Sari la conținut

Mult contestata lege care interzice dronele

dronele-sunt-interzise1

Ca mai toata lumea am aflat si eu de legea care interzice dronele de la Razvan, el fiind unul din cei care are una si pe care il urmaream cu interes de fiecare data cand mai facea cate un filmulet. Ba chiar si-a facut un site dedicat filmarilor aeriene site pe care il urmaream de asemenea.

Dupa cum stiti si eu intentionam sa-mi iau o astfel de drona, doar ca inca n-a venit momentul pentru asta.

Acum insa, dupa noua lege nu cred ca o sa-mi mai iau, pentru ca ar fi inutil sa-mi iau o drona cu care sa nu mai pot filma din cauza ca legea s-a schimbat si acum este interzisa filmarea cu drone.

Asta este legea, o luam asa cum este.

Am tot stat sa ma gandesc daca este buna sau nu si am ajuns la concluzia ca rea nu este. Chiar daca eu, Razvan sau altii pasionati de filmari si fotografii am folosi drona in scopuri “artistice”, ca sa le zicem asa.

O astfel de drona este si periculoasa in mana celor care si-o iau cu alte scopuri. Ar putea cu ajutorul ei sa filmeze in casele oamenilor, ar putea “sa va patrunda” pe geam in cele mai intime momente ale voastra iar pozele realizate ar putea sa devina publice.

Apoi ar putea sa fie folosite la spionaj si la multe alte chestii asemanatoare.

De asemenea o astfel de drona, scapata de sub control devine periculoasa.

Astea ar fi partile rele, partile bune, cele “artistice” se pare ca nu o sa mai poata fi realizate fara o apobare in prealabil. Totusi cei care vor sa foloseasca drona in continuare, in scopuri normale, pot sa o faca, dar o sa fie destul de complicat, stiti voi cum este cu autorizarile la noi, cu timpul de asteptare pana ele sune aprobate, etc.

Partea proasta este ca unii si-au luat deja, asa pentru a-si satisface un hobby si nu prea mai au ce face cu ele, sau o sa le foloseasca pe propria raspundere, fara sa ceara aprobarea nimanui…

Voi ce parere aveti, este o lege menita sa ne protejeze sau este o decizie absurda a autoritatilor?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. ionut_d 27 Jan 2014 @ 09:00

    Cica cei care au initiat legea asta fac parte din grupul care isi bani(spagi) de pe urma “construirii” autostrazilor si cica ar fi fost filmate chestii de pe “santiere” cu ajutorul dronelor. Vobeste lumea…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)