Sari la conținut

Martor temperatură motor aprins

De vreo două zile, când îmi pornesc mașina la -20°C, se aprinde martorul care indică “probleme la temperatura motorului”.

Las mașina să se încălzească 15-30 de minute, depinde cât timp am și apoi, când dau să plec, o opresc, o pornesc iar și totul este ok, nu se mai aprinde respectivul martor.

Aveți idee de la ce poate fi această problemă? Încă n-am ajuns cu mașina la mecanic, am să ajung cât de curând că tre’ să-i fac și revizia, dar până atunci poate mă luminează cineva.

În alte condiții nu se aprinde, nu se aprinde peste zi, când afară este mai cald, se aprinde doar dimineața când este cu adevărat frig și motorul este rece.

Am verificat dacă am antigel și este ok, nivelul este exact la mijloc între minim și maxim.

So, are cineva vreo explicație?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. cartus 25 Jan 2016 @ 16:35

    Nu e atat nivelul cat si proprietatile lui. Cauta un tester (pe la lidl era acum ceva timp) si vezi pana la ce temperatura rezista antigelul.

    Raspunde
  2. blue77max 25 Jan 2016 @ 17:12

    Nu cred ca e de vina antigelul ca si proprietati si nici ca nivel. La frigul de afara masina merge la relanti pana la 30 de min si fara antigel. Indicatorul respectiv se aprinde cand este depasita pe + temperatura optima a motorului care poate aparea din multe motive dar nu este cazul la tine. Dar cum acel senzor are o limita de + grade are o limita si de – grade pe care nu a atins o decât in aceasta perioada foarte rece. Asta nu indica probleme la masina ci iti indica ca temperatura este foarte scazuta si nu e indicat ca pleci imediat cu masina. E foarte bine ca lasi masina sa mearga la relanti inainte sa pleci dar e mult 30 de min. Sunt convins ca indicatorul se stinge si dupa 10 min de functionare daca opresti si repoenesti. Singurul dezavantaj daca o tii 30 de min e consumul suplimentar de combustibil.

    Raspunde
  3. criserb 25 Jan 2016 @ 17:12

    @cartus – Să văd dacă am de unde să cumpăr așa ceva…

    Raspunde
  4. criserb 25 Jan 2016 @ 17:15

    @blue77max – o țin și eu când cum. Depinde ce mai am de făcut prin casă, dacă îmi beau cafeaua sau nu, dacă… etc.

    Raspunde
  5. Iuliana 25 Jan 2016 @ 17:24

    La mine la Opel a aparut duminica dimineata la -18 grade o masina cu cheie = sistem antidemaraj (m-a lamurit sotul). Probabil ca la fiecare masina e altfel. Eu am rezolvat cu restart mortor. Nu s-a mai aprins apoi.

    Raspunde
  6. SIP 25 Jan 2016 @ 17:26

    Linisteste-te – vine taticu maine si aduce “scula ” + ti-o fac cadou de ziua ta !
    Ne-ar mai trebui o eprubeta cu deschiderea de 3cm, dar suntem baieti destepti si improvizam noi ceva, probabil dintr-un tub de plastic + un dop…

    Raspunde
  7. John 1 Feb 2016 @ 16:40

    Mi s-a întâmplat și mie, la o Skoda Octavia. Plutitorul de la antigel se blocase din cauza frigului (parcasem în pantă la munte), iar nivelul era spre minim. Am pornit, am încălzit motorul, după care am completat cu antigel până la nivelul maxim. Ai grijă ce fel de antigel pui, de obicei scrie pe vas G12 etc.

    Raspunde
  8. John 1 Feb 2016 @ 16:43

    @criserb – au și la NOR Auto.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)