Sari la conținut

Sa tin post, sa nu tin post?

Mai e o saptamana pana la Paste si vad, printre cunoscuti ca lumea a inceput sa tina post. Mi-a zis si mie Dana ca ar vrea sa tinem si noi dar eu am ratat startul de la prima ora. Am bagat 2 clatite cu ciocolata care nu cred ca sunt chiar de post.

Cat despre post eu zic ca ori il tii asa cum trebuie ori nu-l mai ti deloc. Aud ca sunt fumatori care tin postul dar la tigari nu renunta. Pai ce post mai e ala?

Sau nu renunta la sex, dar vezi Doamne mananca de post.

Chiar este peste puterea mea de intelegere asta cu postul atata timp cat nu-l tii dar totusi te dai rotund ca tu nu mananci orice.

Poate-mi explica si mie cineva…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Gerhald 18 Apr 2011 @ 13:39

    Sunt convins ca multi dintre cei care “tin” post – sau asa se lauda – fac treaba asta doar pentru ca e o treaba comerciala.

    Raspunde
  2. v9 18 Apr 2011 @ 13:49

    Fiecare tine postul cum crede de cuviinta.

    Raspunde
  3. criserb 18 Apr 2011 @ 14:17

    @v9 – nu e chiar asa, Ori e post ori nu mai e :) Pai daca eu tin post si mananc doar pui, mai e post?

    Raspunde
  4. v9 18 Apr 2011 @ 15:00

    pai numai e dar daca vrei tu pentru tine sa tii post insa nu poti renunta la carne pentru ca lucrezi intr-un domeniu care necesita multa forta fizica ce poti sa faci? Eu unu ca daca tii un post fara carne e mai bun decat deloc. Bineinteles pentru cei ce tin postul cum trebuie ei se bucura cu adevarat de masa de paste. Pentru noi ceilalti e inca o masa festiva.

    Raspunde
  5. alin 18 Apr 2011 @ 17:11

    Asa Cristi treci la postit :) . Eu tin post de o viata numai cu gratare de porc si cu mititei. A; si din cand in cand cate o bere :d . E super postul asta al meu. Aceste aberatii gen post ma fac sa ma minunez in fiecare an. Apropo cica intr-un viitor nu prea indepartat va disparea religia. In ce o sa mai credem atunci? :)) Probabil voi fi injurat acum de marii credinciosi dar cum spune si cartea de povesti numita biblia( pe care putini cred ca au citit-o dar multi fac referire la ea), sa arunce cu pietre acela care nu a pacatuit niciodata.

    Raspunde
  6. Andrea S. 18 Apr 2011 @ 20:59

    @ Alin…uite ca suntem intr-o voce la treaba asta ;)Eu mi-am ales de-a lungul timpului felul meu de credinta…fara biserica-popi…fara posturi…dar cu multa bucurie in suflet…doar odata traiesc!

    Raspunde
  7. simona 18 Apr 2011 @ 21:44

    Pai na, nu toti oamenii pot renunta la toate in timpul postului. Si atunci macar renunta la unele chestii: unii la carne, altii la bautura, la tigari sau chiar la sex. E mai usor sa te lasi de carne decat de tigari, te asigur ;-)

    Raspunde
  8. Ciupanezul 19 Apr 2011 @ 00:05

    Cand tii post inseamna:
    – fara mancare de natura animala (aici nu se include mierea);
    – fara sex;
    – fara vorbe urate, ocari si altceva de genul;
    – fara tigari si bauturi alcoolice.

    In concluzie cei care tin post sunt doar nebunii inchisi in ospicii nicidecum oamenii reali.

    Raspunde
  9. criserb 19 Apr 2011 @ 00:11

    @simona – daca nu pot renunta inseamna ca nu tin post. Postul are reguli stricte, nu si le face fiecare dupa cum vrea.

    @Ciupanezul – mai sunt man si exceptii :)

    Raspunde
  10. maddy 21 Apr 2011 @ 20:12

    cristi, daca nu esti credincios nu are rost sa tii post.

    Raspunde
  11. criserb 21 Apr 2011 @ 20:27

    Vorbeam in general, nu neaparat in cazul meu. Vorbeam despre cei care tin post si totusi fumeaza, mai e ala post sau nu?

    Raspunde
  12. baricz semina 9 Apr 2012 @ 17:12

    A tine post e un lucru mare.Trebuie să renunti la toate obiceiurile tale zilnice.Cu mincarea nu este o mare treabă deoarece se găsesc produse de post.Problema este cu faptele bune cu rugăciunile care trebuie făcute cu fumatul cu cafeaua,sexul,si multe altele care trebuie făcute.ex.să vb cu toti cei care erai supărat pe ei adică să ii cauti,să le ceri iertare si ultima săptămină trebuie să consumi doar piine neagră s-au pască si apă pină ajungi să te spovedesti si să primesti sfinta impărtăsanie.
    Si ar mai fi multe de spus .

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)