Sari la conținut

Metroul va ajunge si in Drumul Taberei

Cred ca Drumul Taberei este cea mai aglomerata zona a Bucurestiului si asta pentru ca acolo metroul nu a mai ajuns. Uite ca dupa 22 de ani de la revolutie se misca ceva. Se va face metrou si acolo.

IMG_4366

Conform informatiilor de pe forumul metrouusor.com avem asa:

Investitia este impartita in doua etape astfel:
1. Ghencea – Universitate 9km/14 statii in valoare de 623,5 mil Euro
2. Universitate – Pantelimon 8km/13 statii/depoul Valea Ialomitei in valoare de 828,3mil Euro
Daca etapa a doua Universitate – Pantelimon este mai departe de a fi realizata si nu are rost sa intram in detalii, prima etapa este intr-o faza avansata si anume adjudecarea constructorilor pentru realizarea lucrarilor de structura – galerii si tunele pentru urmatoarele tronsoane:
1. Raul Doamnei – Eroilor 2
2. Romancierilor – Valea Ialomitei

La finalul lucrarilor metroul bucurestean ar trebui sa arate ca in poza de mai jos.

file

In continuare avem cateva statii ce se vor construi.

eroilor21

orizont

academia militara

favorit

drumultaberi

drumultaberiparc

brancusi

rauldoameni

valea ialomitei

eroilor2

[via zoso]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. alin 16 Mar 2011 @ 00:21

    :)) … Nici stra-stra nepotii nostri nu vor vedea acest metrou. Este totusi posibil daca se umple Bucurestiul la primarie si la guvern si pe unde mai trebuie de niste oameni de fier care sa uite de cuvantul spaga si care cand spun ca fac ceva sa si faca… atunci poate. Dar cum porcul inca nu are aripi si deci nu zboara si cum caii nu au paste, tot ce ai prezentat tu mai sus sunt doar niste fantezii erotice de-ale domnului Udriste(director general Metrorex) si ale doamnei Nuti(ministru peste ce minister vrea ea si oricum deasupra tuturor ministrilor de pe pamant). Pentru da dupa cum stii Metrorex nu apartine de Primaria Bucuresti ci de Ministerul Transporturilor.

    Raspunde
  2. alin 16 Mar 2011 @ 00:24

    A; daca mergi la Ministerul Transporturilor (langa Gara de Nord), ai sa ramai surprins de ce harti poti vedea acolo. Este Romanica plina numai de autostrazi si drumuri expres si de mare viteza. Are niste super cai ferate are tot ce poti visa. Cum e in realitate? Varzaaaa !!! :((

    Raspunde
  3. criserb 16 Mar 2011 @ 00:29

    Man, se pare ca azi s-a semnat contractul. De data asta eu sunt mai optimist. Nu 100% dar mai mult de 50%.

    Raspunde
  4. alin 16 Mar 2011 @ 00:49

    Pai si Berceanu a semnat un contract pentru acelasi tronson cand era ministru. Si? Nu s-a facut nimic. Si inca a semnat un contract cu niste “japoneji”. Cand au vazut aia cata spaga tre sa dea au plecat. Contractul cu Vinci-Aktor pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov a fost semnat de acelasi brav ministru. Oficial aia au plecat pentru ca nu au gasit finantare. In realitate nu au vrut sa dea aceeasi imensa spaga. O companie ca Vinci nu seamana cu PA&Co a lui Costel Casuneanu care da spaga ca sa nu faca nimic si ia gramezi de bani de la statul asta de 2 lei. Iti pot da destule exemple cu proiectele marete ale guvernarilor de dupa ’89. Stii ce le-a casunat mai nou celor de la guvern? Sa construiasca o hidrocentrala la Cluj pe Somes. Stii care ar fi rolul acestei hidrocentrale? Sa consume excesul de energie produs de Nuclear Eletrica Cernavoda. Nu e ciudat? Sa faci o hidrocentrala care sa consume curect. Pai daca ar fi ei cinstiti stiind ca Romania produce curent de 3 ori mai mult decat consuma nu crezi oare ca ar trebui sa il folosim noi cetatenii? Pai nu. Pentru ca iar intervine sublimul cuvant spaga. Mai bine consumam gaz de la Petrom si si de la Transgaz pe o gramada de bani, decat sa folosim curent electric ieftin de la Hidro/termo/nuclear centralele alea facute de un cizmar cu 4 clase care s-a gandit sa le faca.

    Raspunde
  5. Andy 16 Mar 2011 @ 09:24

    Cristi, chiar crezi ca se va face ceva? In 20 de ani nu te-ai obisnuit sa vezi contracte semnate fara sa se faca ceva ?

    Raspunde
  6. Andrea S. 16 Mar 2011 @ 13:35

    ah Cristi – cred ca tu dispui de un surplus de optimism…si cred ca de la tine se molipsesc astia de nu fac nimic ;) Tu vezi deja 50% – ei cred ca il vad deja 100% realizat de asta nu mai fac nimic ;)

    Raspunde
  7. Ghiocel07 16 Mar 2011 @ 13:51

    Nu stiu de ce incepem o suta de lucrari si nu terminam nimic. Nu e normal sa incepi una si s-o duci la capat? Asta numai asa sa se poata lauda ministrii in conferinte de presa ce mai fac si ce mai dreg….cat sunt ei de performanti. Mi-e cam lehamite

    Raspunde
  8. Cristina 16 Mar 2011 @ 18:59

    Si chiar daca au semnat, si chiar daca se apuca de construit… o sa dureze si asta cel putin ca ala din bucurestii noi, care cred ca a facut 10 ani de cand tot l-au inceput si nu l-au terminat :|

    Raspunde
  9. alin 16 Mar 2011 @ 22:55

    Sa nu uitam ca tunelurile sunt facute tot de cizmarul cu 4 clase pe tronsonul 1 Mai- Laromet(Bucurestii Noi). Astia in 20 de ani nu au fost in stare sa tencuiasca aceste tuneluri si sa faca gaura catre suprafata. Nu degeaba a zis Nicu Ceausescu cand a murit, cum ca astia nu vor fi in stare sa varuiasca ce a construit ta-su. Si mare dreptate a avut.

    Raspunde
  10. vafanculo 20 Mar 2011 @ 02:20

    keep dreamin…si se va face dupa ce vor termina de curatat galeriile vechiului metrou care se vor surpa la “ala mare” sau in paralel?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)