Sari la conținut

Cu ce drept va plangeti?

De cateva zile am observat tot felul de oameni ca se plang pentru ca:

si probabil ca mai sunt masuri anticriza…

Eh, ii aud pe unii ca se plang acum, dar dupa alegeri imi radeau in fata, ca ei l-au votat pe Basescu si uite ca au castigat.

P’astia de mai sus ii rog sa nu se mai planga, sa se bucure, visul lor de abia acum se indeplineste. Sa fie mandri de felul cum ii reprezinta alesii lor… pana la urma primesc exact ceea ce merita.

Niste masuri dure trebuie luate, fie ca ne place, fie ca nu… Nush care din masurile de mai sus va deranjeaza mai mult dar daca astea nu va plac hai sa auzim niste alternative, macar teoretic, pentru ca practic situatia o sa ramana la fel. Parlamentarii o sa ia masa cu 6 ron pe zi, o sa se plimbe cu masini scumpe, o sa arunce cu bani in stanga si in dreapta, bineinteles, in interesul poporului, cum altfel? iar noi… noi o sa vedem.

Deci va rog… cei ce v-ati facut cu mana voastra aceasta soarta, nu va plangeti… sunteti penibili!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
27 comentarii
  1. Itmadness 12 May 2010 @ 19:12

    Foarte corect si sa nu uitam ca avem un presedinte ales de “Diaspora”. Sa vina cei din Italia,Spania,Frante etc. care au votat sa stea aici…

    Raspunde
  2. epep 12 May 2010 @ 19:26

    Cunosc oameni care cu 2 ani in urma sustineau sa votam PDL pt ca vor avea grija de profesori, medici…ca ei vor creste pensiile si salariile, iar acum …ce crestere, ce marire, chiar micsorare.
    Ai mare dreptate!!!

    Raspunde
  3. Ghiocel07 12 May 2010 @ 19:31

    Am mai auzit una la TV. Va creste si contributia angajatorului si a angajatului la CASS.

    Raspunde
  4. Alina 12 May 2010 @ 19:49

    Eu sunt din “Diaspora” si nu l-am votat pe Basescu :)
    Problema majora nu este ca se iau aceste masuri, ci daca se va face ceva cu banii aia. Cred ca toata lumea ar fi dispusa sa stranga cureaua daca ar stii ca banii ajung unde trebuie.

    Raspunde
  5. criserb 12 May 2010 @ 20:44

    Hai sa fim seriosi, stim prea bine ca banii nu vor merge acolo unde e nevoie de ei, vor merge in alte parti…

    In plus de ce naiba nu se impoziteaza bisericile? Astia nu sunt bugetari? Ei fac ce vor cu banu’ pe care-l iau de la credincios, nimeni nu-i intreaba de el…

    Cititi postul asta, sunt convins ca nu stiati toate chestiile de acolo.

    Raspunde
  6. Alina 12 May 2010 @ 20:57

    Hehehe, de cand militez eu pentru o lege ca in Germania…
    Cine se vrea credincios sa plateasca 7-9% din salariu la biserica, iar biserica sa fie total independenta de stat, nu ca acum, cand primesc salarii de la stat…

    Raspunde
  7. Itmadness 12 May 2010 @ 21:07

    Apropo: Jos ESCU!!!

    Raspunde
  8. Thea 12 May 2010 @ 22:27

    Din nefericire problema in Romania e mai mare decat un anumit partid sau o anumita persoana – e o problema de mentalitate. Pe scurt, cei mai multi vor sa castige cat mai mult si cat mai usor, pe ideea carpe diem! Principiul merge la cetateanul obisnuit, dar cand vine vorba de guvernanti si persoane la conducere ar trebui sa se aibe in vedere o strategie mai de durata si sa se analizeze deciziile bine inainte sa fie luate.

    La noi la putere cand ajungi nu stii cum sa-ti faci plinul cat mai repede, sa-i ajuti pe ai tai si daca e posibil sa-ti mai asiguri un mandat. Se adopta tot felul de legi si ordonante care ajung sa fie revocate, se adopta cresteri salariale/de pensii/tot felul de achizitii etc ce dupa se trezesc ca nu vor putea fi acoperite si tot asa. Nu exista plan – fiecare in legea lui.

    Daca se luau masuri mai repede nu se ajungea aici dar acum faptul e consumat. La noi cand e an electoral se inchide tara. Eu personal nu am votat fiindca toti sunt la fel la urma urmei. Sa iei masuri anticriza (mai mult sau mai putin dure) e un fel de sinucidere politica deci nimeni nu se inghesuia. Situatia ar fi putut fi mult mai buna, da – daca ar fi fost gestionata in totalitate de straini.

    Raspunde
  9. Alina 12 May 2010 @ 22:38

    Eu as avea o solutie pentru mamici.
    Aici(Franta) o bona este la 3-4 copii(depinde de varsta, nu poate sa aiba 4 bebici de aceeasi varsta, trebuie sa aiba varste diferite). Deci statul in loc sa plateasca 3-4 mamici, plateste o bona. Deci castiga impozitele de la 2 salarii de mamici.

    Raspunde
  10. Pavel 12 May 2010 @ 23:02

    Eu ma pup singur ca nu am mers sa votez :))

    Raspunde
  11. Iulian 13 May 2010 @ 00:07

    de ce te pupi singur? nu te afecteaza deloc situatia asta? traiesti pe Luna sau cum?

    Raspunde
  12. octavian 13 May 2010 @ 00:25

    Dragilor,

    Băsescu a fost votat de 6 milioane de români, nu doar de diasporă. Abia acum am înțeles ce vroia să zică Băse cu sloganul: “Să trăiți bine!” – banii nu aduc fericirea, așa că… :D

    Fericiţi cei săraci cu duhul, fiindcă a lor este împărăţia Cerurilor.

    Raspunde
  13. Alina 13 May 2010 @ 00:27

    Sau aplicam solutia implementata de Franta, tara cu cea mai mare natalitate din eu.
    – ofera 180 de eur daca angajezi cu carte de munca o bona. O bona paote avea max 4(dar nu bag mana in foc si mi-e lene sa caut), cu alte cuvinte fie dai 600eur la negru, fie 800eur cu carte de munca.
    – ofera micsorarea impozitelor pe venit in fct de numarul de copii, cu alte cuvinte parintii iau salariu mai mare. La 3 copii impozitul devine aproape 0.
    – alocatiile sunt progresive pana la 3 copii, de la al patrulea practic nu mai primesti nimic in plus, altfel stopand fenomene gen tigani.
    – ofera cursuri pentru asistentele maternale si un sistem de localizare , de ex daca cauti bona te duci la primarie si ceri cine e afiliat la localitatea ta. Nu este un sistem foarte sigur, evident ca de cele mai multe ori se merge pe cunostinte, dar este mai mult decat nimic.
    – maternitatea este platita 100% doar primele 4 luni, pana la 1 poti lua fara plata.

    Raspunde
  14. amzis 13 May 2010 @ 00:29

    ce jos escu,beshescu,etc. JOS BASESCU SI CU PRIETENUL LUI GAY, BOC !

    Raspunde
  15. valentina 13 May 2010 @ 11:33

    offf, o luam de la capat….
    chestia asta “cei care l-au votat pe Basecu sa nu se vaite” e total bullshit. daca il votam pe Geoana crezi ca era situatia altfel, crezi ca ei mareau salariile cu 25% ? raspunsul este NU!
    Tara este in cadere lipsa chiar daca la conducere este Basescu sau era Geoana, tara asta nu produce nimic.

    Si in legatura cu bugetarii se vaita de mama focului ca o le scada salariile de 25 % sunt curioasa care ar fi solutia lor? Nu stiu daca ei realizeaza ca din sistemul privat au ramas fara locuri de munca atatia oamnei, ei ce vroiau sa stea linistiti cand noi ceilalti ne chinuim sa ne gasim de munca sau sa pastram locul actual de munca, sa nu mai vb de faptul ca ei primesc pe langa salariul de baza, primesc al 13-lea salariu (unui primesc si al 14-lea salariu) stimulente( desi cei care au contact direct cu sc-urile isi burdusesc buzunarele cu spagi), prime de vacanta ( unii din sistemul privat nici nu stiu ce e aia prima de vacanta) bilete de vacanta la preturi de r*hat ( 7 zile pe litoralul romanesc cu 3 mese pe zii 250 lei- cine plateste difernta? )

    P.S. desi avem pareri diferite despre app orice :)) de la animale la politica imi face mare placere sa iti citesc blogul. :-\”

    Raspunde
  16. criserb 13 May 2010 @ 11:45

    @Valentina – Hai sa-ti zic cum vad eu lucrurile. Cand oameni l-au ales pe Basescu a 2-a oara stiau exact cum o sa fie, au avut experienta primului mandat. Au votat in cunostinta de cauza ;)

    Daca il alegeam pe geoana e FOARTE posibil sa fi fost la fel. Dar nu avem de unde sa stim. Nu ne-a aratat de ce e capabil. Deci existau sanse sa fie mai bine…

    Dar cand votezi pe unu care stii ce-i poate capu’ si apoi te plangi…

    Si eu sunt convins ca trebuie luate niste masuri dar de ce oare ma indoiesc ca orice masuri se iau noua o sa ne fie rau iar situatia economica nu o sa se schimbe, o sa mearga tot in jos. Toe efortul pe care-l va face populatia o sa fie in zadar.

    P.S. Ma bucur ca avem pareri contradictorii, altfel era prea monoton ;)

    Raspunde
  17. Alina 13 May 2010 @ 11:48

    Eu o sa continui cu ideile constructive, voi continuati sa va ciondaniti.
    Imi dau cu parerea la mame ca la asta ma pricep acum.

    Uite ce nu inteleg eu la mamicile din Ro care se tot vaita ca nu o sa mai primesca cei 85% si ca nu isi permit bona.

    Daca salariul tau este mai mic decat al unei bone de ce nu iei tu pe langa copilul tau inca 1-2 copii? Sa nu imi ziceti ca e prea greu cu 3 copii, ca zic si eu, dar muieti is posmagii? Bonele din vestul Europei au 3-4 copii si se descurca de minune.

    Raspunde
  18. Alina 13 May 2010 @ 11:51

    Euronews tot trambiteaza ca Spania a micsorat salariile bugetarilor, au marit TVA si taxe.
    Sa vedem daca ies si ei pe strada.

    Apropo de Euronews, din ora in ora dau imagini din Ro cum se lupta pensionarii cu fortele de ordine. E de-a dreptul hilar sa vezi batranicile dand cu bastoanele in cap la jandarmi si ei neputand sa faca nimic :D

    Raspunde
  19. alin 13 May 2010 @ 13:19

    Voi ati auzit vreodata de EVAZIUNE FISCALA?????????
    Asta se face in Rromania(cu 2 de r). Salarii, pensii sau alocatii nu au nici o treaba cu scaderea drastica a bugetului. Poate ca nu ati auzit de Romania; tara unde mii de firme declara profit 0 sau pe pierdere dar patronii lor au case si masini de se invart dupa soare. Poate nu ati auzit cat costa un Km de autostrada in Romania. Poate nu ati auzit ca lacul Snagov nu se mai vede din cauza vilelor ridicate acolo de oameni onesti care sunt bugetari la stat de o viata. Poate nu ati auzit ca fabrica de la Maranello si-a marit capacitatea de productie pentru Romania din cauza cererii. Nu mai vorbiti de oamenii simpli care si-au castigat drepturile cinstit. Lasati femeile cu copii in pace. Subfinantarea spitalelor exista pentru ca unii au facut bugetul cum au vrut ei. Comisioane exagerat de mai au fost date tot din buget. Ministerul lu’tanti Nuti face petreceri pe plajele patriei cu milioane de Euro. De ce??? Ca sa se ingrase unii~X( . Gasca lu’Base sa traiasca BINEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!! ~X( ~X( ~X(

    Raspunde
  20. Ghiocel07 13 May 2010 @ 14:25

    Problema ar fi foarte simpla. Sa se compare veniturile declarate la fisc, cu ceea ce detine fiecare bugetar sau patron. Diferenta sa se impoziteze cu n% si veti vedea ce venituri se vor aduce la buget. Este bataie de joc ce se intampla cu pensionarii care au cotizat o viata si acum ajung cersetori. Am impresia ca cei care ne conduc traiesc intr-un glob de sticla si nu vor sa stie ce se intampla in tara asta. In alte tari incep sa se vanda masinile luxoasede serviciu, se taie din diurna, se trece la cazare in hoteluri modeste, ai nostrii ca “brazii”, traiesc in lux sfidator d-adreptul. Bine ca si-au luat telefoane si laptopuri de ultima generatie, nu se puteau uita la filme porno pe cele mai modeste! Ca oricum nu le foloseste la nimic. Si pentru cineva spune de costul km de autostrada, ia vedeti ca pana si bulgarii ne dau lectii http://ghiocel07.wordpress.com/2010/05/12/bulgarii-ne-dau-lectii/

    Raspunde
  21. George 13 May 2010 @ 15:44

    Nu trebuie bagati in seama toti scandalagiii ci trebuie sa tinem cont de cresterea economica pe care aceste masuri o vor oferi tarii.

    Raspunde
  22. Andrea S. 13 May 2010 @ 19:07

    da si eu gasesc dureros ca pensionarii sa traga iar scurtul iar cei care fura avutia nationala sa traiasca bine. Nu cred ca solidarizez cu bugetarii…stiu profesori, doctori care traiesc bine din spagi…si sincer nu imi este mila de ei. Lipseste o lege de impozitare si tot aparatul aferent ei…Germania tine in spate o intreaga Europa din impozite incasate aici…cum? Printr-o fiscalitate f bine pusa la punct in care chiar si un Boris Becker sau Stefi Graf…sint intrebati ce si cum…
    Romania nu mai are de mult alternative …si e tirziu sa va intrebati de ce cind toti ati inchis ochii atunci cind s-au furat avutii nationale, cind cu acordul tacit al fiecarui cetatean roman industrii au fost puse pe butuci pentru a scoate din ele afaceri profitabile pentru “alesii poporului”…cind toata lumea stie ca dintr-un salariu onorabill nu poti ajunge miliardar…si lista poate continua…e bine ca Uniunea Europeana va pecetui in curind bugeturile statelor membre…si ma doare sa vad ca banii mei de impozit ajung in miinile unor excroci…da sint din diaspora si NU am votat…pentru ca eu constientizez ca ORICE as fi votat tot acolo ar fi dus…ma doare in schimb fiecare nedreptate care ii afecteaza pe prietenii mei de acolo…sau rudele mele…si daca esti la mi de km ..in suflet ramii roman…si asta nu ti-o poate lua nimeni!

    Raspunde
  23. Alina 13 May 2010 @ 19:37

    Schummy a tulit-o in Elvetia ca sa scape de fiscalitatea germana. Il am vecin aici, pentru granita :).

    Raspunde
  24. Alina 13 May 2010 @ 19:46

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7265852-patriarhia-romana-pentru-depasi-criza-economica-trebuie-continuate-lucrarile-biserici.htm
    Acum ati inteles care e solutia? Haideti sa ne dam cu capul de pamant in biserici sa iesim din criza spirituala care a cauzat criza economica :D

    Raspunde
  25. criserb 13 May 2010 @ 19:50

    Cat de mult te bucuri ca ai plecat din tara? :)

    Raspunde
  26. MooNy 13 May 2010 @ 20:14

    @George: va creste economia in buzunare, dar nu in ale tarii, ci numai in ale unora… doldora de bani.
    O sa aiba cu ce plati campaniile si publicitatile cand or sa aiba nevoie, o sa creasca tara ca un aluat fara drojdie.

    Raspunde
  27. alin maramu" 15 May 2010 @ 20:21

    care ma ia si pe mine in Anglia ??

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)