Sari la conținut

Muzeul Militar National Bucuresti

In weekend am auzit nush ce zvonuri pe twitter cum ca la Muzeul Militar ar fi ceva eveniment. Nu mai retin despre ce era vorba, important e ca am fost pana acolo. Cum noi am ajuns la 5 evenimentul se sfarsise :( Nu ne-am suparat foarte tare, am intrat in incinta muzeului si am facut poze.

muzeul-militar-bucuresti-16

Imi aduc aminte din copilarie de acest muzeu, l-am vizitat prima data cred ca pe la 10 ani. Unchiul meu m-a dus sa-l vad, mi-a povestit tot ce se putea povesti despre fiecare exponat, tin minte ca am stat o zi intreaga acolo, nu ca acum, cand nu am stat mai mult de 20 de minute. (asta pentru ca la ora 5 se inchidea si noi am ajuns la 5 fara 20)

Ne-am invartit prin curte si am pozat tot ce se putea poza, va las sa admirati pozele, sper sa va placa desi nu sunt din cele mai reusite poze ale mele :)

muzeul-militar-bucuresti-17

muzeul-militar-bucuresti-01

muzeul-militar-bucuresti-02

muzeul-militar-bucuresti-03

muzeul-militar-bucuresti-04

muzeul-militar-bucuresti-05

muzeul-militar-bucuresti-06

muzeul-militar-bucuresti-07

muzeul-militar-bucuresti-08

muzeul-militar-bucuresti-09

muzeul-militar-bucuresti-10

muzeul-militar-bucuresti-11

muzeul-militar-bucuresti-12

muzeul-militar-bucuresti-13

muzeul-militar-bucuresti-14

muzeul-militar-bucuresti-15

O sa-l revizitam cu siguranta intr-o zi cand nu o sa mai ajungem chiar la inchidere, cred ca merita vazut din plin.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. amzis 13 May 2010 @ 00:27

    frumos

    Raspunde
  2. Itmadness 13 May 2010 @ 04:46

    Acusica ruginesc toate sau urmeaza sa fie vandute la fier vechi…

    Raspunde
  3. mybrainquit 13 May 2010 @ 09:40

    Katiushka, mortiere grele, T34…. Misto, piese vechi din al 2-lea razboi mondial. In ultima poza nu stiu ce tancuri sunt…T72?

    Raspunde
  4. Ave 13 May 2010 @ 12:54

    @mybrainquit: da, sunt 3 bucati T-72 daca ma mai ajuta memoria.

    @criserb: frumoase pozele. Din pacate starea actuala a exponatelor (si nu ma refer doar la cele pe care le-ai prezentat aici, ci la toate, inclusiv cele din pavilioanele central, aero – cel din spate, in mijloc – si uniforme si armament – in spate, stanga) este o oglinda fidela a aprecierii pe care romanii, ca natie, o acorda istoriei lor. Am avut ocazia sa vad pe un forum romanesc o comparatie de cum arata un motor de Fockewulf 190 dintr-un muzeu german si cum arata un motor de IAR-80 din acest muzeu. Voi spune doar ca motorul ala ar fi putut fi montat pe un avion si pus la munca. Iar cand un grup de machetisti entuziasti s-au oferit voluntari sa restaureze macar exponatele din curte – cele pozate de tine – au fost refuzati pe motiv ca “nu permite legea, ca trebuie sa aiba patalama de restaurator acreditat de ministeru’ lu’peste prajit” si altele asemenea. Dar nu mai comentez, ca iar ma apuca plansul :((

    Sper doar ca si peste 10 ani sa mai putem vedea aceste exponate live, nu doar in pozele tale (si ale celor care au mai dat cu pozograful p-acolo).

    Iar daca vreti niste lectii foarte interesante de istorie militara, va recomand sa mai dati cu un ochi pe la cei de la Cartula, pentru ca daca vor repeta expozitia de machete de anul trecut aveti sansa sa puteti intalni niste oameni extrem de pasionati de acest hobby si care implicit cunosc si istoria tuturor masinariilor ale caror machete le construiesc…

    Raspunde
  5. Ave 13 May 2010 @ 12:55

    In raspunsul anterior voiam sa spun ca motorul de Fw 190 poate fi pornit in orice moment, si nu cel de IAR. :(

    Raspunde
  6. Ghiocel07 13 May 2010 @ 14:28

    A fost ziua portilor deschise. Am impresia ca si la sfarsitul acestei sapatamani este ceva de genul acesta in Bucuresti.

    Raspunde
  7. criserb 13 May 2010 @ 19:20

    @Ave – 10x pentru informatiile oferite. Din pacate nu cred ca o sa vedem exponatele alea prea curand restaurate, nu e important pentru acest popor, asa cred ai de sus. Am fost si eu prin multe muzee ale europei si asa cum spui, exponatele de acolo “ar porni” la prima cheie :)

    E bine totusi ca exista acest muzeu, putem sa ne clatim ochii cat de cat si sa ne facem o privire asupra vremurilor de altadata… E mult mai placut sa inveti despre istorie atunci cand vezi ceva decat din carti. Cel putin mie imi place mai mult, imi e mai usor sa asociez evenimentele.

    Cat despre siteul celor de la Cartula il stiu de ceva timp, ai uitat ca si eu sunt intr-un fel pasionat de machete? :)

    Raspunde
  8. Ave 13 May 2010 @ 19:32

    Banuiam ca stii, dar sper sa le fie de folos si altor cititori ai blogului tau.

    Iar daca vrei sa mergi prin tot muzeul, iti recomand sa-ti rezervi macar cateva ore (daca nu chiar o zi intreaga), pentru ca daca stai sa citesti materialele de la fiecare colectie / diorama in parte n-o sa-ti dai seama cand s-a inserat afara :)))

    /me patit la una dintre vizite, iar la expozitia celor de la Cartula a stat peste 2 ore, pentru “o sufragerie mai mare” si niste oameni deosebiti!

    Raspunde
  9. Bogdan Epureanu 16 May 2010 @ 02:49

    Chiar sa stii ca merita vazut mai pe indelete. :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)