Sari la conținut

Mi-e sila de mitingul USL

umbrelaCa sa fie clar de la inceput, mi-ar fi sila si de un miting PDL, sa nu credeti cumva ca fraternizez cu unii sau alti.

De ce imi e sila? Hai sa va povestesc punctul meu de vedere, in cateva cuvinte.

1. Sa presupunem ca oamenii n-au fost platiti sa vina pe National Arena.

Niciun partid din tara asta nu merita sa adune atatia oamenii in jurul lui. Ce naiba au vazut astia la USL. Ce le-a dat USL-ul de-a lungul timpului? Promisiuni, pai asta le-au dat cam toti si fapte… nimic. Poporul roman este foarte usor de prostit, au venit cativa politicieni smecheri, le-au zis hai la Bucuresti ca va dau o gaina in schimb si oamenii s-au supus. Asa cum se supun in fiecare zi la bataia de joc la care se supun.

Nu cred ca as mai gasi vreo explicatie pentru situatia in care oamenii n-au fost platiti sa vina la Bucuresti asa ca schimbam acum putin discursul si presupunem ca oamenii aia au luat bani.

2. Presupunem ca oamenii au fost platiti sa vina la Bucuresti

Pai daca au fost platiti sa vina, si-au pus botul pentru 20-30-100 lei atunci isi merita soarta. Merita sa traiasca in mizerie asa cum au trait pana acum, merita sa n-aiba ce pune pe masa, merita sa aiba in continuare ceea ce au acum pentru ca nu-si doresc mai mult.

Mai citim si noi presa si n-am vazut asa ceva niciunde in lume. Sa vina la o manifestare politica mai multi decati au fost vreodata la un concert, competitie sportiva sau un eveniment cultural este aberant.

In plus, daca aia au fost platiti, faceti voi un calcul simplu si vedeti cati bani au bagat partidele in imaginea asta falsa. De banii aia puteau face un spital, o scoala sau poate chiar un spital si o scoala, sau asfaltau un drum. Puteau scrie pe el apoi "Asfaltat de USL" si efectul era altul.

Asa… s-au blocat niste strazi, s-au deplasat niste oameni aiurea prin tara si cam asta a fost tot.

Pe langa asta, au scos copiii de la scoala si i-au dus pe stadion. Sa iasa la numar. Ce rol aveau copiii aia acolo, nu era oare mai util pentru ei sa invete ceva? Stim ca nu invata, stim ca iau BAC-ul sub 50% si cu toate astea, un partid, considera ca este mai util pentru ei sa-i duca la defilare.

Asta este oare partidul de care avem nevoie in continuare? Un partid care isi bate jos de generatia viitoare asa cum si-au batut joc si comunistii? Imi aduc aminte ca atunci se mergea cu scoala la defliare, acum ar trebui sa traim alte vremuri. Dar… se pare ca nu este chiar asa.

Cam atat, nu are rost sa va zic mai multe, cred ca ati inteles ideea.

[poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Cristi Piticu 17 Oct 2012 @ 22:50

    am pe cineva in familie care lucreaza la stat.
    au venit sefii astazi si i-a obligat sa se duca la miting.
    nu tu bani nu tu gaina… s-a facut o lista cu cine nu a vrut sa mearga…

    Raspunde
  2. TyT 17 Oct 2012 @ 22:57

    Miting-urile sunt la moda peste tot in lume . Sa vezi la americani ce miting-uri se fac , asta al nostru e minciuna !

    Raspunde
  3. criserb 17 Oct 2012 @ 23:00

    @Cristi Piticu – asta e si mai trist, cei de la stat sunt platiti de noi…

    Raspunde
  4. Pitikut 18 Oct 2012 @ 10:18

    Vazusem ieri sau citisem undeva ca din arad plecau vreo 10 autocare pline sa duc lume la mitingul USL.

    Raspunde
  5. raul 18 Oct 2012 @ 10:52

    @pitikut… pai cu ce vrei sa mearga din arad? pe jos?

    problema nu este ca veneau cu camioane, bicicleta, etc. cine a organizat mitingul normal ca le a pus la indemana autocare. problema este ca lumea pur si simplu a venit. adica trebuie sa ai o oarecare inteligenta sa crezi ca cineva din actuala guvernare/putere/parlament/oameni politici, etc. vrea sa faca veva pt tine tine.

    nesimtirea lor este atat de mare (a oamenilor politici) incat pur si simplu ar trebui sa ti se faca scarba.

    @Criserb: mai, daca nu au fost platiti, majoritatea au venit ca sa protesteze impotriva lui Basescu. Acum daca USL ul este ‘cel mai infocat dusman’ la astia au venit..

    Raspunde
  6. dragos 18 Oct 2012 @ 13:55

    Partea cu copiii mi-a placut, mare dreptate ai acolo

    Raspunde
  7. Ciupercutza 18 Oct 2012 @ 14:06

    Sunt oameni din provincie care n-au vazut niciodata capitala. Si s-au bucurat de o excursie cu transport si masa asigurata (ca nu pot sa cred ca nu le-au dat macar un biscuit…)
    Altfel nu pot sa-mi explic de ce a venit atata lume la miting. Adica pot sa explic, dar nu vreau :) Ca mi-as da seama cata lume poti sa prostesti cu 100 de lei…

    Raspunde
  8. criserb 18 Oct 2012 @ 16:42

    @Ciupercutza – pentru multi oameni din tara asta 100 lei este o suma mare. Iar pentru politicieni un nimic. Este logic ca cei care n-au pot fi cumparati foarte usor. Pacat ca nu-si dau seama ca au fost cumparati la fiecare alegere si acum le este la fel de rau. Romanul nu prea este invatat cu “investitia pe termen lung”… dar cum sa fie, daca el nu are ce baga in gura? :(

    Raspunde
  9. katy 18 Oct 2012 @ 17:48

    1. Nu cred că au fost plătiţi, unii sunt membri de partid, alţii au vrut sa facă o plimbare gratuită la Bucureşti. Mulţi oameni lucrează pe 30 de lei pe zi, aşa că daca ar fi platit, cred ca stadionul ar fi fost neîncăpător pentru câţi ar fi dorit să vină.
    2. Ca să pleci cu un grup de copii in excursie ai nevoie de n aprobări. Este interzisă prin lege participarea cu copiii la astfel de evenimente, niciun director si niciun profesor nu ar risca sa-şi piardă locul de muncă. Dacă au fost şi copii, altul a fost modul de cooptare, nu prin şcoală.
    3. Există o categorie destul de largă care a fost lovită dur de regimul Basescu, aceştia nu au venit pt. USL, au venit pt. că sunt împotriva PDL. V-ati gândit vreodată cum este să trăiesti din 700 lei pe lună? Sigur ca nici USL nu o să le ofere mai mult, dar momentan îşi varsă şi ei furia pe cei pe care îi consideră vinovaţi …

    Raspunde
  10. mircea 18 Oct 2012 @ 21:57

    a fost in jur de 125- 150 lei in functie de cel ca i-a racolat local. s-a promis si haleala dar…….. nu s-a dat :D erau foarte ofensati. si ce mai fauna a fost …….. la 10 insi abia scoteai 140 IQ. din pacate asta e democratia. un om care gandeste cum trebuie nu are nici o sansa.

    Raspunde
  11. Crox 19 Oct 2012 @ 10:37

    Haideti sa privim si partea buna a lucrurilor: shaormeriile din zona au prosperat in ziua “Congresului USL”.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)