Sari la conținut

Mi-e frig si vreau caldura

Nush cum e la voi prin case dar la mine de vreo 2 zile e cam frig. Mai frig de cat mi-a fost in toiul iernii cand vorba aia, eram multe grade sub minus afara. Dar atunci dadea RADET-ul caldura. Acum se pare ca nu mai dau :(

Eu as vrea caldura, multa caldura sa pot umbla in maneca scurta prin casa. Nu-mi place frigul si mai ales in casa.

Noroc cu aerul conditionat care functioneaza. L-am pus pe 31 de grade si acum imi e bine. Dar parca tot mai bine era daca dadeau astia caldura.

E pacat sa ne imbolnavim acum cand vine vara…

E foarte idiot sitemul asta, daca 3 zile la rand sunt temperaturi sub nush cate grade afara pornim caldura. Pai de ce sa ii dai drumul peste 3 zile cand mie imi e frig acum? Peste 3 zile o sa fie cald iar atunci o sa dea caldura degeaba :(

Cine naiba a inventat acest sistem nu prea era sanatos la cap. La ce ajut pe cineva caldura peste 3 zile?

P.S. Si la voi e la fel de frig in casa? Nu ma incalzeste cu nimic daca asa e, dar de curiozitate. Poate voi aveti caldura si eu nu.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. pantera mov 9 May 2011 @ 00:55

    nici la mine nu mai e, de vreo 2 saptamani, si zilele astea a fost intr-adevar frig, ca in nici o zi de iarna. sistemul e cum e probabil pentru ca nu renteaza pentru ei sa dea drumul pentru o zi-doua si apoi sa opreasca iar. in plus, multi prefera sa economiseasca :D
    eu am caldura subventionata de la primarie, deci sunt in tabara ta :P vreau caldura.

    Raspunde
  2. Iulian 9 May 2011 @ 01:13

    Avantajul centralei termice de apartament. I-am dat drumu de 2 zile, ca nu se mai putea, 17 grade in casa. Intre timp, ieri am racit cobza.

    Raspunde
  3. SuZy 9 May 2011 @ 02:49

    Ciudat sau nu, atunci cand mi-am inceput cautarile pentru un apartament, mi-am impus sa aiba macar un AC. Oh well, mi-am gasit unul si cu AC si cu centrala termica proprie :D Asa ca nu, la mine nu e frig :)

    Raspunde
  4. maddy 9 May 2011 @ 08:30

    am centrala pe gaz si noaptea ii dau drumul. e prea frig ca sa stau asa.
    din pacate sunt multi oameni care pun banii (sau mai bine zis lipsa lor) in fatza sanatatii. daca acuma s`ar da drumul la caldura intr`un bloc iti garantez ca peste jumatate dintre locatari ar fi disperati si ar prefera sa mai puna o vesta pe ei decat sa aiba caldura. in halul asta s`a ajuns in tara asta.

    Raspunde
  5. SIP 9 May 2011 @ 09:05

    Trebuia sa-ti pui centrala termica, doar sti cum e!
    La noi e cald cand vrem .
    Ii dau dreptate intrutotul lui maddy, cu siguranta marea majoritate nu doreste sa se dea drumul la caldura de la termoficare.
    Lumea e saraca !
    Sfatul meu, mai adauga o haina doua peste tricou …

    Raspunde
  6. pitikut 9 May 2011 @ 10:15

    Eu am centrala de bloc iar ieri cand ajunsesem acasa am ramas suprins ca i-au dat drumul si era bine si cald in casa.

    Raspunde
  7. Marian 9 May 2011 @ 11:07

    Iti recomand cu caldura sa inveti tehnicile de meditatie Tummo pentru a te incalzi din interior :)

    Raspunde
  8. rprecu 9 May 2011 @ 11:14

    Eu mi-am cumparat radiator :) de vis!

    Raspunde
  9. criserb 9 May 2011 @ 11:15

    @Marian – nu crezi ca e mai ok sa dau drumul la AC sau sa bag un calorifer in priza?

    @all – Partea cu centrala proprie e buna in astfel de situatii. In rest mie nu-mi place. Cand dau drumul astia la caldura imi e bine, chiar foarte bine, pot sa stau chiar si cu geamurile deschise. Nu-mi place centrala proprie pentru ca nu prea imi vine sa o las pornita cand nu sunt acasa. Nu ma simt in siguranta. Iar atunci, cand ajung acasa e cam frig :(

    In plus, am vazut ca la cei care au centrala e mai frig un unele camerea, tind sa faca economie, sa foloseasca caldura doar in zonele in care stau. Cand ma duc eu la ei, in general in camera in care dorm e frig si asta nu-mi place :( Nu ai cum sa incalzesti o camera instant.

    Eu prefer incalzirea centrala, inca e ok ca si pret si e cald in toata casa.

    Raspunde
  10. mircea 9 May 2011 @ 23:25

    cristi cei care au centrala in care e mai frig in unele camere si au un consum exagerat de combustibil sti a cui e vina, nu e cazul tau, tu ai cu cine// centrala e facuta sa o pornesti si atat, nu ii trebuie supraveghere, are vreo 3-4 sisteme de siguranta; in plus daca ii pui un senzor afara stie si cat sa incalzeasca in casa// sa nu iti mai spun ca exista si sisteme legate la calculator si net pe care le poti porni de la birou :)

    Raspunde
  11. SIP 10 May 2011 @ 13:15

    @mircea – Stie, doar ca domnul vrea 30 de grade si noi ne multumim cu 21 . Eu nu consider ca iarna trebuie sa stai in maneca scurta, fara maieu !

    Raspunde
  12. liana 10 May 2011 @ 15:05

    Centrala mea e setata la 23 de grade ( eu as vrea 25 dar nu stau singura si nu mi se permite din motive de “canicula” !).
    Termostatul e-n dormitor asa ca acolo e cel mai cald .N-o opresc decat cand vine vara intr-adevar! De fapt nu umblu la ea deloc , nu-i schimb temperatura pe ore sau zile, interesul meu e sa am cald in casa permanent , cand vin sa fie ok , nu sa intru in pestera…
    Din pct de evdere al sigurantei n-ai de ce sa-ti faci griji .Evident ca trebuie verifificata o data pe an , are niste filtre ,etc. altfel nu-i bai chiar daca se opresc gazele , apa ori curentul.
    As muri sa stau acum la 17-18 grade , eu opresc centrala( de fapt faza cu caldura )in momentul in care afara sunt peste 23 de grade .

    Raspunde
  13. deny 5 May 2014 @ 19:43

    eu sunt racita moarta din cauza aerului conditionat stau cu bunica si ma obliga sa stau in sosete si pijamale 5grade ,inghdet ce ce sa fac

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)