Sari la conținut

Roaming App – Aplicatii pe care sa le folositi in roaming

Software concept: cloud of program iconsNu stiu despre voi, dar eu am lista de aplicatii “de folosit in roaming”. O lista destul de scurta, dar care si-a facut treaba de fiecare data.

De exemplu eu, de cate ori vizitez un oras nou, imi downloadez harta fiecarui oras nou. Trebuie sa stiu in permanenta unde ma aflu, chiar daca GPS-ul ma duce la sigur. Fara harta ma simt cam pirdut, nu pot sa-mi fac o idee asupra zonei in care ma aflu, nu ma pot pozitiona cumva in spatiu.

Apoi, nu exista iesire din tara fara aplicatia de la booking.com. Am aplicatia instalata pe mobil si am obiceiul sa-mi rezerv hotelul pentru ziua urmatoare… asa, din mers. Nu-mi fac rezervari de acasa pentru ca in general nu am de unde sa stiu unde am sa dorm maine, asa ca aplicatia booking ma ajuta maxim.

TripAdvisor este iar o aplicatie pe care o folosesc frecvent, ma uit pe ea cand este vorba de un restaurant, cand este vorba de un loc pe care vreau sa-l vad. In 99% din cazuri aplicatia a fost perfecta. As putea sa zic chiar 100%, dar poate acum imi scapa ceva. Partea faina la aplicatia asta este ca exista cate una personalizata pentru fiecare oras/tara. O caut pe cea de care am nevoie si totul este minunat.

De foarte multe ori m-a ajuta sa mananc ceva bun, sa gasesc restaurante cu specificul locului, locuri pe care trebuie sa le vad, locuri mai putin cunoscute “din vorba in vorba”.

Viber – chiar daca costul convorbirilor a scazut destul de mult in ultima perioada, chiar daca am activata optiunea Orange Go Europe, este gratuit sa vorbesc pe viber, atata timp cat am in preajma o retea wireless. Aplicatia asta nu trebuie sa lipseasca de pe telefonul vostru, nici macar daca va aflati in tara. Este foarte utila cand vrei sa vorbesti cu cineva din strainatate si chiar in tara daca nu vrei sa te coste nimic.

WhatsApp Messenger – Banuiesc ca stiti la ce foloseste? Pentru cine nu stie, este o aplicatie gen yahoo messenger pentru mobile. O aplicatie destul de utilizata, nu prea mai sunt persoane care sa nu o foloseasca. Prin intermediul ei foarte usor share-uiesti tot felul de informatii cu prietenii. De la locul in care te aflii, la poze si pana la obisnuitele mesaje.

In plus, o folosesti numai atunci cand vrei, o pui pe silent cand nu ai chef de ea, si mai arunci cate o privire din cand in cand.

Apropo, sunt persoane care am vazut ca nu stiu. Pe WhatsApp se pot face grupuri, de exemplu faci un grup cu cei cu care ai plecat in concediu si le dai mesaje tuturor. Nu mai este cazul sa-i suni pe toti sa le spui o chestie, gen “cobor la masa”, dai un mesaj acolo si toti prietenii tai o sa afle.

Park Me Right: Car Locator – Pentru ca merg cu masina am patit-o de foarte multe ori sa uit unde am parcat-o. Orase mari, eu pierdut in spatiu si aplicatia asta s-a dovedit foarte utila. Una este sa parchezi masina intr-un loc pe care il cunosti destul de bine si una este sa ti-o parchezi intr-un oras mare… sa te plimbi cateva ore pe jos, si apoi cand iti este lumea mai draga sa te apuci sa ti-o cauti.

Va astept si pe voi sa completati lista asta de Roaming App, eu n-am mai fost din februarie iesit din tara si in acest moment este foarte posibil sa-mi mai scape cate una :)

P.S. Nu uitati de telefoanele pe care le puteti castiga, am scris cu doua posturi in urma ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)