Sari la conținut

Nici de olimpicii nostri nu va pasa, nu?

image-2013-07-16-15198955-46-olimpicii-romani-fizicaDa stiu, nici ei nu sunt fotbalisti, la fel cum nici Toma nu este. La ce naiba sa vorbim de olimpici cand avem Liga 1 si Cancan?

Hai ca va spun eu de ce.

Oamenii astia ne-au facut cunoscuti in lume. Au fost la olimpiada internationala de fizica si s-au intrors cu 5 medalii, doua de aur si trei de argint. Oamenii destepti, aia care apreciaza aceste informatii, si-au dat seama ca in Romania inca se mai face scoala. Sunt cativa profesori care isi mai instruiesc elevii sa ajunga pe podiumurile competiilor internationale. Nush daca mai sunt multi, dar mai sunt cativa, si pentru asta noi ar trebui sa le multumim.

Cei cinci olimpici sunt Cristian Frunză, Cristian Andronic, Tudor Ciobanu, Denis Turcu si Sebastian Dumitru. Sa tineti minte numele astea, sunt convins ca o sa mai auzim de ele. Si nu doar noi, intreaga lume o auda de ele.

So, acesti cinci tineri aduc tarii niste premii, cu ajutorul lor Romania este clasata pe locul 1 in Europa si pe locul 5 in lume, la fizica.

Si totusi noi nu prea stim sa-i apreciem. Stau toata ziua pe net si putine stiri am vazut despre ei. Nu zic ca nu au fost, au fost, dar parca mult prea putin pentru cat meritau acesti tineri sa fie promovati. Si chiar daca ne raportam la facebook, foarte putine like-uri/share-uri am vazut la adresa acestei stiri.

Asta este problema la noi, nu stim sa ne promovam adevaratele valori, nu stim sa-i promovam pe cei care merita, pentru ca… ne pierdem audienta. Este adevarat ca nu o sa faca audienta pe care o face Dragusanca, este adevarat ca sunt destul de putini in tara asta care stiu macar ce-i aia fizica… este adevarat. Dar totusi, cum ii desteptam pe tonți (am folosit un termen usor, vedeti?) daca aceste stiri nu sunt mediatizate?

Cum ii facem sa vada si ei ca in tara asta exista lucruri mai importante decat fotbalul si barfa?

Un articol mai amplu despre ei gasiti aici, merita sa stiti mai multe despre ei.

Si apropo, uitati diferentele in cautarile pe google. Oare putem face ceva sa schimbam asta?

fizica-cancan-fotbal

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Andy 18 Jul 2013 @ 08:26

    De ce nu le pasa:

    – nu pot sa stea sa mestece seminte si sa injure oponentii cand e vreo olimpiada
    – olimpicii n-au galerii care sa se poata bate intre ele si
    – olimpicii nu se “combina” cu pitipoancele din tabloide
    – ultima si cea mai importanta… isi dau seama ca astia au mai mult creier decat ei si se simt complexati :)

    Raspunde
  2. Sabina Cornovac 18 Jul 2013 @ 11:00

    Oricum despre ei chiar s-a scris in presa, pe bune. Cel putin in ziua aia s-a umplut Facebook si Adevarul s-a dus la aeroport sa ii intampine :)

    Raspunde
  3. criserb 18 Jul 2013 @ 11:13

    @Sabina Cornovac – nu am zis ca nu au fost reactii, doar ca prea putin…

    Raspunde
  4. sip 18 Jul 2013 @ 16:48

    Interesant grficul lui Google, stie si de astea ?
    Felicitari olimpicilor !

    Raspunde
  5. Alin 19 Jul 2013 @ 13:39

    Eu nu te inteleg, omule. Vorbesti ca nu ne pasa de oamenii destepti e parca pana ieri doar astfel de oameni faceau audienta. Uiti in ce tara traiesti ?!

    Nu stii ca o tara atat de infecta ca Romania nu se poate intoarce la 180 de grade instant, pentru a aprecia inteligenta, si nu rahatul si curvele ?! Nu se poate, nici nu se va intampla.

    Raspunde
  6. Adrian 20 Jul 2013 @ 00:01

    Sa-ti fie rusine mai uratule… tocmai mi-am adus aminte cat misto faceai de mine cand mergeam la olimpiade:-)

    (offtopic -mersi pentru tableta :p )

    Raspunde
  7. Crox 21 Jul 2013 @ 13:41

    Te-ai gandit vreodata ca poate acesti oameni prefera anonimatul in anumite medii si ca spatiul in care vor cu adevarat sa fie apreciati e unul de nisa in care nu like-urile de pe FB, articolele din presa sau trendurile de pe twitter conteaza. Setea lor de audienta nu se stinge pe FB, ci in reviste de specialitate eventual despre care nimeni nu pretinde ca trebuie sa aiba o audienta prea larga.
    Blamarea lipsei de promovare in mainstream-ul canalelor media este manifestarea unei viziuni superficiale, impartasita de prea multi.

    Oricat de apasatoare ar fi frustrarea catorva, n-as da-o la schimb cu dezgustul majoritatii, care, inca, sper eu, ar inclina balanta.

    Raspunde
  8. Cristi 23 Jul 2013 @ 14:26

    Respect pentru ei!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)