jun 2011 @ 19:16

    deci pielea de pui( numai gandul ca acolo au fost penele ma face sa o refuz)…nu am mancat si nu voi manca vreodata!De incercat -incerc orice fel de bucatarie…macar odata;)

    Raspunde
  21. syd 28 Jun 2011 @ 19:28

    Lapte. De cand inca eram un bebe nu am putut. De fapt, din cauza unei asistente simpatice, si o injectie cu penicilina, eu fiind ALERGIC la kktul asta, am dezvoltat intoleranta la lactoza. Din cauza asta, acuma ma chinui cu branza, LAPTE implicit nu il suport, nici macar mirosul, si apoi mancarea cu multe legume…

    Mno, de la o vreme am mai inghitit in sec si a trebuit sa o dau pe legume, ca deh! era cam greu cu ciorbe :)) dar laptele+branza raman FORBIDDEN!

    Raspunde
  22. maddy 28 Jun 2011 @ 19:58

    pot sa mananc orice. daca altora le place, poate sa`mi placa si mie.

    Raspunde
  23. pantera mov 28 Jun 2011 @ 20:39

    Nu inteleg conceptul. De ce sa te chinui sa mananci ceva ce nu-ti face placere? Mai ales daca poti alege. Si daca esti in vizita la cineva nu cred ca esti obligat sa mananci tot din farfurie daca nu-ti place.
    In special la pulpele de pui, mi-e sila de pielita pentru ca, nu stiu daca ai fost atent, majoritatea au inca pene, e greu sa le scoata pe toate. Deci pas. Le gatesc in pielita, ca sa nu se arda carnea (la cuptor) si pe urma o arunc sau o dau motanului.
    Parerea mea e ca inghitim destule rahaturi (la figurat:P) in fiecare zi, incat sa mai inghitim si la masa chestii care nu ne pica bine. Din nou, atata timp cat poti alege. Daca esti sarac lipit..cred ca nu mai prea poti face ‘mofturi’.

    Raspunde
  24. epep 28 Jun 2011 @ 20:39

    nu e rau, e chiar indicat, sa lasi pielea de pui in farfurie.

    Raspunde
  25. Simina 28 Jun 2011 @ 21:59

    Eu nu suport ficatul (desi imi place pateul), rinichiul, creierul, pipotele. Nu ma ating de ciorba de burta de nicio culoare, dar nici de vinete sau de kiwi :)) Nici pielea de pe pulpe nu imi place, poate doar daca e crocanta. Cam multe daca stau sa ma gandesc :))

    Gusturile nu se discuta. Eu nu ma satur de peste si niciodata nu am inteles de ce nu le place unora, dar nu insist pe tema :))

    Raspunde
  26. alin 28 Jun 2011 @ 22:27

    Porcul e sfant :d

    Raspunde
  27. jules 28 Jun 2011 @ 22:30

    Hai ca m-ai stirnit.
    Nu-mi place tuica neam.
    Nu vinete coapte sau cine stie cum in afara e salata de vinete.
    Nu imi placea slanina absolut deloc, insa acum, ca si SIP mai sus, mor cind o vad. Zici ca sint nebun. Asta e efectul cind te duci o veme pe alte meleaguri si singura mincare cu gust e slanina afumata. Ca peste tot in lume se face la fel.
    Dovleci, carne de porc mai nou nu prea intra. Carnea de porc de cind am laut odata de la supermarket si avea un gust de m-am jurat ca nu mai pun gura pe asa ceva.
    Si am rarit-o bine de tot cu chinezariile. Ca tot pe alte meleaguri bagam la greu si noaptea o faceam pe buda.

    Raspunde
  28. pantera mov 28 Jun 2011 @ 22:58

    @jules salata de vinete se face cu vinete coapte :P

    Raspunde
  29. criserb 29 Jun 2011 @ 00:04

    @pantera mov – ce ai facut? acum nu o sa mai manance @jules nici salata de vinete :P

    Raspunde
  30. dad 29 Jun 2011 @ 07:48

    ciorba de loboda….cea mai scarboasa si baloasa mancare ever!

    Raspunde
  31. jules 29 Jun 2011 @ 10:29

    @pantera roz da draga, insa ma refeream la vinetele facute la cuptor, tocanita de vinete etc. Stiu ca vinetele se coc, insa nevasta le foloseste in N feluri pe linga clasica salata de vinete.

    Raspunde
  32. jules 29 Jun 2011 @ 10:30

    Na ca te botezai. Sorry ! :)
    Adaug ficateii. Care inainte nu imi placeau si acum maninc, desi nu cu foarte multa pofta.

    Raspunde
  33. mo 29 Jun 2011 @ 11:45

    conopida fiarta, maslinele (altfel decat “crude”), mancare de castraveti…

    Raspunde
  34. Innocente 29 Jun 2011 @ 12:23

    creier :P

    Raspunde
  35. Alex 29 Jun 2011 @ 15:17

    Mancarea gatita! nu as mai manca asa ceva niciodata…

    Raspunde
  36. jules 29 Jun 2011 @ 17:06

    @innocente: sa inteleg ca ii maninci creierii lui Piticu ?

    Raspunde
  37. Oana 30 Jun 2011 @ 10:39

    oaie, lapte de pasare, tort de caramel.
    refuzul de a manca oaie s-a transmis de la mama… laptele de pasare e din cresa, cand m-a amenintat supraveghetoarea ca ma inteapa cu un ac imens (in ideea in care si acum imi e frica de ele) daca nu il mananc. cu toate ca eu ii ziceam ca pasarea nu face lapte. bleah.
    caramelul in general. daca mai si insiropezi un blat cu lichidu’ ala… mai bine nu.
    nici nu vreau sa incerc.

    Raspunde
  38. OnuțaDeea 27 Jul 2020 @ 18:42

    Singura mâncare care nu-mi place deloc e tocana de cartofi. O detest din cauza faptului că e prea dulce. Mai ales fără murături n-o pot mânca sub nici o formă. În schimb sunt înnebunită după pizza, sarmale, ardei umpluți și ciorbe. Mai ales fără ciorbă chiar nu pot “trăi”.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)