Sari la conținut

Masina asta chiar se parcheaza singura

Priviti filmuletul de mai jos si bucurati-va. In special cei care folosesc tot felul de senzori pentru parcare.

Se pare ca Toyota chiar a reusit sa puna la punct un sistem d’asta de parcare destul de exact. Daca vedeam filmuletul undeva aiurea pe net poate ca nu vorbeam acum de el dar asa, ca-l vad facut de o persoana cunoscuta (din online) mi se pare interesant.

E interesant si in acelasi timp util pentru cei ce au probleme cu parcarea insa pentru mine personal e interesant doar din punctul de vedere, WOW, exista asa ceva :)

Eu consider ca toate sistemele astea noi te fac pe tine ca individ sa iti pierzi din indemanare, din dexteritate iar condusul nu mai este ceea ce era odata. Tot ce-i automat te face pe tine ca individ sa gandesti mai putin iar asta nu cred ca este un plus pentru tine ca om.

Nu mai stim sa franam pentru ca deh, intra ABS-ul ala si rezolva problema, habar nu mai avem sa facem o parcare din 3 miscari pentru ca acum avem senzori de parcare si ne bipaie in cap inainte sa-l lovim pe cel din spate.

Mai e si cutia automanta, cei care o folosesc mai stiu sa conduca alta masina? Doamne fereste tre’ sa duci pe cineva la spital si tu nu ai mai condus de ani de zile o masina cu schimbator manual, cum faci?

Toate chestiile astea noi, care la prima vedere ne ajuta, consider ca pe de alta parte si dauneaza. Si asa nu mai facem o adunare pe hartie, acum nu mai trebuie sa stim nimic, ca stiinta s-a gandit sa ii ajute si pe cei cu posibilitati intelectuale mai reduse… si uite asa, incet, incet o sa fim niste roboti, condusi de masini.

E parerea mea.

P.S. Multumesc Radu pentru exemplificarea facuta, chiar nu credeam ca exista asa ceva, ma gandeam ca sunt SF-uri deocamdata.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Alex Dima 18 Apr 2011 @ 13:16

    E genial sistemul. Oricum nu ai timp de parcări automate însă e fain pentru fun :)

    Raspunde
  2. Belzebut 18 Apr 2011 @ 16:30

    mi se pare ca Mercedes are chestia asta de mult

    Raspunde
  3. Andy 18 Apr 2011 @ 16:56

    Este deja de ceva vreme sistemul, si nu e singura masina dotata cu asa ceva. Exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=16Izr52lpFw.

    P.S. Filmuletul asta e din 2008 :)

    Raspunde
  4. Alexandru Savu 18 Apr 2011 @ 17:22

    Sistemul e destul de greoi de folosit.

    Mai ușor e la focus : http://www.youtube.com/watch?v=WOfTNqgqPMA

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)